Бездимна скара, бездимен грил | Мнения, топ 10

Кои са добрите модели бездимен грил с медно покритие? Има ли бездимна скара Тефал? Цена в Технополис и мнения. Скара без дим на Филипс и Делимано, Rosberg

Да започнем с двете места, откъдето може да се купят изгодно бездимни скари онлайн. По-долу ще продължим с мненията за тях, с конкретните модели и най-често задаваните въпроси във връзка със скарите без дим:

Бездимни скари на най-добра цена
Бездимни скари в Емаг Бездимни скари в АлеОп
Бездимни скари в Емаг Бездимни скари в АлеОп
Виж цена Виж цена

Грилът е средство за здравословно и бързо изпичане на вкусни пържоли, шишчета с лук и зеленчуци, картофи, ребърца и други ароматни ястия. Дори обикновен колбас от супермаркета на грил се получава по-вкусен.

Доскоро грилът беше приоритет на лятото, когато може да се готви на терасата или на двора. Заради дима и изпаренията, разбира се. Но сега има бездимен грил, който не само се включва в затворени помещения, но даже и в центъра на трапезата.

Преимущества на бездимния грил
Вид и размери съвременен дизайн, компактна форма, пригоден за транспортиране и използване сред природата
Бързина на обслужване подготовка за 3 – 5 минути, регулиране на температурата
Удобство и безопасност тиха работа, без риск от изгаряне, екологичност, лесно почистване

Мнения за най-добрата бездимна скара

Бездимната скара пече, а не пържи в изтичащата мазнина, поясняват във форумите запознати. Но мненията от личен опит с бездимна скара са доста малко. Повечето хора даже не вярват, че това е възможност. „Няма как да е бездимна, щом се пече“, твърдят някои и това става сериозна основа за спорове.

За конкретни марки по-рядко се говори. Има противоречиви мнения за Tefal OptiGrill – за някои това е идеалната скара, друг я нарича „извращение: дими, не се трае!“. Добри мнения са дадени за бездимните модели на Делимано и Ронсън с капак.

ВАЖНО: Вижте още мнения за най-добрата бездимна скара, оставете и вие своя отзив или попитайте, ако имате въпроси ТУК, в нашия форум с коментари!

Бездимна скара с медно покритие (грил)

Медното покритие на нагревателната плоча осигурява равномерно разпределение на отдаваната топлина. Тези плочи се загряват бързо, скарите са готови за действие за минути.

Бездимен грил бездимна скара 01
Бездимните скари са направени за затворени помещения

Медта поддържа еднакви градуси, което пък се отразява на качеството на изпичане. В допълнение материалът е антибактериален и устойчив на драскане. Не залепва храна и се чисти с лекота.

Най-добрите изпълнения са титаниева основа с медно покритие. Титанът е отличен топлопроводник и ускорява загряването. Той е икономичен, защото задържа температура при изключен ток.

Електрическа скара Елеком EK-852G, 1250W, Медно покритие, Бездимна

Bezdimna Skara Gril 01 Elecom Ek 852g

 • Технически параметри: скарата е с код EK-852G, вграден нагревател с мощност от 1250W, тип: бездимна. Покритието е медно, осигурява бързо почистване с мека гъба, не залепва частици, термостат;
 • Харесва се наличието на терморегулатор, подвижна тава за мазнината и предназначението за печене на закрито. Дръжките са изолирани, тип „студени“. Плочата е компактна с размери 25 см Х 38 см;
 • Минуси: няма потребителски оплаквания.

Бездимна скара с керамично покритие

Керамичното покритие има висока устойчивост на износване, не се драска, и по-слаби характеристики относно залепване / почистване. Някои експерти не отнасят керамиката към незалепващите домакински покрития. Те показват слаби качества за печене на висока температура, но са добри за „слаб огън“ – сотиране.

Главният им плюс е, че са екологични, храната върху тях запазва качествата си и е абсолютно здравословна.

Керамиката изисква щадящ режим на миене, неагресивни препарати и прибори.

Електрическа скара Voltz V51015D, 1250W, Керамично покритие, Бездимна

Bezdimna Skara Gril 02 Voltz V51015d

 • Технически характеристики: скара с код V51015D, вграден нагревател с мощност от 1250W, тип: бездимна. Площ за изпичане 23 см Х 36 см;
 • Харесва се затова, че изпълнява главната си функция: печене без дим. Според потребителски ревюта, спокойно се готви в кухнята. Мие се лесно.
Електрическа скара Voltz V51015E, 1250W, Керамично покритие, Бездимна

Bezdimna Skara Gril 03 Voltz V51015e

Моделът V51015E се различава от V51015D единствено по размерите. Плочата е малко по-квадратна с размери 25.5 см Х 30.5 см.

Електрическа скара HAUSBERG HB-536, Бездимна, 1250W

Bezdimna Skara Gril 04 Hausberg Hb 536

 • Технически параметри: бездимна скара модел HB-536, вграден нагревател с мощност от 1250W, 5 нива на мощност, термостат за задаване на температурен режим, плоча с покритие от особена титаниева керамика – устойчива на драскане, допуска боравене с метални прибори, подвижен кабел за захранване;
 • Харесва се реално действащата бездимна технология, която намалява дима на 90%. Покритието е устойчиво на драскане, разпределението на топлината е равномерно до самия край на плочата. Тавата за събиране на мазнините е подвижна, мие се машинно
 • Негативи: според някои потребителски ревюта, скарата не е бездимна. Други дават обратния отзив – че продуктът не отделя миризми и се справя отлично.

Бездимна скара с мраморно покритие

Мраморното покритие е композиция с каменни частици, които увеличават здравината и издръжливостта и допринасят за незалепващото му свойство. Особеност на това покритие е възможността за готвене изцяло без мазнина и добро обезмазняване на мазни храни по време на готвенето им.

Бездимна скара Voltz V51015EM, 1250W, Мраморно покритие

Bezdimna Skara Gril 05 Voltz V51015em

 • Технически параметри: бездимен грил модел V51015EM, вграден нагревател с мощност от 1250W. Мраморно покритие на нагревателната плоча, термостат за задаване на температура на печене, подвижен кабел за захранване, подвижна тава за мазнини, която елиминира 80% от дима. Площта за печене е с размери 25.5 см Х 30.5 см.
 • Харесва се наличието на температурен регулатор и функция студена дръжка. Отзивите са положителни.
Бездимна Скара Rosberg Premium RP51015D, 1250W

Bezdimna Skara Gril 06 Rosberg Premium Rp51015d

 • Технически параметри: бездимен модел RP51015D с вграден нагревател мощност 1200 W. Размер на функционалната плоча 27.3 см Х 12.5 см. Незалепващо покритие от мед, двустранно изпичане, защита от прегряване, светлинен индикатор;
 • Харесват се специфичните размери на уреда, който е по-тесен от обичайните и се събира на тесен плот (само 12.5 см). Скарата загрява бързо и пече от двете страни едновременно. Уредът е сред конкретно препоръчваните във форумите.

Има ли бездимна скара Тефал?

Някои модели на Тефал като CB6A0830 се описват от търговците са бездимни или с намалено пушене, но на практика те нямат нужната конструкция – отделено разположение на студена тава. Изделията са много тънки, като тавите са разположени точно под нагревателната плоча. Плюс на гриловете Tefal е тяхното покритие, както и наличието на две нагревателни зони.

Какво предлага Делимано като скара без дим?

Скарите и гриловете от тази марка бяха спрени от продажба в България, както и другите продукти Делимано поради финансови затруднения на фирмата – собственик. В сайтовете за частни обяви се намират предложения за уреди втора ръка и такива, представяни като „нови“ и „почти нови“. Преглед на характеристиките им показва, че те не са действително бездимен тип.

Продават ли бездимни скари в Технополис и Техномаркет?

В Технополис се предлагат 33 модела и разновидности грил скари на цена от 37 лв до 600 лв. Нито един от продуктите не е описан като тип „бездимен“.

В Техномаркет са заредени 39 модела грилове и скари на цени от 43 лв до 600 лв за някои професионални модели. Тук също не намираме модел, който изрично да е записан като бездимен.

 • Какво е бездимен грил? Уредът се основава на едно просто, но хитро изобретение: тавата за оттичане се поддържа студена. Така отделящите се от храната мазнини не се загряват, не се палят и не димят. Решетката за печене е сгорещена, а тавата под нея – студена;
 • Работи ли наистина бездимният грил? Източник на дим и лоша миризма са сгорещените мазнини от храната. Затова печащи се картофи не димят, но мазната наденица – да. Бездимният грил не позволява на мазнините да се сгорещяват и запалват, затова той работи и наистина не изпуска дим;
 • Какво се случва с дима в бездимната скара? Такъв не се създава, въобще няма дим;
 • Здравословни ли са скарите без дим? Отвеждането на мазнините, преди да се запалят, не влияе върху качеството на храната, която се пече – нито я подобряват, нито я влошават. И при обикновените скари мазнината изтича, но капейки върху нагревателните части тя се запалва, дими и мирише;
 • Миришат ли скарите без дим? Миришат на храната, която се готви. Не миришат на дим и горяща мазнина;
 • Защо слагате вода в бездимен грил? В тавичките на скарите се слага вода, която да се изпарява и да прави месото по-крехко, да го предпазва от изсушаване. В бездимните грилове няма смисъл да се слага вода, защото тяхната тава не се нагрява – именно това е ключовото им различие и на него се дължи бездимната технология;
 • Можете ли да използвате бездимен грил без вода? Да, тези грилове се използват точно така;
 • Безопасни ли са гриловете на закрито? В бездимните грилове живият огън е заменен с електрическо нагряване на плоча, което е напълно безопасно за използване вътре в помещения. Тези уреди не активират димната сигнализация и не дават външни признаци за своята работа.

Вижте и ТОВА: Как да изберем добър и изгоден раклет грил? Мнения и цена. Рецепти за raclette grill от Лидл.

Видео: Бездимен грил с медно покритие.

3 мнения за “Бездимна скара, бездимен грил | Мнения, топ 10”

 1. Eдин съвет от мен – купувайте най-евтината, всички скари са еднакви. Сменила съм 4, за 2 години стават на нищо.

  Отговор
 2. Моята е на Тефал и определено си пуши нормално, не много, но все пак има миризма.

  Отговор
 3. Моята скара няма име, марка, производител, нищо. Купих я от един пазар, най-вероятно е менте. Обаче не пуши, това е истина!

  Отговор

Вашият коментар