Професионални батути. Топ 3 най-добри за състезания и олимпиади

Професионалните батути са висококачествени съоръжения, създадени за усъвършенстване на акробатичните умения, развиване на спортния дух и представяне на най-високо ниво в света на батутите. Те предлагат изключителни технически параметри и възможности и се използват както от състезатели на международни турнири, така и от ентусиасти в домашни условия. Нека се потопим в света на професионалните батути и да разгледаме някои от водещите модели.

Eurotramp Ultimate – олимпийският шампион

Profesionalni Batuti 01

Един от най-престижните модели професионални батути е Eurotramp Ultimate. Това е батутът, използван на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 и Токио 2020, както и на световните първенства в Баку през 2021 г. Той е разработен с помощта на някои от най-добрите състезатели в света и предлага изключителни подобрения по отношение на издръжливост, използваемост, безопасност и стабилност.

Вижте и ТОВА: Големи и малки спортни батути от Декатлон. Евтини и скъпи, детски и за възрастни!

Eurotramp Ultimate разполага със 200% повече напрежение в секцията на краката в сравнение с други модели, което осигурява забележителна стабилност на рамката. Дългосрочните постоянни характеристики са гарантирани от използването на висококачествена стомана. Специално проектираната патентована система „Easy-Lock“ прави сглобяването и разглобяването на батута бързо и ефикасно. Пружините „Ultimate“ пък осигуряват оптимална динамика и дълготрайност.

Profesionalni Batuti 05Този професионален батут се предлага с различни варианти на ударната повърхност – 4×4 мм, 5×4 мм, 6×4 мм и 6 мм. Може да се избира и между платформи с колела за стандартно повдигане или със система за хидравлично повдигане и спускане. Размерите в разгънато състояние са внушителните 520 x 305 см, а теглото е около 260 кг. Eurotramp Ultimate разполага със сертификати от Международната федерация по гимнастика (FIG) и TÜV. Препоръчителната минимална височина на тавана за използване на този професионален батут е 8 м.

С възможностите си Eurotramp Ultimate е мечтата на всеки състезател по батут. Както казва двукратната олимпийска шампионка Кат Дрискол: „Обичам да скачам на батут, защото няма нищо подобно на чувството да летиш във въздуха, без ограничения. Тренирам и се състезавам на батути Eurotramp – мощта и стабилността, които предлагат, са просто невероятни и ми дават увереността, от която се нуждая, за да се целя високо и да постигам целите си.“

MaxAir Super Tramps – екстремното преживяване

Profesionalni Batuti 02

Друга марка, предлагаща професионални батути от най-висок клас, е американската MaxAir Trampolines. Техните модели Super Tramps са предпочитани от спортисти в екстремните спортове, гимнастици, скачачи във вода и всички атлети, които искат да повишат значително представянето си. Super Tramps са проектирани за спортисти, които искат да се конкурират на най-високо ниво. По-голямото време във въздуха, дължащо се на превъзходния отскок, гарантира, че професионалните спортисти могат да развият уменията си, без да се притесняват дали екипировката им ще издържи.

Тайната зад мощния отскок на MaxAir Super Tramps се крие в комбинацията от шведски пружини и двойно усукана ударна повърхност. Спортистите преживяват сериозни високи скокове и наистина интензивно усещане за отскачане. Големият правоъгълен батут с размери 14′ x 14′ (427 x 427 см) е идеален за практикуване на сложни tricks.

Изключително здравата стоманена рамка е несравнима на пазара. Тя осигурява стабилност за изпълнение с увереност, безопасност и дълготрайност. MaxAir Trampolines предлагат и персонализирани решения според нуждите и наличното пространство на клиентите. Техните дизайнери и инженери могат да приспособят всяка съществуваща зона, дори такива, за които не сте предполагали, че могат да се използват.

Екстремните спортисти, скачачите и състезателите по целия свят се доверяват на професионалните батути на MaxAir, за да повдигнат уменията си до нови висини. Тези висококачествени съоръжения могат да се поръчат директно от производителя в САЩ, като цените варират в зависимост от конфигурацията и опциите, но започват от около $10 000.

North Athlete – скандинавската сила

Profesionalni Batuti 03

Шведската компания North произвежда професионалния модел батут Athlete, който е изключително мощен и подходящ както за използване на закрито, така и на открито. Athlete е с внушителна правоъгълна рамка, тежаща 350 кг, и разполага с двойно усукана ударна повърхност с невероятен отскок, генериран от шведски пружини.

Норвежкият двукратен шампион от X-Games Тирил Шостад Кристиансен избира батута North Athlete за своите летни тренировки. Athlete има голяма правоъгълна ударна зона с дължина над 5 метра – идеален за спортисти в екстремните спортове и гимнастици, които искат да практикуват своите трикове и движения.

Profesionalni Batuti 06Здравата конструкция на този модел го прави изключително подходящ за атлетични и акробатични тренировки. North Athlete разполага и с иновативната система Silent Performance System (SPS), която кара подложката на рамката да се носи над пружините за възможно най-добро представяне, като същевременно шумът е сведен до минимум.

Този професионален батут може да бъде поръчан директно от уебсайта на North Trampolines в няколко варианта – със или без защитна мрежа. Athlete е подходящ за по-големи тийнейджъри и самоотвержени скачачи от всички възрасти, които търсят най-доброто за своите тренировки. Цената на модела започва от около €10 000 и той се доставя безплатно в рамките на 7-10 работни дни.

Професионалните батути – летящи към успеха

Profesionalni Batuti 04Независимо дали сте олимпийски шампион или просто обичате усещането за летене и свобода, професионалните батути могат да ви отведат на нови висини. С най-съвременни технологии, висококачествени материали и прецизна изработка, модели като Eurotramp Ultimate, MaxAir Super Tramps и North Athlete са върховите постижения в света на батутите. Те предлагат изключителни параметри и възможности и са избор на професионалисти и ентусиасти от цял свят.

Дали ще изберете да се носите във въздуха в собствения си двор или да тренирате усилено в професионална зала, тези професионални батути ще ви позволят да постигнете целите си и да изпитате истинска наслада от скачането. С правилната екипировка, упоритост и страст, небето е единствената граница пред вас в полета към успеха. Доверете се на професионалните батути и позволете на мечтите си да литнат!

Непременно вижте и ТОВА: Какви батути могат да се купят от Джъмбо почти за без пари?

Вашият коментар