Батерия Парксайд не се зарежда. Съвместими батерии

Батерия Парксайд не се зарежда. Какво да правя? Кои батерии са съвместими с устройствата на Парксайд и за кои други машини са подходящи батериите на Парксайд?

Има няколко неща, които можете да опитате, за да заредите батерията на Парксайд:

 1. Проверете дали зарядното устройство и кабелът работят. Пробвайте да заредите друго устройство, за да проверите дали проблемът е в зарядното или в батерията.
 2. Почистете и проверете порта за зареждане на батерията и кабела за прах и замърсявания. Понякога това пречи на добрата връзка.
 3. Нулирайте батерията, като я изключите от захранването за поне 60 секунди. След това я свържете отново и вижте дали ще се зареди.
 4. Ако нищо от горното не помогне, възможно е батерията да е дефектна. В такъв случай направете опит да я замените в Лидл, като отидете с касовата бележка или купете нова.

Съвместими батерии за Парксайд

Хората се интересуват дали могат да ползват два инструмента с една батерия, за да харчат по-малко пари и да не се задръстват с излишна техника. И това е разбираемо. Ето примери за машини, които не са произведени от Parkside, но могат да работят с техните батерии:

 • Акумулаторен винтоверт Makita DDF484Z
 • Акумулаторна бормашина Bosch GSB 18V-50
 • Акумулаторна шлифовъчна машина DeWalt DWE4057
 • Акумулаторен трион Einhell TE-CS 18/125 Li-Solo
 • Акумулаторен храсторез Black+Decker BEH200E

Тези машини обикновено имат напрежение и капацитет, които съответстват на тези на батериите на Parkside.

В Алиекспрес се продават и специални конвертори, например Адаптер за батерия Makita 18V към Lidl Parkside X20V Li-Ion инструмент. Потърсете като напишете в търсачката „parkside battery converter“, за да видите дали има това, което ви трябва.

Машини, произведени от Parkside, които могат да работят с други батерии

Някои модели машини, произведени от Parkside, могат да работят с други батерии, освен тези на Parkside. Например, някои модели акумулаторни винтоверти Parkside могат да работят с батерии от серията Power-X-Change на Einhell.

Това обаче е рядкост и е важно да се уверите, че батерията е съвместима с машината, преди да я използвате.

Батерии от други производители могат да бъдат съвместими с инструменти Parkside, ако отговарят на всички технически изисквания. Важно е да се уверите, че батерията има същото напрежение, капацитет, форма и размер като оригиналната батерия Parkside.Кои батерии са съвместими с устройствата на Парксайд, батерия парксайд не се зарежда

Например батерии от други производители, които са съвместими с инструменти Parkside, обикновено имат следните характеристики:

 • Напрежение: 10.8 V, 12 V, 14.4 V, 18 V или 20 V
 • Капацитет: 1.5 Ah, 2.0 Ah, 2.5 Ah, 3.0 Ah или 4.0 Ah
 • Технически изисквания: Защита от презареждане и преразреждане

Ето някои примери за батерии от други производители, които могат да бъдат съвместими с инструменти Parkside:

 • Батерии Makita
 • Батерии Bosch
 • Батерии Einhell

Забележка: Важно е да използвате само съвместими батерии с инструменти Parkside. Използването на несъответстваща батерия може да доведе до повреда на инструмента или дори до пожар. Затова първо трябва да се проверят всички важни характеристики – дали съвпадат.батерия от парксайд на райдер, акумулаторна батерия parkside lidl

Ето някои допълнителни подробности от текста, които са важни за съвместимостта на батериите с инструменти Parkside:

Напрежение

Напрежението на батерията трябва да съответства на напрежението на инструмента. Ако батерията има по-ниско напрежение, инструментът няма да работи правилно. Ако батерията има по-високо напрежение, това може да повреди инструмента.

Капацитет

Капацитетът на батерията определя колко дълго ще работи инструментът с едно зареждане. По-високата капацитет означава по-дълъг живот на батерията.

Форма и размер

Формата и размерът на батерията трябва да съответстват на формата и размера на контакта на инструмента. Ако батерията не пасва, тя няма да може да бъде вкарана в инструмента.

Технически изисквания

Батерията трябва да отговаря на всички технически изисквания на инструмента, включително защита от презареждане и преразреждане.съвместими батерии за райдер, за винтоверт парксайд

Експеримент с батерията на винтоверта Стейнхаус

Отговаряме на конкретно възникнали въпроси дали батерията на винтоверта Парксайд става на винтоверта „Стейнхаус“ (Steinhaus PRO-CD18+ VS), който е много разпространен. В крайна сметка двата уреда – този на „Стейнхаус“ и на „Парксайд“ (Parkside PABS 20-Li C3) много си приличат и има надежда, че и една и съща батерия ще бъде съвместима за тях. Дори двете машини заедно с батериите им тежат горе-долу еднакво – по около кило и половина и малко отгоре.

Отговорът, за съжаление, е: Почти са съвместими, казва известният майстор Павел Танков, @ptankov. Стайнхауската батерия пасва идеално на Парксайда, обаче обратното не се случва лесно. Тоест ако опитаме да сложим батерия на Парксайд на Стейнхаус, тя ще даде ток, машинката ще се завърти, но самата батерия няма да щракне и сглобката няма да бъде устойчива. Самият профил на батерията на „Парксайд“ така е изрязан, че машината на „Стейнхаус“ не може да влезе. Работи, но не е стабилно и във всеки един момент може да падне. В руски видео канали видяхме, че я лепят с тиксо, за да не пада, но това е руска работа. Ние искаме да пасва добре.

Ако сложим обратното – батерията на „Стайнхаус“ на машина на „Парксайд“, щраква добре и няма да падне, дори и без да я лепим с лейкопласт. Машината работи без грешка с универсалната батерия

Иначе между 20V (на „Парксайд“) и 18V (на „Щайнхаус“) няма особена разлика, това са обикновени маркетингови трикове – да се внушава, че има. Ако съпоставим двете батерии, ще видим, че те са 5-клетъчни. Какво означава това? В 1 клетка има 3.6 волта тоест 5 пъти по 3.6 волта прави 18 волта и за едната, и за другата батерия.

Батерия от винтоверт Raider и гайковерт Parkside

Друг майстор Евгени Бохачек прави експеримент с батерия от винтоверт Райдер и гайковерт Parkside и стига до извода, че тя става. Батериите Райдер Pro R20 System и Parkside x20V страшно много си приличат, но и има някои разлики между тях. Във Фейсбук има цяла страница „Преходници и адаптери за инструменти“, която се занимава с темата и там може да се попита и да се поръчат различни устройства, които да ви свършат работа.

Батериите на Parkside могат да се използват с редица машини, включително:
 • Акумулаторни винтоверти
 • Акумулаторни бормашини
 • Акумулаторни шлифовъчни машини
 • Акумулаторни триони
 • Акумулаторни градински машини

Вижте и ТОВА: Ударен гайковерт Parkside, зарядно, батерии.

3 мнения за “Батерия Парксайд не се зарежда. Съвместими батерии”

 1. Здравейте купих Parkside PPBSA 20 Li но не мога да го отворя развих всички видии но няма мърдане. Отварям го защото мисля че електрониката в него е заминала тъй като със заредена батерия не завърта. Ако някой знае как да разделя дръжката от винтоверта нека да каже. Благодаря предварително!

  Отговор
  • С друг винтоверт става с шестограм голям 10мм го хващаш и за двата патронника и с другия ще го отвиеш след каъо махнеш контра болта който е с обратна резба и са лепенки и болта и патронника.

   Отговор
 2. Аз на 1райдърска батерия подадох ток от паксайдска която е закачена на зарядно посредством жички, след което другата я закачих на зарядното докато зарежда тая на парксайд . Изключих парксайсдката и райдърската си се зареди и няма проблеми. По някакъв начин излъгах зарядното да тръгне.

  Отговор

Вашият коментар