Детски батут за стая. Най-добрите 10. Мнения, цена и откъде?

Кой е най-добрият детски батут за стая. Надуваем и малък батут за вкъщи с дръжка или без. Какво може да се вземе от Декатлон и др.? Цена

Батутите са безопасни съоръжения за най-малки деца, твърдят рекламите. И все пак ежегодно в САЩ се регистрират над 100 хил. травми, получени на батут.

Инцидентите са 5 вида – сблъскване на едновременно скачащи хора, удряне в стени и околни предмети, падане от батута, неправилно приземяване при трикове, падане върху пружините или рамата.

За да избегне злополука, потребителят избира качествени съоръжения с добро обезопасяване и спазва ограниченията на производителя за възраст, тегло и брой лица.

Съоръжения за скачане по възрасти
Възраст Подходящо съоръжение
От 6 м. батут на стойка, батут с бънджи
От 1 г. трамплин с ръкохватка
От 1 – 2 г. батут със защитна мрежа
От 2 г. трамплин без ръкохватка

Мнения за най-добър детски батут за стая

Надуваем център – батут – това е единственият безопасен и практичен вариант за съвременните малки детски стаи. В това са категорични БГ-мамите, които обсъждат темата в детайли.

В годините назад се цитират различни модели батути, които са били актуални за момента на коментиране, а след това са изчерпани и заменени с нови. Можем да разберем единствено, че предпочитани търговци са Комсед, Хиполенд, Метро, Джъмбо.

ВАЖНО: Вижте още идеи за детски батут за стая, дайте и своя компетентен отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Малък батут за вкъщи Ocie

Батутите Ocie са с минимален диаметър от 140 см. Затова те често се адресират за открити пространства. Но размерът им е напълно подходящ за монтиране в стандартно помещение в апартамент или къща, стига да остават по 50-60 см от двете страни на съоръжението до стената.

  • Параметри: възраст над 3 г., тегло до 50 кг.
  • Преимущество: вътрешна мрежа.

Detski Batut Za Staya 11 Ocie

Повече подробности ТУК: Какви батути могат да се купят от Джъмбо? Стават ли за деца? Побират ли се в стая?

Детски батут с мрежа Buba

Батутите Buba са с минимален диаметър от 140 см. Това е разновидността, която се води за дома и за стая. Позволяват да се изнесат и навън, на тераса или двор. Устойчиви са на лоши атмосферни натоварвания, могат да издържат и възрастен.

  • Параметри: възраст над 3 г., тегло до 45 кг. Повърхност за скачане 108 см. Височина на съоръжението над земята 36 см.
  • Преимущество: вътрешна мрежа с височина 125 см; 30 пружини за безопасност и удобство. Висококачествени материали.

Detski Batut Za Staya 01 Buba

Батут за вкъщи за деца BYOX

Марката предлага трамплини без защитна ограда, идеални за вътрешни помещения, както и батути с минимален размер от 140 см. Те са изработени от здрави стоманени елементи с високо ниво на безопасност. Устойчиви на ръжда.

  • Параметри: възраст 2 – 6 години, за тегло на скачащия до 50 кг. Повърхност за скачане 108 см. Височина на съоръжението над земята 35 см.
  • Преимущество: вътрешна мрежа с височина 125 см; защитна гъба 1 см. Висококачествени материали.

Detski Batut Za Staya 02 Byox

Детски батут с дръжка Galt

Galt предлагат перфектните батути за стая. Те се побират без проблем и в детски стаи с ограничена площ. Представляват трамплин с диаметър 86 см, към който е добавена ръкохватка – широка и удобна. Детето се държи и скача. Компанията James Galt произвежда играчки от 2 века. Те са с доказано високо качество и завишена безопасност.

  • Параметри: възраст от 3 години, за тегло на скачащия до 35 кг. Повърхност за скачане 80 см.
  • Преимущество: съоръжение за най-малките, идеално за първи батут. Сгъва се и се прибира удобно, когато не се ползва. Насърчава развитието на тялото и координацията. Здрава стоманена конструкция.

Detski Batut Za Staya 03 Galt

Батут за стая с мрежа Cross Woody

Компанията произвежда здрави големи батути за двор, на които възрастните играят наравно с децата. Един от малките модели, приспособими за стая, е с размери 140 Х 160 см. Той е снабден със защитна мрежа.

  • Параметри: товароподемност 35 кг, височина 160 см, диаметър 140 см. Съоръжението е на 6 крака, с 6 опорни колони.
  • Преимущество: защитна мрежа с голяма височина и отвор за влизане, който се закопчава за защита от падане и скачане извън съоръжението. Защитна яка на пружините.

Detski Batut Za Staya 04 Cross Woody

Батут Euotboup, Детски, 140 см

Euotboup предлага два детски батута за момчета и момичета, изпълнени в син и розов цвят. Тяхната големина е 140 см. Особеното тук е наличието едновременно на защитна мрежа и на ръкохватка.

  • Параметри: няма възрастово ограничение. Събира трима души с максимално тегло 60 кг.
  • Преимущество: особено висока защитна мрежа от 180 см. 36 броя пружини. Конструкция от стомана, ПВЦ и текстил.
  • Detski Batut Za Staya 05 Euotboup

Още по темата ТУК: Топ 10 модела детски батут за стая. Откъде да купим малък батут за вкъщи за скачане. Какво дават в Декатлон, Джъмбо и втора ръка? Цени.

Надуваем детски батут BestWay, Fisher Price

Меко надуваемо съоръжение, наподобяващо замък. Удобно за разгръщане в помещение, на тераса и на двор.

  • Параметри: размер 175 см Х 135 см. Възраст над 3 г. Издържа до 85 кг.
  • Преимущества: мрежа на прозорчетата за защита, предвидени лепенки за ремонтиране.

Detski Batut Za Staya 06 Bestway Fisher Price

Надуваем батут Intex

Jump-O-Lene е надуваема къща – батут с размери за големи помещения или открити пространства. Отличава се с надуваеми колони и закръгленост на формите за повишена безопасност.

  • Параметри: 174 см Х 112 см. Товароподемност  – 54 кг или 2 деца.
  • Преимущества: форма, която възпроизвежда боксов ринг, весели ярки цветове, защитена среда без опасност от удари.

Detski Batut Za Staya 07 Intex

Бебешки батут

SMART TRIKE 3В1 е игра за най-малките, която комбинира трамплин с басейн с топки. Предназначена е от 10 месеца. Размерът е идеален за стая – 90 см.

Трансформира се според предпочитанията и възрастта. В началото се ползва басейнът с топки, който учи на цветове и координация. Развива двигателните умения.

По-късно съоръжението се трансформира в трамплин с ръкохватка, на който детето скача и се учи да управлява тялото си. Предпазната дръжка позволява употреба от 2 г. Към 5-та година може да се премахне ръкохватката, за да се надгради способността за координация, без да се губи безопасността.

  • Параметри: максимална товароподемност 25 кг, 1 дете.

Detski Batut Za Staya 08 Bebeshki

Бънджи за бебе

Бънджи на стойка и за закачане на таван са двете разновидности с най-висока безопасност за мъниците. Такива модели произвеждат Kikkaboo (FOREST FUN) и Moni  (Забавен център Виста). Те са със седалка, която се върти напълно и се регулира на височина и в различни позиции.

Тези приспособления подхождат за бебета от 6 месеца и тегло от 12 кг. Използват се само, когато детето държи самостоятелно главата си. Често моделите имат допълнителна забава като музикално и светлинно табло за издаване на светлини, звуци и музика.

Detski Batut Za Staya 09 Bundji Za Bebe

Още нещо интересно ТУК: Класация за най-доброто бебешко бънджи. За врата. Мнения за бънджи Мони и другите видове.

Как да изберем най-добрия детски батут за стая?

Идеалният батут за помещение е с диаметър от около 100 – 110 см. Той позволява разполагане във всякакви помещения с ширина над 200 см.

За жалост подобни компактни модели се намират рядко. С такъв размер са трамплините, които нямат предпазни мрежи, а само ръкохватки. Трамплинът изисква постоянно родителство присъствие. Батутът с мрежа позволява детето да се остави за кратко без надзор.

Поради изтъкнатите причини, за стая се предпочитат надуваемите батути. Те са меки, безопасни и не се извисяват над земята. Нямат изискване за отстояние до стените, затова могат да заемат изолиран ъгъл (което е по-практично).

Недостатък на надуваемите батути е високата им цена. Тя няколко пъти превъзхожда цената на трамплините, които пък са най-изгодния детски игрови център.

Детски батути в Джъмбо

Към момента онлайн търговския сайт на Джъмбо предлага само градински батут с огромни размери – 237 см в диаметър. Площта за скачане е 181 см и предпазна височина от 214 см.

Приспособлението е предназначено за съвместна игра на деца и възрастни. Издържа 100 кг. Може да стои на открито целогодишно.

Размери, компоненти

От материалите и конструкцията зависи здравината и безопасността на батута. Предварително знаем дали ще го сложим на открито или в помещение. Отчитаме разполагаемата площ.

  • Критерий №1: диаметър на зоната за скачане. От нея зависи къде ще се побере батута, от колко души ще се ползва едновременно и доколко ще е удобен. С увеличаване на размерите се увеличават възможностите на батута, но намаляват възможностите за разполагане на закрито. За едно дете стига диаметър от 120 см. За две деца минимумът е 240 см. За деца и възрастни заедно се препоръчва размер от 330 см.
  • Критерий №2: покритие. Стайните модели нямат защита от дъжд и корозия. Ако решим да ги изнесем навън, бързо ще се повредят.
  • Критерий №3: максимално натоварване. Батутите са малка товароподемност излизат от употреба след 3 – 4 години, докато големите служат с десетилетия.
  • Критерий №4: защитна мрежа. Пази от падане и връща детето в изходно положение на краката му. За деца от 3 г. нагоре мрежата е задължителна.
  • Критерий №5: количество пружини. От тях зависи колко високо ще скача детето. Непрофесионалните батути започват от 34 пружини. Те са достатъчни за деца до 5 – 6 г. За по-специални изпълнения трябват над 64 пружини.

Важни елементи са още дебелината на защитния слой (минимум 10 см за игра, 14 см за спортисти), количеството стойки за опора, дебелината на рамата, наличието на стълбичка.

Погледнете и ТУК: Кои са най-добрите професионални батути за вкъщи или в градината. В зала.

Ако домът ни е твърде малък

Малките помещения намаляват безопасността и увеличават риска от травми и инциденти. Ако стаята е твърде малка, може да се сложи батут на стойка за бебешката възраст и трамплин с ръкохватка за възрастта 2 – 3 г. По-големите деца нека посещават обществени игрови центрове или да скачат на открито.

Безопасни ли са детските батути за стая?

Съществуват ли критерии за безопасност при батутите? Как купувачът да оцени качеството на материалите и надеждността на конструкторските решения?

В действителност това е трудно, затова се залага на утвърдени марки със сертифицирани продукти. Сертификатът гарантира, че конструкцията е достатъчно здрава и устойчива.

Важен момент е да се изпълняват указанията на производителя. Всеки батут е разчетен за определена възраст, височина и тежест на детето, някои посочват и допустим брой скачачи. Спазването на пределните параметри е гаранция, че съоръжението ще служи добре и дълго, без да се счупи или нарани играчите.

От каква възраст нагоре може да се ползват?

Възрастта е посочена на всяко конкретно приспособление. Обикновено минимумът е 6 месеца, когато детето се научава да сяда и да изправя главата си. За най-малките има батути на стойка, те по-скоро напомнят люлки и проходилки.

Първите съоръжения за скокове са от 1 – 2-год. възраст. Това са трамплините с обезопасителни дръжки. Истинските големи и високи батути се разрешават от 3 г. Нататък има и други ограничения на възрастта, които зависят от вида съоръжение и предвидените защити.

Вижте и ТОВА: https://preporachai.com/220/batut-decathlon/

Видео: как се сглобява голям батут за открито от марката Буба.

Вашият коментар