Залагания за начинаещи – как да започнете да печелите пари от залагания?

Много спортни запалянковци редовно следят спортните събития, познават лицата на спортистите, личната информация за треньорите, историята на отбора. Гледането на всеки мач им доставя удоволствие, но в крайна сметка можете не само да се наслаждавате на играта, но и да печелите от нея.

Защо да залагаме на спорт?

Спортното залагане може да бъде увлекателно хоби за всеки, който обича спорта. То предлага възможност не само да се наслаждавате на любимите си отбори и състезатели, но и потенциално да спечелите допълнителни доходи. Залагането изисква анализ, познаване на спорта и разбиране на рисковете, но ако бъде правилно, може да донесе стабилни печалби в дългосрочен план.

Как да започнем?

За начинаещите в спортното залагане препоръчваме да започнете внимателно и постепенно. Изберете няколко спорта, които добре познавате, направете основни проучвания и анализирайте вероятните изходи. Започнете с малки суми, за да свикнете с процеса и да разберете собствения си рисков профил. Постепенно увеличавайте залозите и обхвата от спортове. Така ще натрупате ценен опит и ще развиете уменията си за дългосрочен успех.

Основи на залагането за начинаещи

Много хора свързват залаганията с високи рискове. Това наистина е така, но рискът ни съпътства навсякъде – можете да загубите телефона си, нарушители могат да откраднат парите от картата ви, колата ви може да бъде надраскана на паркинга и т.н. Никой не е застрахован от тези събития. Но при залаганията можете да управлявате собствените си рискове. И ако правите всичко правилно, то за дълъг период от време винаги ще сте на плюс.

За залаганията трябва да заделите отделен капитал и да използвате само него. Разделете го на няколко части, за да контролирате разходите. За да се занимавате със залагания, е необходимо да имате:

 • интерес към спорта;
 • свободен капитал;
 • стабилен достъп до интернет;
 • Самоконтрол.

Самата процедура няма да отнеме много време и 1-2 часа на ден ще са напълно достатъчни. Това включва и времето, което ще трябва да отделите за анализ. Успехът до голяма степен зависи от това дали разполагате с правилна и достоверна информация. Трябва да сте в състояние да я намерите и да я анализирате. Например, ако даден отбор загуби треньора си в навечерието на мача, тази информация може да повлияе на резултата. Затова печели този, който внимателно следи спортните събития.Inbet 16

inbet е български хазартен оператор с дългогодишен опит в развлекателната индустрия. Водени от стремежа да се развиваме, създадохме онлайн платформата inbet.com, която предлага богата палитра от класически и нови казино игри, предоставени от най-големите и утвърдени доставчици на игрално съдържание в света! В сайта ни можеш да заложиш и на хиляди спортни събития на живо, както и да се забавляваш с набиращите популярност електронни и виртуални спортове. И за да не пропускаш играта, където и да си, създадохме онлайн преживяване, достъпно на всяко мобилно устройство!

Някои важни съвети

По-добре е да залагате на спорт, който познавате добре и следите. Непознаването на нюансите може да ви изиграе жестока шега.

Не бива да разглеждате залагането като възможност за бърза печалба на много пари. Това е трудоемък процес. При балансирана игра с минимални рискове за начинаещи, печалбата обикновено се колебае около 10-15% на месец. С течение на времето, при натрупване на опит и използване на успешни стратегии, тя ще нараства. Но не бива да преследвате супер печалба. Който прави това – бързо губи парите си. Залагането е инвестиция, към която трябва да се подхожда балансирано и хладнокръвно.

Емоциите са основният враг на залагащия. Експертите не препоръчват да залагате на любимия си отбор. Можете просто да го подкрепяте, но емоциите и пристрастията ще ви попречат да спечелите пари от него.

Никога не се опитвайте да спечелите обратно. Не забравяйте, че загубите са били, са и ще бъдат. Единственото важно нещо е резултатът на средна и дълга дистанция. Опитайте се да се разсеете и да заложите на друг спорт след няколко часа. Поставете нов залог спокойно и съзнателно, без да поглеждате назад към загубата. Ако се опитате да спечелите обратно, е много вероятно само да загубите още. Придържайте се към стратегията и не се отклонявайте от нея.

Вижте и ТОВА: Как се прави най-лесно тесто за пици в хлебопекарна? Трикове за италианско пухкаво тесто, за пълнозърнесто и др. Откъде се купува готово?

2 мнения за “Залагания за начинаещи – как да започнете да печелите пари от залагания?”

 1. Четох статията ви с интерес като запалянко на спорта отскоро. Намирам полезни съветите ви за това как да започна със спортните залози. Споделям мнението ви, че е важно да се започне внимателно и бавно, да не се инвестират големи суми изведнъж.
  Имам един въпрос – вие препоръчвате да не се залага на любимия отбор, но какво да правя ако имам много добра информация за него и смятам, че има голям шанс да спечели в даден мач? Може би в този случай е добре да направя един по-голям залог? Или пак е по-добре да не рискувам, за да не ми повлияят емоциите?
  Бихте ли ми дали някакъв допълнителен съвет по този казус? Благодаря предварително!

  Отговор
  • Все пак, аз бих препоръчала по-консервативен подход – дори и при наличието на вътрешна информация, не увеличавайте много сумата на залога. Причините са няколко:
   Винаги има елемент на несигурност, колкото и да смятате, че познавате отбора. Мачът не е спечелен, докато не приключи.
   Емоционалната ви връзка с отбора може да повлияе на решенията ви и да ви накара да подцените рисковете.
   Ако заложите твърде много и загубите, това може силно да ви обезкуражи в началото на хазартната ви кариера.
   Затова препоръчвам следния балансиран подход:
   Залагайте малко повече от обикновено, но в разумни граници
   Не рискувайте повече от 5-10% от общия бюджет за залози за един мач
   Приемете, че има вероятност за загуба, колкото и сигурни да сте в прогнозата
   По този начин ще балансирате по-високия потенциал за печалба с ограничаване на риска от големи загуби.
   С натрупване на опит ще развиете и по-добро чувство къде и кога можете да рискувате повече. Успех!

   Отговор

Вашият коментар