Прахосмукачка Rosberg | Топ 6

Най-добрите модели прахосмукачка Rosberg. Топ 6 най-търсени. Плюсове и минуси на права прахосмукачка, перяща и др. Rosberg R51001a и Rosberg R51001e.

Нека започнем с това, за което най-много ни питат: Откъде да купим онлайн прахосмукачка Rosberg на най-добра цена?

Прахосмукачка Rosberg на най-добра цена
Прахосмукачка Rosberg от AlleOp Прахосмукачка Rosberg от Emag
Прахосмукачка Rosberg от AlleOp Прахосмукачка Rosberg от Emag
Виж цена Виж цена

Мощността и цената са най-съществените показатели, по които се избира прахосмукачка. Останалите параметри като качество на филтриране, шум, безкабелна работа и др. са облекчаващи екстри.

С покачване на мощността се покачва и цената. Някои прахосмукачки са ненужно мощни и съответно ненужно скъпи. В таблицата даваме оценка на мощността, направена от специалисти.

Оценка на мощността на прахосмукачките
Мощност Характерен белег
над 2500 W увеличава разходите за електроенергия
под 150 W няма достатъчна мощност за всмукване
250 – 350 W полезна мощност при здрави обитатели
350 – 450 W полезна при асматици и алергици

Тук ще разгледаме някои марки и модели прахосмучещи устройства, които добре балансират между тези два параметъра.

Права прахосмукачка Rosberg R51001A (вертикална)

Prahosmukachka Rosberg R51001a 300

Вертикалната прахосмукачка на Росберг от модел R51001A балансира идеално параметрите мощност и цена. Очертава се като един от най-изгодните модели на пазара.

Какво представлява

Вертикалната прахосмукачка R51001A е вертикален тип „стик“. Тя е с лека конструкция и маневрен дизайн. Способна е да почиства в тесни пространства и в трудно достъпни зони на помещението.

R51001A харчи 600 W електричество, които осигуряват сила на засмукване от 120 W. Засмукването е тип „циклон“. Циклоновите прахосмукачки имат преимущества пред тези с торбичка. Те позволяват конструкция с неголямо тегло и размер. Rosberg R51001A тежи само 1.6 кг. Освен това циклонът е по-ефективен за събиране на прах.

Какво ни харесва?

Прахосмукачката R51001A е от „мързеливия“ тип – няма торбичка, която да се почиства периодично, да се пере или подменя с нова. В допълнение циклоновата технология осигурява по-добро убиране на праха.

Силата на засмукване е по-висока от аналогични модели и в ценовата група. Разглобява се до ръчна прахосмукачка за почистване на кола, дивани, чекмеджета и др. специфични пространства. Преобразуването става с натискане на един бутон.

Типа филтър на прахосмукачката е HEPA, като още един плюс е, че се мие. Тръбите са метални.

Какво не ни харесва?

Дължина на кабела е едва 3.7 м, което е недостатъчно за просторни жилища. При чистене се налага смяна на контактите. Друг минус на прахосмукачката е липсата на аксесоари. Включен е само един – дюза за проникване в тесни пространства.

Технически данни
 • Мощност – 600 W;
 • Захранващо напрежение – 220 – 240 V;
 • Капацитет 0.8 l (800 мл).

Предлага се в червен и черен цвят.

Прахосмукачка вертикална и ръчна 2в1 Rosberg R51001E

Прахосмукачка вертикална и ръчна 2в1 Rosberg R51001E

Прахосмукачката тип стик е сред най-популярните модели на Rosberg. Има модерната в последно време конструкция, която позволява бързо опериране в дома за множество текущи почиствания. R51001E е тип 2 в 1 – ползва се като вертикална и като ръчна машина. Тя е тип циклон, работи без торба и има добра мощност за тази структура от 600W. Засмукването се оценява на 120 W.

Прахосъбирателният резервоар с вместимост 0.8 л осигурява достатъчно място, преди да се наложи изпразването му. Включва аксесоар за тесни пространства и защита от прегряване. Лесна е за работа. Прахосмукачката не е акумулаторна, а с мрежово захранване, кабелът е с дължина 3,7 м. Подходяща е само за сухо почистване на всички видове повърхности. Телескопичната метална тръба и металната шийка могат да се свалят и прахосмукачката да се използва и ръчно, което на практика се оказва доста удобно решение.

Прахосмукачка Rosberg R51001I за пепел

Prahosmukachka Rosberg R51001i 300, мнения за прахосмукачка за пепел от Лидл

Моделът R51001I е предназначен за събиране на пепел и отпадъци с едър габарит и значително тегло. Прахосмукачката е направена с по-висока от средното ниво мощност.

Какво представлява

Rosberg R51001I е кабелна прахосмукачка с вместимост от 18 л. Тя потребява 1000 W, като осигурява засмукваща мощност от над 17kPa. Работи под механичен контрол. Тръбите са алуминиеви, а маркучът е метален.

Възможности

Прахосмукачката има дебит на въздушния поток от 1.6 м3/мин. Работи в два режима – всмукване и издухване.

Какво ни харесва

Мощността на Rosberg R51001I е сред нейните качества. При това има сравнително ниско ниво на шума за нейната мощност (под 78dB). Предвиден е хепа филтър, който подлежи на измиване. Всички тръби и маркучи са метални, миещи се. Те се съхраняват в самия корпус.

Какво не ни харесва

Дължина на кабела е едва 1.5 м, която може да доведе до известно неудобство. Маркучът също е ограничен – дълъг е едва 0.8 м. Прахосмукачката няма аксесоари.

Технически данни
 • Дебит на въздух: 1.6 м3/м;
 • Вместимост за отпадъци: 18 л;
 • Мощност на всмукване: над 17kPa;
 • Фонов шум: под 78dB;
 • Захранващо напрежение: 230V, 50Hz;
 • Мощност: 1000 W.

Предлага се в един цвят.

Прахосмукачка с торба Rosberg R51001JB

Prahosmukachka Rosberg R51001jb 300

Този модел на Rosberg е от типа прахосмукачки с постоянна торба (капацитет от 1.5 л). Тя е по-мощна от моделът – стик, който представихме по-горе: харчи 700W, като генерира всмукателна мощност от над 170 W. Торбата е от тъкан, която не процежда прах.

Маркучът е върти на 360°. Захранващият кабел е с достатъчна дължина от 4.5 метра. Четката е с повишена ефикасност, а към комплекта има и допълнителна четка тип 2 в 1.

Прахосмукачка с торба Rosberg R51001G

Prahosmukachka Rosberg R51001g 300

Този модел на Rosberg е още по-мощен от предходните. Той потребява 800W и засмуква с над 18 кPa. Минус е нивото на шум от 80 dB. Плюс е перящата се торбичка с голям капацитет – 2 л. Маркучът е гъвкав, като от него се регулира дебитът. Тръбите са метални. Прахосмукачката работи вертилно и хоризонтално. Теглото й е 3 кг.

Прахосмукачка с торба Rosberg R51001J

Prahosmukachka Rosberg R51001j 300

Моделът R51001J е с мощност от 700 W с ниско ниво на шума за този параметър. Торбичката е от плат и събира 1.5 л. Пере се. Моделът се отличава с конструкцията си, която улеснява работата. Другият забележителен показател е 5-степенната система на филтриране. Бутонът е предназначен за управление с крак, а дръжката улеснява пренасянето на машината.

Сравнение с други видове

Прахосмукачките Rosberg са от традиционния тип. Повечето модели са хоризонтални, с торба. Струва ли се да се купува днес такава прахосмукачка, след като вече има роботи, перящи машини и акумулаторни стикове за свободно придвижване?

Всеки от споменатите видове има своите плюсове, но срещу съответната плюсова цена. Да разгледаме

Прахосмукачка робот

Prahosmukachka Rosberg Robot 300

Роботите работят самостоятелно и ние ги купуваме с такава надежда. Но се оказва, че само добрите модели изработват карта, по която обхождат без пропуски цялото пространство. Някои роботи се закачат на предмети по пода и в мебелите и буксуват, докато ги освободят ръчно.

Роботите – прахосмукачки са и доста скъпи. Евтините модели от порядъка на 30- 50 лв са като пародийно изпълнение на качествените машини. Те оставят неудовлетвореност от покупката. Приличните роботи започват от 200 лв, а наистина добрите – от 400 лв.

Перяща прахосмукачка

Prahosmukachka Preyashta 300, най-добрите перящи прахосмукачки

Големите компании за домашна техника се надпреварват да произведат най-надеждния модел, най-популярния модел, най-иновационния и най-достъпния по цена. Този тип прахосмукачки разпръскват миещо средство и след размекване на замърсяването, го убират.

Почистването е от по-високо качество спрямо миещите роботи. Но много домакини установяват, че тази функция не се употребява така често, колкото са предполагали. А цената на перящите прахосмукачки е трицифрена.

Прахосмукачка Керхер

Prahosmukachka Karcher 300

Марката предоставя качествени и ефективни прахосмукачки от всякакъв вид за добра цена. Отличава се с надеждност и здравина. Моделите са практични. KARCHER се слави с висока технологичност, добро окомплектоване, висока производителност и на домашните модели, филтрация на въздуха в помещението. Освен това прахосмукачките се използват просто и имат дълъг живот.

Високата популярност на KARCHER се дължи и на цената им, която е много добра спрямо качеството. И все пак минимумът за базовите модели е около 150 – 160 лв, за парочистачките – 200 лв. Някои стикове подочиствачки и тип електрически моп надхвърлят 1000 лв.

Безкабелна прахосмукачка (акумулаторна)

Prahosmukachka Bezkabelna Akumulatorna 300

Безкабелните прахосмукачки – стикове имат безспорни качества – мобилност, повишена маневреност, икономия на електричество, практичност, ниско тегло, удобно зареждане и минимално място за съхранение. Известно неудобно създава батерията, която има определен срок на живот.

Безкабелните модели имат и минуси – работят около 50 – 60 минути без зареждане (това зависи от обема на батерията). Почистването прекъсва, ако батерията не достигне, а зареждането продължава няколко часа.

Мощността на безкабелните модели е по-ниска спрямо кабелните прахосмукачки. Не всички безкабелни модели постигат достатъчно качествено почистване.

Dyson прахосмукачка

Ако търсим „мерцедесът“ на безкабелните прахосмукачки, без съмнение стигаме до марката DYSON. Дори критичните потребители във форумите единодушно обявяват тези прахосмукачки за №1, без конкуренция.

Ние също ги препоръчваме с чисто сърце, ако можете да отделите четирицифрена сума за прахосмукачка. Най-евтиният модел е V8 Absolute (860 лв – 900 лв). Той е бюджетен като цена, защото е с по-слаба мощност и чисти с едно зареждане 40 минути.

Сингапурската високотехнологична компания Dyson произвежда компактни двигатели, които се поместват в дръжката на прахосмукачката. На практика тези прахосмукачки представляват тръба с дръжка – с оптимален баланс и минимално тегло, така че да се държат в длан. Другият впечатляващ плюс е тишината на машините. С тях спокойно се чисти и през нощта, без да се наруши нечие спокойствие.

Има ли оторизиран сервиз?

У нас не съществува оторизиран сервиз за марката Rosberg. Проблемите с евентуални повреди и рекламации се решават от търговците. За целта те ползват свои сервизи или такива с договор.

Вижте и ТОВА: Какви видове детски батут може да се купят от Джъмбо на най-добра цена?

Видео ревю на многофункционалните Karcher.

3 мнения за “Прахосмукачка Rosberg | Топ 6”

 1. Не бях чувал за Росберг и малко инфо има за нея. Разгледах им параметрите – много добри за малко пари!

  Отговор
 2. Аз ще се изкажа с препоръка за този Rosberg за пепел, мисля че беше R51001. Отопляваме се с камина, с тази прахосмукачка се родих. Не знам как съм поддържала преди нея, но е било ужасно.

  Отговор
 3. Права прахосмукачка Rosberg R51001A е най-изгодната ми покупка. Взех я, защото бях ограничена с парите, но излезе на мой късмет.

  Отговор

Вашият коментар