Bosch Unlimited 7. Мнения, мощност и функции

Мнения за най-търсените модели прахосмукачки от серията Bosch Unlimited 7. Плюсове и недостатъци. Мощност на засмукване, функции

Bosch Unlimited 7 е от последните модели прахосмукачки на марката. Излиза през октомври 2022 г. във Великобритания и Австралия. Достъпен е с един или два акумулатора и във версия за домашни животни.

Оценка на специализираните сайтове за домашна техника
Плюсове Минуси
Тегло – много лека конструкция Малък контейнер за прах
Окомплектовка – две батерии и две зарядни Без аксесоари на борда
Простота на сглобяване Доста висока цена

Мнения за модели от серията Bosch Unlimited 7

На книга Bosch Unlimited 7 притежава много достойнства. Той има три режима на мощност, три аксесоара, четка AllFloor DynamicPower с вградени светодиоди, гъвкава тръба и бързо зареждане. Но прахосмукачката е твърде слаба за дълбоко и подробно почистване на обикновен дом на един път.

Конструкцията е лека и елементарна за сглобяване, има широк набор от накрайници. Те създават усещането, че моделът Unlimited 7  си струва. Но няма място за съхранение на накрайниците върху тялото, което затруднява използването им.

Това е оценката на техническия пътеводител  TechRadar, а при конкретните модели ще дадем мнения и на индивидуални потребители.

ВАЖНО: Вижте още мнения за моделите от серията Bosch Unlimited 7, оставете и своя отзив за прахосмукачките или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Bosch Unlimited 7 Proanimal BCS711PET

Това е модификацията на Unlimited 7 за домове с домашни любимци. Това е гъвкавата прахосмукачка на Bosch за бързо почистване на косми от домашни любимци, гласи рекламата на производителя.

01 Bosch Unlimited 7 Proanimal Bcs711pet

Плюсове и минуси. Време на зареждане

Мощна като прахосмукачка с кабел, но… безжична. При същата производителност, твърдят от Бош. Двигателят развива 66 000 оборота в минута и се захранва с батерия 3.0 Ah Power For All от Bosch.

Батерията е най-доброто предимство на Unlimited 7. Тя е част от една от най-големите акумулаторни системи и е съвместима с много електроинструменти и градинска техника на Бош, а също така и на други марки като Gardena, Gloria, Wagner и Rapid. Ако имате няколко такива инструменти и уреди, няма да се задръстите от батерии.

Минус на модела е контейнерът за прах с нищожния обем от 0.3 литра. Батерията ще стигне за почистване на 100 кв. м. наведнъж, но контейнерът ще се нуждае от междинно почистване. Особено ако имаме вълма косми от домашни животни, за каквито е създаден този модел.

Всмукателна мощност и функции

Прахосмукачката работи в три режима с различна мощност, включително „турбо“ за по-трудни места. Режимите се избират ръчно или автоматично, според настройката. Прахосмукачката е способна сама да отрегулира мощността си според вида повърхност – килим или твърда настилка. Режим Еко осигурява по-дълга работа.

Особените функции на модела са Flex Tube и Quick Stand. Те улесняват почистването. Flex Tube чисти под ниски мебели, а Quick Stand оставя тръбата изправена, но стабилна, докато се чисти с ръчната прахосмукачка.

Как се използва? Предназначение

Конструкцията се държи с една ръка, ръчната й част тежи само 1.4 кг. Има ергономичен дизайн. Бутонът за включване е самостоятелен и не трябва да се държи. Прахосмукачката е предназначена да изчисти площ от 100 кв. м.

07 Bosch Unlimited 7 01 Bezkabelna

Вижте и ТОВА: Най-добрите модели безкабелна прахосмукачка.

Bosch Unlimited 7 BCS711EXT

Този вертикален модел тип 2 в 1 притежава повечето плюсове на горния модел, но има по-кратка автономност от 40 минути.

02 Bosch Unlimited 7 Bcs711ext

Плюсове и минуси. Време на зареждане

Батерията е качествена, но издържа 40 минути. Това позволява изчистването на до 60 кв. м с едно зареждане, без да се задълбочаваме. Времето за зареждане е 5 часа. Мощността се контролира от дръжката и още един сериозен плюс – ръката не омалява да натиска бутона. Минус е високото ниво на шум – 82 децибела.

Всмукателна мощност и функции

Прахосмукачката е снабдена с мотор TurboSpin, който позволява използване в три режима на почистване – еко, автоматичен и турбо. Всмукателната мощност се самокоригира. Конструкцията е 2 в 1 – вертикална и ръчна прахосмукачка за почистване на мебели и тесни пространства.

Как се използва? Предназначение

Прахосмукачката се води с една ръка. Гъвкавият прът се огъва под ъгъл за влизане под мебели.

Накрайниците се сменят с крак, без навеждане. Периодично е необходимо почистване на филтъра, което е хигиенично, без миене.

07 Bosch Unlimited 7 02 Vertikalna Prahosmukachka S Kabel

Още нещо интересно ТУК: Най-добрите модели вертикална прахосмукачка с кабел.

Bosch Unlimited 7 BCS712XXL

Моделът предлага функционалност 2 в 1, съчетана със средна продължителност на работа от 80 минути.

03 Bosch Unlimited 7 Bcs712xxl

Плюсове и минуси. Време на зареждане
  • Впечатляващ плюс на този модел е наличието на филтър – мембрана, който спира праховите частици на 99.9%.
  • Предвидени са две сменяеми батерии. Това компенсира издръжливостта им от 80 минути и нуждата да се зареждат 5 часа.
  • Минус и на този модел е високото ниво на шум от 82 децибела.
Всмукателна мощност и функции

Прахосмукачката се справя отлично с ъглите, защото е снабдена с ъглова дюза. Има накрайник за почистване на тапицерии и трети накрайник за изсмукване на прах от чекмеджета, полици и клавиатури.

Как се използва? Предназначение

Той е интуитивно разбираем, лек и с отлична маневреност. Предназначен е за големи пространства и обширни домове, които се почистват с лекота. Има нужда от междинна смяна на батерията и периодично изчистване на контейнера от 300 мл.

Bosch Unlimited 7 BSS711W

BSS711W трудно се различава от другите модификации на Бош. Снабдена е със същата мощна производителност, без да пречи наличието на кабел.

04 Bosch Unlimited 7 Bss711w

Плюсове и минуси. Време на зареждане

Преимущество е филтърът с мембрана, който изхвърля абсолютно чист отработен въздух от уреда. Чистенето на замърсява дома и не изисква проветряване. Контейнерът за прах се отстранява чисто, но е малък и се налага често изпразване. Плюс е батерията 18 V, която е съвместима с много уреди Бош.

Всмукателна мощност и функции

Моторът е високооборотен и осигурява висока всмукателна мощност. Тя се регулира на три нива – икономично, автоматично и засилено. При автоматичните нива прахосмукачката сама се регулира според това дали чисти килим или твърд под.

Как се използва? Предназначение

С тегло от 2.9 кг конструкцията се управлява с една ръка и позволява почистване под ниски мебели. Четката с осветление осветява праха и отпадъците на пода, за да не останат пропуснати зони. Накрайниците се сменят с натискане с крак, без навеждане.

Bosch Unlimited 7 BBS712A

Вертикална прахосмукачка с гъвкав прът и много функции. Изпълнена е в приятния цвят графит.

05 Bosch Unlimited 7 Bbs712a

Плюсове и минуси. Време на зареждане

Преимущество е съвместимата с други уреди Бош и качествена батерия, но капацитетът й е минус – едва 40 минути автономност. Лесно се борави с накрайниците. Има четка с осветление на прашни зони. Предвиден е гъвкав прът за чистене под мебели.

Всмукателна мощност и функции

Мощността на почистване се осигурява от двигател TurboSpin с три нива на настройка. Съчетан с полезни накрайници, той осигурява идеално обезпрашаване на дома. Функцията Quick Stand оставя прахосмукачката във вертикално положение, докато се използва ръчния модул.

Как се използва? Предназначение

Моделът е за битови нужди. Най-подхожда за домове от 40 – 60 кв.м.

Bosch Unlimited 7 BCS711A

Моделът предвижда една батерия с автономност от 40 минути. Необходимо е да се зарежда 5 часа. Преимущество на прахосмукачката е 10-годишната гаранция на мотора.

06 Bosch Unlimited 7 Bcs711a

С какво са по-добри от серията Bosch Unlimited 6?

Unlimited Serie 6 е разработен и произведен във фабриката на Бош в Бад Нойщад Германия. Той малко се различава от следващата серия 7. Към присъщия на серия 6 комфорт и универсалност се добавят висока производителност.

Автономията е 40 минути, но в някои окомплектовки е 2 Х 40 минути. Теглото е 1.4 кг на ръчната прахосмукачка и 2.9 кг на цялата конструкция. Нивото на шума е намалено до 82 децибела.

В серия 7 започва внедряването на свалящ се мембранен филтър Pure Air, който осигурява 99,9% филтрация на въздуха. По-нататък в серия 8 този филтър присъства при всички вариации.

С какво серията Bosch Unlimited 8 са по-добри?

Серия 8 има дълго време за работа благодарение на сменяемите батерии. Предвиден е допълнителен акумулатор и устройство за бързо зареждане. Те позволяват почистването да продължи без прекъсване. Прахосмукачката винаги е заредена и готова за работа.

Unlimited Serie 8 се сглобява в Германия и в Китай.

Сравнение с други марки

Бош има недостатъци, които убиват желанието да се притежава и използва. Това четем като отзиви в интернет от реални потребители. На първо място е динамичната четка, която не може да се застопори. Тя е добра за ламинат, но затруднява чистенето на килим. Уморява и натоварва.

Втори минус е, че батерията е тежка. След няколко минути прахосмучене започва да се усеща като 10-килограмова, пише потребител. Той смята, че е по-лесно да се премести кабел от контакт в контакт, отколкото да се влачи батерията.

В режим „еко“ тягата е слаба. В „турбо“ пък е прекалено силна и батерията бързо приключва.

Прахосмукачки Ровента

Вертикалните Ровента са от същия ценови клас и притежават екстри като на Бош  – филтрация на 99.9%, гъвкава тръба и осветление на четката. Някои модели обаче имат ключови предимства – те са с моп (мият), имат повишена автономност от 45 минути и най-вече – контейнерът за прах е 3 пъти по-голям (0.9 л). Освен това имат дигитално управление и конзола за стена.

Ровента произвежда многофункционални модели тип 6 в 1. Те са предназначени за сухо и влажно почистване. Притежават резервоари за чиста и мръсна вода. Произвеждат се във Франция.

Докато всмукателната мощност на Бош не се указва, то Ровента афишира 1200 W. Торбата е огромна 6.5 литра и има 5-степенна система на филтриране.

Прахосмукачки Росберг

Прахосмукачките от тази марка имат огромно предимство и това е цената. Някои от моделите струват едва 50 лева. Мощността им е ниска, но са конструкция 2 в 1 с ръчна прахосмукачка.

Плюс е функцията цикрон и наличието на хепа филтър. Резервоарът е разположен долу до пода, което пречи на четките да влизат под мебели.

07 Bosch Unlimited 7 03 Vertikalna Prahosmukachki Rosberg

Погледнете и ТОВА: Най-добрите прахосмукачки Росберг.

Прахосмукачки Керхер

Вертикалните модели на авторитетната фирма са в широк ценови диапазон, който в горния си сегмент надхвърля цената на Бош. Евтините разработки работят автономно 30 минути. Двигателят е в ръкохватката, което много облекчава ръката и води до чистене без усилия.

Скъпите модели са високотехнологични. Например имат сензор за прах и саморегулиращо засмукване според мръсотията. Батерията издържа 60 минути.

07 Bosch Unlimited 7 04 Vertikalna Prahosmukachki Karcher

Непременно погледнете и ТОВА: Функции и модели прахосмукачки Керхер.

Прахосмукачки Дайсън

Българският потребител обича марката Дайсън и я уважава като най-доброто сред безжичните прахосмукачки. Безчетковият мотор осигурява огромна всмукателна мощност.

Двигателят е в дръжката и е много лек, заедно с батерията. Прахосмукачките Дайсън се управляват с една ръка и не уморяват при работа.

Окомплектовните са много различни, за всякакъв вкус като функционалност и цена. Има и вариант за животни с четки, на които не се заплита козина.

07 Bosch Unlimited 7 05vertikalna Prahosmukachki Dyson

Още по темата ТУК: Плюсове и минуси на прахосмукачки Дайсън. Най-добрите модели.

Видео сравнение на Бош и Дайсън без думи.

Вашият коментар