Вертикална прахосмукачка с кабел. Мнения, цени, модели

Кои са актуалните модели вертикална прахосмукачка с кабел (мрежово захранване), какви мнения съществуват за тях и на какви цени може да се купят изгодно?

Вертикалната прахосмукачка е съвременно удобство за домакините – лека, маневрена, компактна за съхранение. По-добрият вариант са акумулаторните модели, които не влачат след себе си кабел. Но кабелните прахосмукачки са по-евтини (и то чувствително). Освен това няма какво да им се сменя, докато при безкабелните батерията е скъп консуматив.

Ценови нива при кабелните вертикални модели
Модели до…     Конкретни марки / модели
50 лв Homa HVS-609
100 лв Rosberg, Digi International, Dreame, Samus, Sapir, Muhler, Hausber, Welora, Zilan, Deerma, Bissell
200 лв Adler, KiWi, Rohnson, Singer, MPM MOD-34, Tristar, Domo, Fakir Hausgeräte Darky, Haeger, Midea, Stardust
500 лв Bass, Domo, Fakir, Deerma, Ariete, Kitfort, Gorenje, Bosch, Lavor
1000 лв Shark, Karcher, Tineco Carpet One

Мнения и препоръки за вертикална прахосмукачка с кабел

Потребителите, които предпочитат кабелни модели пред акумулаторни, имат ясен довод – батерията, нейния кратък живот и нуждата да се закупи нова на немалка цена. Търсят се модели, които стоят стабилно без подпиране и се пита за функция измиване.

Като марка се хвалят прахосмукачките Karcher и особено моделът FC 5, който далеч надхвърля обичайните за вертикалните кабелни уреди цени.

Забелязва се, че акумулаторните модели вече превземат пазара и изтикват кабелните. Изборът сред мрежово захранваните става все по-малък.

ВАЖНО: Вижте още мнения за вертикални прахосмукачки с кабел, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Мощна вертикална прахосмукачка с кабел

Кабелните вертикални модели обикновено са с мощност далеч под 1000 W. Обичайното ниво е в зоната на 300 – 450 W. В горните граници на този сектор е прахосмукачката Fakir Lucky с мощност от 800 W. Първият модел, който ще разгледаме – ARYA600 от марката H.Koenig, впечатлява с мощността си от 1800 W.

Аспиратор вертикален 3в1, H.Koenig – ARYA600

ARYA600 е модел, който съвместява 3 функции – прахосмукачка, моп с пара и ръчна прахосмукачка. Това е прахосмукачка за дезинфекция.

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 01 H

 • Технически данни: мощност 1800 W, тегло 4 кг, капацитет на контейнера 1 литър, миещ се филтър, автоматично почистване;
 • Преимущества: премахва с пара 99% от  бактериите по повърхностите, без ползването на препарат. Не драска покритията. Кърпата се пере в пералня;
 • Негативи: високо тегло от 4 кг, обемист корпус, невъзможност да чисти под ниски мебели.

Вертикална прахосмукачка Deerma DX1000W

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 02 Deerma Dx1000w

 • Технически данни: мощност 600 W, капацитет на контейнера 0,6 литра, тристепенно филтриране с Hepa]
 • Преимущества: елегантен дизайн и приятни цветове. Работи като ръчна прахосмукачка за недостъпни и тесни места, 5 – метров кабел за лесно придвижване и мобилност. Комфортна дръжка, която приляга в ръцете.
 • Негативи: не вакуумира добре, бързо загрява, частите се разглобяват трудно, не събира косми от килими, четката не става за килими.
Вертикална прахосмукачка с кабел за килими

За домове с животни и дългокосмести килими подхождат прахосмукачки с мощност на всмукване от 400 W и повече. При нужда от почистване и на мека мебел от косми, моделът трябва да е минимум 450 W.

Пример за подходящ модел е Midea MCS2045IT, която е 450 W. Моторът гарантира най-доброто засмукване като вертикална, и като ръчна прахосмукачка. Вакуумира прах и косми от всякакви повърхности, включително килими и тапицерии. Отпадъкът се филтрира на четири степени, позволявайки да премахването на частиците от въздуха.

Вертикална прахосмукачка Shark HZ500EU

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 03 Shark Hz500eu

Друг мощен модел за килими е  Shark HZ500EU, също 450W. Производителят изрично я адресира към домове с много килими. Прахосмукачката е оборудвана с технология против заплитане на косми в четката.

 • Технически параметри: Мощност 450 W, капацитет на резервоара 0.3 литра, тегло 3.9 кг, сгъваема дръжка;
 • Преимущества: съществен плюс на този модел е изключително дългият кабел от 10 метра.
 • Негативи според потребителски ревюта: няма публикувани.
Вертикална прахосмукачка Xiaomi Deerma DX888

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 04 Xiaomi Deerma Dx888

 • Технически параметри: мощност 600 W, всмукателна сила 15000 Pa, капацитет на резервоара 0.45 литра, четка за тапицерии, ниво на шума до 60 Hz, тегло 2.1 кг;
 • Преимущества: вариативно конфигуриране на частите, силно всмукване, ефективно изсмуква килими и завеси поради способността да се мести мястото на четката, тройно филтрира косми и козина;
 • Негативи според потребителски ревюта: къс кабел (5 метра), малко неудобна (неманеврена).
Вертикална прахосмукачка Tineco Carpet One

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 05 Tineco Carpet One

Комбинира сухо и мокро почистване, включително пере килими.

 • Технически параметри: мощност 130 W, всмукателна сила 1300 W, капацитет на резервоара 2 литра, ниво на шума до 84 Hz, тегло – не се посочва;
 • Преимущества: електронен дисплей на дръжката, гласови команди, индикаторни светлини.
Ръчна прахосмукачка с кабел

Вертикалните модели обикновено се разглобяват до ръчна прахосмукачка. Интересни модели само ръчна прахосмукачка са:

 • Jimmy JV35 прахосмукачка за легло, вакуумира и унишожава акари, мощност 700W, всмукване 14000 Pa, двойно филтриране. Уред за ефикасно почистване на матраци, дивани и др.;
 • Star-Light AUVE-402F за матраци и мека мебел, мощност от 400 W, UV лампа за ликвидиране на акари, HEPA филтрация, тегло 1.77 кг, контейнер 0.2 л. Бюджетна и качествена, коментират потребители;
 • Philips FC6148/01, мрежово захранване с мощност от 100 W и големина на контейнера от 0,5 л.
Прахосмукачка Fakir Lucky 2 в 1, Вертикална и ръчна, 800 W

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 06 Fakir Lucky

Германска марка за иновативни продукти. Конструира многофункционални прахосмукачки.

 • Технически параметри: модел без торба, мощност от 800 W, тегло: 2,5 кг, кабел 5 метра, мощност на вакуумиране 19 000 Ра, приставка за паркет, миещи се филтри,
 • Преимущество: ергономична дръжка, наличието на държач за кабела, триъгълна четка, приставки и възможност за закупуване на допълнителни накрайници, събира качествено косми и коса;
 • Негативи според клиенти: няма прав накрайник за тесни места, къс кабел, труден демонтаж на дългата дръжка, почистване на средно ниво.
Вертикална прахосмукачка 3 в 1, SDLOGAL, 400 W

Vertikalna Prahosmukachka S Kabel 07 Sdlogal

 • Технически параметри: мощност 400 W, всмукателна сила 16 000 Ра, конструкция в 4 варианта – ръчна и за далечни обекти, циклонно филтриране, тегло 3.6 кг, контейнер 0.7 л;
 • Преимущества: безчетков двигател, огромна всмукателна сила, ефикасно събира косми, регулиране на дължината на дръжката,
 • Негативи според клиенти: къс кабел 5 метра.

Сервизи, аксесоари, резервни части

Някои марки имат собствена сервизна мрежа. Например Bosch предоставя гаранционен сервиз и извънгаранционно отремонтиране на bosch-home.bg/service/contact-and-info. Там се предлагат резервни части и аксесоари. Тел. за информация 0 700 20 817. Сервизът е в столицата, на ул. Козлодуй 113, сервиз Сотиров (02 8334195).

България сервиз отремонтира прахосмукачки от всички марки и модели. Сервизът е ситуиран във Варна. За контакти 088 22 66 904.

Консумативи и резервни части се предоставят и от различни онлайн търговци. Например на robomax.bg има филтри и резервни четки за вертикални прахосмукачки. Голямо разнообразие от аксесоари и части се намират в emag.bg – към момента 376 артикула за продаваните от тях модели и за други – филтри, резервни мопове, торби за прах, резервоари, накрайници, четки и др.

Вижте и ТОВА: Прахосмукачка Dyson V8, V10, V12 и V11 Absolute. Мнения. Цена и втора ръка.

Видео демонстрация на кабелна вертикална Senko.

3 мнения за “Вертикална прахосмукачка с кабел. Мнения, цени, модели”

 1. Препоръчвам Rosberg от 600 вата, супер чисти, нямам забележки. Единствено кабелчето е прекалено късо.

  Отговор
 2. Не съм съгласен! Имаме Deerma за 60 кинта, за трохи си става. За акари и тапицерии – не, естествено!

  Отговор
 3. Евтините прахосмукачки за нищо не стават, даже и за трохи от масата. Купих си евна такава без марка и я хвърлих.

  Отговор

Вашият коментар