Мнения: Безкабелна прахосмукачка Бош, Филипс или Ровента?

Коя безкабелна прахосмукачка е хубава? Бош, мнения и за Ровента. Марка Rosberg. Сервиз, аксесоари. Вертикална Филипс без кабел.

Нека започнем с информацията, за която най-често ни питат: Откъде да вземем онлайн хубава безкабелна прахосмукачка на прилична цена. По-долу ще продължим с описанията, плюсовете, минусите и мненията за различни продукти, които препоръчваме или не.
Кабелна или безкабелна прахосмукачка – това е ключов въпрос, когато предстои покупката на нов уред. Специалистите днес са категорични, че кабелните уреди са минало, макар че те са по-евтини и с тях се борави по-просто.

Безкабелните прахосмукачки са лишени не само от кабел, но и от шланг за изсмукване. Но те са конструктивно ограничени. Традиционната форма на колела е отпаднала. Видовете конструкции даваме в таблица по-долу.

Безкабелните прахосмукачки се разполагат във всички ценови класове. Те започват от 26 лв за робот Ximeijie и достигат до почти 2000 лв за PHILIPS Aqua Plus. По-скъпи модели се доставят по поръчка.

Безкабелна прахосмукачка Бош

Търговците на домакинска техника и самият сайт на Бош предлагат около 60 модела акумулаторни прахосмукачки. Особеност на тези уреди е, че излизат на серии. Най-новите и модерни са Series 8, но се продават и модели от Series 2.

Bosch BCHF216S вертикална прахосмукачка е модел на най-ниска цена от тази марка. Има висока производителност и продължителна експлоатация с литиево-йонна батерия. Тя се разглобява до ръчна прахосмукачка за бързо чистене на неудобни места. Тегло 2.4 кг.

 • Какво ми харесва: системи за лесно съхранение, зареждане и разглобяване, две нива на мощност, миещи се филтър и контейнер за прах. Тегло 2.4 кг;
 • Какво не ми харесва: двигателят е разположен близо до четката, което намалява гъвкавостта на уреда, затруднява чистенето под мебели. Времето за чистене с едно зареждане – 40 мин.

Bosch BBH3ALL28 Flexxo Gen2 вертикална от Series 4. Интегрирана ръчна прахосмукачка. Предназначена за всякакви повърхности. Литиево-йонна батерия.

01 Bezkabelna Prahosmukachka Bosch

 • Какво ми харесва: интегрирани аксесоари, батерията осигурява 55 мин. работа, бързо зареждане, система за работа при пълен контейнер, система за лесно съхранение, четка за мебели;
 • Какво не ми харесва: ниско разположеният двигател намалява гъвкавостта на уреда, като този проблем е решен с допълнителен гъвкав накрайник.

Bosch Unlimited 7 BCS711XXL е модерен модел от Series 8. Почиства 100 м2 с едно зареждане. Четка с LED осветление за откриване на незабележимо замърсяване. Изсмуква 99,9% от праха по повърхностите и 30% повече прах от килимите. Двигателят е с 10 г. гаранция.

 • Какво ми харесва: Конструкция с двигател, разположен при ръкохватката. Това позволява на прахосмукачката да чисти и под най-ниските мебели. Засмукващата четка стои вертикално без опора. Отделяне на четките с крак, без навеждане.
 • Какво не ми харесва: капацитетът на контейнера за прах е сравнително ограничен – 0.3 литра. Теглото на уреда е 2.9 кг, малко над теглото на други по-стари модели на Bosch.
Безкабелни прахосмукачки на най-добра цена
Безкабелни прахосмукачки в Зора Безкабелни прахосмукачки в Емаг
Безкабелна прахосмукачка в Зора Безкабелни прахосмукачки в Емаг
Виж цена Виж цена

Безкабелна прахосмукачка Филипс

На пазара са предложени около 25 модела на Philips – от ръчни под 100 лв до 20 пъти по-скъпата Aqua Plus. Филипс постига максималната автономия от 80 минути.

02 Bezkabelna Prahosmukachka Philips

Philips XW7110/01 вертикална от серия 7000. Комбинирана за мокро почистване. Четките на този модел са самопочистващи се. Работи в три режима. Съхранява се и се зарежда на специална станция.

 • Какво ми харесва: изсмуква и мие едновременно, подобрен достъп до тесни места, автоматично самопочистване, вакуумна глава.
 • Какво не ми харесва: теглото е 4.6 кг, почти двойно на сходни уреди на пазара.

Philips FC6725/01 вертикална с накрайник SpeedPro, който се върти на 180°С и има светодиоди за осветяване на замърсяванията. Две скорости, литиево-йонна батерия, автономност до 40 мин. в обикновен режим и до 20 мин. в турбо режим.

 • Какво ми харесва: отлична конструкция за достъп до най-тесни пространства и под ниски мебели, безпрашно почистване на контейнера, филтрираща система на въздуха, ниско тегло от 2.48 кг;
 • Какво не ми харесва: ниво на шум 80 dB, сравнително ограничен контейнер от 0.4 литра.

Безкабелна прахосмукачка Ровента

До 22 февруари 2024 г. в Зора моделът Rowenta RH1239WO X-TREM COMPACT 2-в-1 е на промоция и е намален с 15 процента. Продават го на прекрасната цена от 279 лева. Който успее да се класира, печели.

03 Bezkabelna Prahosmukachka Rowenta
Марката радва потребителите с отличен избор измежду над 65 модела, разположени в средния ценови клас.

Rowenta RH6735WH вертикална Dual Force. Моделът е най-икономичния в семейството на Rowenta и все пак предлага екстри, присъщи на скъпи модели – моторизирана четка, LED светлини за откриване на прах, литиево-йонна батерия, вградена ръчна прахосмукачка. Батерията зарежда 5 часа и работи до 45 минути.

 • Какво ми харесва: голям контейнер от 0.6 литра, подобрена видимост, сгъваема дръжка, тегло от 2.5 кг;
 • Какво не ми харесва: дизайнът не предполага лесно чистене под ниски мебели и тесни пространства, тъй като двигателят е до четката.

ROWENTA RH99C0WO вертикална X-Force. Автономна работа от 45 минути с удължаване до 70 минути (резервна батерия). Мотор с висока засмукваща мощност, три нива на мощност, подсилен режим. Конструкция за работа под ниски мебели + технология за 4 пъти по-далечен досег без навеждане.

 • Какво ми харесва: висока всмукателна мощност от 130 W, допълнителни четки, функция миене;
 • Какво не ми харесва: високо тегло от 3 кг, ниво на шум от 82 dB.

Вертикални прахосмукачки Rosberg

Читателите много търсят мнения за вертикалните прахосмукачки Росберг. Явно марката е нова на пазара. Търсенето е най-вече заради атрактивната цена на нейните модели. Основният момент при тези вертикални прахосмукачки Росберг е, че те са с кабел. Ако се абстрахираме от този факт, за цената, която ще ѝ платите, без да имате грандиозни очаквания, това е един прекрасен уред.

Да вземем например Rosberg R51001A с мощност 600W и сила на засмукване от 120W. Освен вертикална, тази прахосмукачка може да се използва и като ръчна. Превключването става с натискане на един бутон. Така тя е изключително удобна за почистване на труднодостъпни места и ъгли.Вертикална прахосмукачка Росберг, не е безкабелна

За ефективно улавяне на праха и замърсяванията прахосмукачката разполага с циклон. Това позволява прахът да се утаява в специалния контейнер с обем 800 ml, а не да попада обратно във въздуха. Освен циклона, Rosberg R51001A има и HEPA филтър, който улавя 99,97% от фините частици. Този филтър е подходящ за миене, което удължава живота му.

Благодарение на компактния си дизайн, тази прахосмукачка е лека и маневрена. Тя може лесно да стигне и до най-труднодостъпните кътчета в дома. В комплекта се включва и специална дюза за още по-прецизно почистване на тесни места и пукнатини. Като цяло Rosberg R51001A е много функционална прахосмукачка, подходяща както за общо почистване на дома, така и за прецизно обработване на специфични места и повърхности. Лесната употреба, мощността и наборът от аксесоари я правят отличен помощник за чист и комфортен дом.

Ако кабелът не ви пречи, няма никакъв смисъл да се плащат повече пари. Росберг е съвсем нормална прахосмукачка, особено за цената си от 55.90 лева към днешна дата в Емаг.

Видове прахосмукачки на батерии
Конструкция Плюс и минус
Вертикална двигателят и торбата за отпадъка са разположени по дължината на стика, което прави уредите компактни, но не всички модели са леки
Ръчна компактни уреди без сглобяване, направени за тесни и недостъпни места и за автомобили, но не всички модели са мощни
Робот компактни устройства, които се движат и чистят самостоятелно, но не всички обхождат обстойно; контейнерът за отпадък е малък

Безкабелна прахосмукачка робот

Роботизираните прахосмукачки естествено работят на батерии. Техните докинг станции са два типа – стандартни за зареждане и комбинирани за изпразване на контейнера. Втория тип са модерни и скъпи уреди. Днес производителите „изкарват“ модели от 20 лв на батерии тип АА до 4000 лв.

04 Bezkabelna Prahosmukachka Robot

 • Rowenta RR8275WH X-Plorer, робот от Serie 45 за сухо чистене и миене. Осигурява автономност от 150 мин. и управление през Wi-Fi. 3 режима на почистване. Усъвършенствани сензори, моторизирана четка, интуитивно движение;
 • PHILIPS HomeRun за миене от серия 3000, автономност до 200 минути с едно зареждане. Засмукване с 4 kPa, контейнер от 0.35 литра. Време за зареждане: 6.5 часа;
 • Bosch не изработва роботи.

Визираните уреди са от висок ценови клас.

Сервиз и консумативи за безкабелни прахосмукачки

 • Сервизи за Филипс: уредите от тази марка се обслужват чрез сайт на производителя, откъдето има връзка със сервизния им център. На телефон 02 800 80 77 се прави заявка за отремонтиране на прахосмукачките Филипс. Може да се заяви ремонт и чрез формата им за контакт.
 • Сервизи за Бош: прахосмукачките от марката се обслужват чрез сайт на производителя със сервизно обслужване. Връзката при повреди е на телефон 0 700 20 817 или чрез формуляр за връзка.
 • Сервизи за Ровента: производителят работи със пет сервизни центрове- три в столицата, по един в Пловдив и Стара Загора. Един от партньорите е БГ Сервиз на ул. Вежен 25 в столицата ( тел. 028650155) и на ул. Искър 21 в Стара Загора (тел. 088 72 48 576).

БГ-Сервиз ООД обслужва гаранционно и други марки прахосмукачки. Сервиз на ул. Вихрен 10 в София обслужва сервизно роботите Roborock, Dreame, Mijia, Xiaomi, Roidmi (тел.  0876020413).

Вижте и ТОВА: Мнения: Коя е най-хубавата вертикална прахосмукачка? С кабел или безкабелна чисти по-добре и живее по-дълго?

Видео ревю на един от роботите на Ровента.

4 мнения за “Мнения: Безкабелна прахосмукачка Бош, Филипс или Ровента?”

 1. Използвам прахосмукачка Филипс XW7110/01 от серия 7000 вече близо две години. Това е комбиниран модел за мокро почистване с автономност около 40 минути. От уреда съм доволен, тъй като върши добра работа както при сухо, така и при мокро почистване. Четките му са самопочистващи се, което спестява време. Има три режима на работа. Единственият малък минус е по-високото тегло от 4.6 кг в сравнение с други подобни модели. Но като цяло препоръчвам тази прахосмукачка, особено на хора с алергии или с космато куче, тъй като комбинираното почистване е много ефективно.

  Отговор
 2. Имам от по-новия олекотен Бош. Супер кеф, работи идеално, страшно съм доволна от всичко, с изключение на цената.

  Отговор
 3. Това са много скъпи прахосмукачки. Търся си за около 200 – 300 лв, но са само утрепани марки.

  Отговор

Вашият коментар