Мултикукър Rosberg. Мнения, цена

Мнения за мултикукър Rosberg. Доволни ли сте? Цена, на която може да се купи онлайн. Сравнение с популярни марки и модели. Тефал.

Сравняваме най-евтиния модел мултикукър на Росберг RP51985E5 с продукти, които имат подобни характеристики.

В сегмента на най-достъпния модел Росберг RP51985E5 (цена около 90 лв.) избрахме за сравнение Мултикукър Тефал Fuzzy Logic RK705. Той е със същия обем от 5 литра, мощност 750 вата, има 12 програми, но цената дори на промоция е 158 лева. (А стандартната му посочена цена е 208.) Вторият мултикукър, чиито параметри се доближават до разглеждания модел на Rosberg – Brock MC 1003, също е с 10 програми, но обемът му е 3 литра, а мощността – едва 500 вата. Пазарната му цена е 130 лева, почти двойно на цената на разглеждания от нас модел на Росберг. Поради тези причини дори няма смисъл да се спираме подробно.

ВАЖНО: Вижте мнения за мултикукърите Rosberg, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Мултикукърът Тефал има голям недостатък: не можеш да си нагласиш температурата, нивата ѝ са предварително зададени. Неговите термични режими, според мненията на потребители, са далеч от оптималните. Това предизвиква многобройни оплаквания, понижава рейтинга на модела и кара значително количество клиенти да не препоръчват този мултикукър.

При модела Росберг RP51985E5 този недостатък липсва. Температурите могат да се задават ръчно според потребностите на готвещия. Закупилите модела отбелязват като плюс възможността за отложен старт и опцията за поддържане на храната топла цяло денонощие.

Десетте му програми са следните:

 1. Пържене
 2. Ориз/зърнени храни
 3. Десерт (Желатин/Сладко)
 4. Ризото (Пилаф)
 5. Готвене на пара/Варене
 6. Бавна пържола
 7. Нормална пържола
 8. Супа/Брот
 9. Каша
 10. Кисело мляко

Липсват функциите „Яхния“ и „Печене“, които се намират при по-скъпите мултикукъри, например при значително по-скъпия „Тефал“.

Това се компенсира в модела на Росберг RP51985A6, който е с мощност 1000 вата, има 12 програми, цената му е леко по-висока от тази на Тефала. За сметка на това отзивите са значително по-добри. Този модел е и мултикукър под налягане и затова не може да се сравнява с конкретния модел на Тефал.

Мултикукър Rosberg на най-добра цена
Мултикукър Rosberg от AlleOp Мултикукър Rosberg от Emag
Мултикукър Rosberg RP51985A6 Мултикукър Rosberg RP51985D5
Виж цена Виж цена

Най-добрите модели мултикукър Rosberg. Най-търсени и на най-добра цена. Мнения. Плюсове и минуси на RP51985A6, RP51985D5, R51985E5

Нека започнем с това, за което най-много ни питат: Откъде да купим онлайн мултикукър Rosberg на най-добра цена?
Мултикукър (multicooker) е устройство, който готви по различни начини – мултифункционално. Освен това размразява, претопля, вари яйца, подквасва и т.н.

Идеята на уреда е самостоятелна работа в програмирани режими, без да е нужно вниманието на домакинята.

Избирайки мултикукър, непременно погледнете характеристиките. Някои уреди са по-умни от други, но и струват повече. Добре премислете нуждите и кулинарните си навици и не купувайте излишни функции за излишни пари.

Важни параметри на мултикукърите
Параметър Характеристика
Покритие устойчивост на загаряне
Мощност тя се съотнася към обема, в рамките на 600 – 1400 W
Брой програми предвиждат се от 5 до 200 програми
Обем оптималният е 5 л (почти стандарт), пълни се до 3 л и стига за семейство от 3 – 4 души
Точен контрол на температурата уредите са с различна стъпка на регулация – 1°C, 10°C, 5°C

А сега да представим по-известните и търсени модели с техните предимства и недостатъци:

Мултикукър Rosberg RP51985A6

Мултикукър Rosberg RP51985A6Моделът RP51985A6 показва баланс между възможности и цена, попадайки в среден клас.

 • Какво представлява: идеален помощник на практичните домакини, които не се впускат в кулинарни приключения. Има 12 базови програми, които покриват ежедневните нужди в пълен обем;
 • Какво ни харесва? Готви бавно за запазване на качеството на продуктите, пържи, пече торти, претопля, има отделни функции за ориз, готвене на пара и за яйца. 24-часов таймер позволява да се планира готвенето;
 • Какво не ни харесва? Мощността от 1000 W e в долната граница спрямо обема от 6 л;
 • Технически данни: цифрово управление, LED дисплей, оперативно налягане 40 – 70 kРa и максимално – 90 кРа.

Мултикукър Rosberg RP51985D5

Мултикукър Rosberg RP51985D5

Моделът RP51985D5 подхожда за домакинства, в които се кваси мляко, сушат се плодове, варят се сладка и се приготвят печива.

 • Какво представлява: Възможностите му са ориентирани към семейства, които се отнасят с внимание към качеството на храната и предпочитат домашното приготвяне;
 • Какво ни харесва? Уредът е много приятен дизайн. Вътрешният съд е удебелен. Ключовият плюс на този модел е наличието на 45 програми. Обемът е оптималният – 5 л;
 • Какво не ни харесва? Мощността от 930 W поставя уреда в групата на средно-мощните. Той е добър за семейство до 3 – 4 души, които не готвят в спешен порядък;

Технически данни: LЕD eĸpaн, тaймep, програмирано начало, клапан са спадане на напрежението.

Комплектът включва аксесоари и приставки.

Мултикукър Rosberg R51985E5

Мултикукър Rosberg R51985E5

Моделът R51985E5 има 10 програми за базовите нужни в домакинството.

Мощността му е в средния клас – 780 W за 5-литров капацитет. Обемът е оптимален.

Този Rosberg позволява ръчна корекция на температурата и времето за нагряване. Поддържа яденето топло до 24 ч.

Таймерът се ползва и за отлагане на старта. Корпусът е приятен – инокс с червен LCD дисплей и черни елементи.

Мултикукър Rosberg R51985F5

Мултикукър Rosberg R51985F5

Моделът R51985F5 има 31 програми, които надхвърлят ежедневните нужди. За кулинарните любители дава възможности за задушаване, подквасване, сушене, бавно готвене, варене на сладка и пюрета.

Дизайнът е стилен. Обемът на уреда е универсален – 5 литра за стандартно четиричленно семейство.

Единствено изостава леко мощността от 780W. Плюс на този Rosberg е приставка за готвене на пара.

Сравнение с други видове

Мултикукърите отдавна присъстват на пазара. Те вече не са придобивка по изключение. Първоначалните лидери – традиционните Тефал, Филипс и Мулинекс, се замениха от компании, които предоставят бюджетни изделия за масова употреба. Марки като Concept, ForMe, Heinner, Daewoo, Fram, Star-Light привличат вниманието с цената си, която се равнява на обикновена тенджера.

Мултикукър Тефал

Мултикукър Тефал

С цени от 170 лв до 980 лв Тефал прави опити да покрие целия диапазон на потребителския интерес. В ниския ценови диапазон е  Fuzzy Logic със сравнително ниската мощност от 750W за стандарния обем от 5 л. Добра мощност от 1200W се предлага вече на цена от 235 лв за модела CY505E30 One Pot.

Най-добър модел на нашия пазар е Tefal Cook4Me Touch CY912831, за който няма невъзможна за готвене гозба. С 13 програми, управлявани от специално приложение, той покрива всички възможни технологии. Контролира се дистанционно през WiFi връзка. Обемът е 6 л за 6 души. Това удоволствие се получава срещу цената от 980 лв.

Мултикукър Филипс

Мултикукър Филипс

Тези уреди при Филипс са в ценовия клас 200 – 400 лв. Отличават се с високата си мощност – над 1000 W.

Моделът HD2237/40 All-in-One е 1300 W, HD4713/40 е 2000W при стандартните 5 л. Последният впечатлява с 60 програми. Филипс имат някои приятни екстри и системи за безопасност.

Делимано Мултикукър

Делимано Мултикукър

Делимано са предпочитани в средния клас на качество и имат много почитатели. Сред моделите са Оптимо, Селект, Прайм. В момента те се намират само на вторичния пазар – употребявани. По неизвестна причина мултикукърите са свалени от официалния сайт на компанията, както и от артикулните списъци на търговци като Емаг.

Мултикукър под налягане

Мултикукър под налягане

Както показва практиката, много потребители с навици в готвенето в мултикукър минават от обикновените модели към тези с технология за гответе под налягане. В този допълнен като функционалност вид може да се готви като в обикновен мултикукър, а може и като тенджера под налягане. Това прави уреда скоростен – за бързо готвене.

Комбинирани варианти има от различни марки и не е задължително допълнителната функция за оскъпява. Например Heinner Alacarte 3.8 л, 14 програми работи с налягане 80 kPa и струва 117 лв. Daewoo Ultraline 5 л има 7 нива на налягане и 10 програми за цената от 135 лв.  First Austria 6 л 1000 W и 145 лв.

Мултикукър Нинджа

Мултикукър НинджаТази марка е в скъпия клас. Към момента най-евтината Ninja е мини вариантът I OP100EU, който комбинира тенджера под налягане с фритюрник. Обемът е за двама души, цената – 400 лв.

Моделите на Нинджа достигат до цена от 1200 лв, която се оправдава с тяхната мултифункционалност. Ninja OL750EU е уред 14 в 1 с мощност от 1760W и вместимост 7.5 л. Още подробности ТУК: Мнения за мултикукъри Нинджа и еър фрайъри в едно. Моделите от технологията Foodi.

Рецепти за мултикукър

Би трябвало да се готви в мултикукър без всякакви рецепти. Програмите са запаметени, а технологиите не се различават от класическите.

В действителност възможностите на мултикукърите се използват в максимална степен с помощта на указания – рецепти. Не случайно някои модели вървят в комплект с книжка. Тя помага на потребителя да употреби уреда за повече неща.

От рецептите научаваме с коя програма конкретната храна става най-вкусна.

Има ли оторизиран сервиз?

Няма компания, която да е поела приоритетно отремонтирането на уредите от марката Rosberg. Тяхното гаранционно обслужване се извършва чрез търговеца.

Вижте и ТОВА: Мнения: Кои са най-добрите прахосмукачки Rosberg на най-добра цена?

Видео: Иван Звездев показва възможностите на мултикукърите.

6 мнения за “Мултикукър Rosberg. Мнения, цена”

 1. Функцията за поддържане на топлина до 24 часа е много удобна. Често забравям ястието на плота, така вече няма страх да престои.
  Смятам червеният дисплей за малко неудобен и объркващ. Бих предпочел по-голям и по-ясен дисплей за по-лесно програмиране.

  Отговор
 2. Харесвам възможността за ръчно задаване на температурата и времето за готвене. Така мога гъвкаво да приготвям свои рецепти.
  Жалко, че няма опция за готвене под налягане. Това би значително разширило възможностите на уреда.

  Отговор
 3. Подариха ми кукъра E5, който е с 10 програми. Зареждам сутринта и нагласям часовника за 2 часа преди да се прибера. Като се върна от работа, яденето е готово.

  Отговор
  • Много съм доволна от 10-те предварително зададени програми за готвене. Това ми спестява време и напълно задоволява нуждите ми при готвенето. Очаквах по-висока максимална мощност за тази цена. Понякога 780W не достигат за по-обемно готвене.

   Отговор
 4. Мога да ви похваля кукъра с 45 програми, това е пълно удоволствие да си в кухнята и да приготвяш ястия за любимите си хора, а те после са изненадани и щастливи!

  Отговор
 5. Използвам Rosberg RP51985A6 от 4 месеца и съм уникално доволна! Програмите ми стигат за всичко, което готвя по принцип. Мощността е достатъчна.

  Отговор

Вашият коментар