Мултикукър Филипс. Мнения, минуси и плюсове. Модели и цена

Мнения за най-добрите мултикукъри Филипс, включително и под налягане. Рецепти, програми за готвене, книжка. HD2237/40 All-in-One, HD2151/40, HD4713/40, HD3037/70, HD4749/70

Филипс произвежда мултикукъри с много функционалности, интересни екстри и приятни новости във всеки модел. Дори по-старите модификации имат с какво да зарадват притежателите си. Като цена уредите не стоят твърде високо, което е  плюс за тях.

Мултикукър Филипс рейтинг 2024
Модел Водещо преимущество
HD4734 усъвършенствана технология на нагряване
HD4726 компактен модел с чаша 4 л
HD3165 мощен модел с два нагревателя
HD3158 покритие ProKeram
HD4749 3D-нагряване

Мнения за мултикукъри Филипс

В БГ-мама има нарочна тема за мултикукърите Филипс. Търсят се отзиви за конкретни модели и се споделят рецепти как запаметената програма да се пригоди към нашата кухня. Във Фейсбук има минимум 3 групи за размяна на рецепти само за мултикукъри Филипс.

Не се откроява модел със 100% положителни отзиви. Най-много се критикува покритието на съда (купата). Това е слаба точка на Филипс. И за еър фрайерите има забележки, че кошницата се излющва. Относно мултикукърите има оплакване за отлепване, надраскване, нарушаване до степен на загаряне на ястията.

В специални групи за Филипс във Фейсбук проблемът с купите се дискутира още по-подробно. Потребителки са открили фирма, която възстановява покритието срещу цена от 30 – 40 лв (при 60 – 70 лв за нов съд). Домакините се хвалят, че новото покритие е в пъти по-издръжливо от оригиналното.

В последните модификации на Philips виждаме, че производителят работи по проблема с нетрайния съд и има напредък. Най-новите модели са с керамично покритие, което се афишира като изключително издръжливо – до 5 пъти по-устойчиво от обикновените мултикукъри.

Multicooker Philips 01

ВАЖНО: Вижте още рецепти за мултикукъри „Филипс“, оставете и своя собствен отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Мултикукър Philips HD4713/40, 2000W
  • Параметри: мощност 2000 W, обем на съда 5 л, покритие 6-слойна алуминиева сплав, 60 запаметени програми, термостат, 24-часов таймер с 12-часово поддържане на топлина.
  • Преимущества: Интелигентна крива на готвене (промяна на температурата по данни от сензори в ястието), 3D нагряване (равномерно разпределение на топлината във всички части на съда), приложение с рецепти NutriU.
  • Дребни екстри: автоматично изключване, студен корпус, сигнализация при готовност, индикатор на мощността, LED екран за настройките, технология Rapid Air.
  • В комплекта: мерителна чаша, рецептурник, черпак, алуминиев съд.
  • Отзиви: на 100% положителни.

Multicooker Philips 05 Hd4713 40

Още нещо интересно ТУК: Мнения за най-добър мултикукър и еър фрайър в едно. Цена. Инстант пот или Нинджа?

Мултикукър Philips Viva Collection HD4731/70
  • Параметри: мощност 980 W, обем на съда 5 л, 19 запаметени програми, функция за бавно готвене, незалепващо керамично покритие, таймер 24 ч.,
  • Преимущества: готвене без наблюдение (микропроцесор), 3D нагряване (равномерно разпределение на топлината във всички части на съда), поетапно готвене с възможност за персонализиране.
  • Дребни екстри: миене в съдомиялна, студени дръжки, заключване за деца,
  • В комплекта: лъжица, шпатула, рецептурник, мерителна чаша, съд за пара.
  • Отзиви: оплакват се, че няма функция за  готвене под налягане, няма опция за изключване на уреда, нито на звуковата сигнализация, бавно загрява.

Multicooker Philips 07 Hd4731 70

Погледнете и ТУК: Как се готви зрял боб в мултикукър. Рецепти за Тефал и други модели.

Мултикукър Philips HD3037/70, 980 W
  • Параметри: мощност 980 W, обем на съда 5 л, 19 запаметени програми, термостат, 24-часов таймер с 12-часово поддържане на топлина, отделно функция затопляне.
  • Преимущества: готвене без наблюдение (чрез микропроцесор), задаване на собствени настройки с възможност за запаметяване, 3D нагряване (равномерно разпределение на топлината във всички части на съда), корпус от неръждаема стомана, дебела вътрешна тенджера.
  • Дребни екстри: въртяща се дръжка за транспортиране, миене в съдомиялна, заключване за деца.
  • Отзиви: има десетки положителни отзиви, че това е отличен уред. Забележки: че няма гумени крачета против плъзгане, грешки в превода на рецептурника, конденз по капака, дъното се надрасква.

Multicooker Philips 06 Hd3037 70

Мултикукър Philips HD4749/70
  • Параметри: мощност 1070 W, обем 5 л, 22 автоматични програми с бавно готвене, керамично покритие на съда и дръжките, 24-часов таймер, дигитален контрол.
  • Преимущества: готвене без наблюдение, поетапно готвене с персонализиране и запазване на 3 собствени рецепти, 3D нагряване (равномерно разпределение на топлината във всички части на съда), кошница за задушаване, разглобяване на капака за почистване,
  • Отзиви: оплакване, че автоматичните програми са с много висока температура. оплакване, че автоматичните програми са с много висока температура. оплакване, че автоматичните програми са с много висока температура.

Multicooker Philips 09 Hd4749 70

Кой е най-добрият мултикукър Филипс под налягане

Функцията готвене под налягане виждаме в серията All-in-One. Тези модели се отличават с просто управление, сензорен панел и ярък дисплей. Предвидени са много програми за автоматично готвене без наблюдение.

Типична за Филипс е функцията за бързо изпускане на парата, която позволява капакът да се отвори само 7 минути след приключване на готвенето.

Сред обичайните екстри са настройване на начало на готвенето и претопляне на яденето до 12 часа.

Мултикукър Philips HD2237/40 All-in-One
  • Параметри: мощност 1300 W, обем 6 л, покритие ProCeramic+, 7 готови настройки за готвене (бавно, под налягане, на пара, печене, сотиране, подквасване, десерти); 9-степенна защита.
  • Преимущества: загрява 25% по-бързо, запазва топло ястието до 12 часа; покритието е 5 пъти по-издръжливо от обикновен мултикукър и не се надрасква, продължителна употреба без следи; сменяем вътрешен капак за лесно почистване.
  • Дребни екстри: 360 градусова основа; автоматично изключване, защита срещу празно нагряване, система срещу плъзгане, контролна лампа, широко отваряне на капака, място за съхранение на кабела.
  • В комплекта: мерителна чаша, рецептурник, лъжица, кошница за пара.
  • Отзиви: почитатели на марката отбелязват, че този Филипс е по-добро изпълнение от предшествениците си. Има оплаквания за задръстване на клапаните, което е довело да пръскане на вода под налягане по околните стени.

Multicooker Philips 03 Hd2237 40 All In One

Мултикукър Philips – HD2151/40, 1000W
  • Параметри: мощност 1000W, обем на съда 5 л, 35 запаметени програми с готвене под налягане и бързо готвене, бързо освобождаване на налягането за 7 минути, 18 защити за безопасност, таймер, запазване на топлина.
  • Преимущества: прецизно нагласяне на налягане и температура за контрол на вкуса, персонализиране на готвене и запаметяване на 3 рецепти, насочване и съвети от приложение NutriU.
  • Дребни екстри: заключване за деца, автоматично изключване.
  • Отзиви: едно оплакване за невъзможност да се вдигне налягане и за изхвърляне на течност от клапана.

Multicooker Philips 04 Hd2151 40

Топ български рецепти за мултикукър Филипс

  • Омлет по БГ-мама: яйцата се разбиват, добавя се малко вода и 1 с. л. брашно, сирене, кашкавал и други желани добавки. Включва се на програма STEW (не на BOIL, както е указано в рецептурника) и след 10 минути мултикукърът се изключва.
  • Ориз със зеленчуци по БГ-мама: 200 г бланширан ориз, 1 тиквичка, 4 гъби, 2 чушки (зелена и червена), 1 глава лук, настъргани домати от консерва около 300 мл, вода 300 мл. Поставя се на програма RICE и получава готовност за 40 минути.
  • Ориз с кисело зеле по БГ-мама: киселото зеле с малко олио и зелев сок се пуска на програма STEW за 1 час. При приключване се добавят 1 мерителна чашка ориз, 2 от същите чашки вода, червен пипер, даф. лист и бахар. Минава се на програма RICE.
  • Телешко варено от групата за рецепти във Фейсбук: месото, сол, черен пипер, дафинов лист, бульон и вода се слагат за 30 мин. под налягане. Добавят се картофи, моркови и целина и се пускат отново на 20 мин. под налягане.
  • Свинска супа по Фейсбук: свинското месо се сварява под налягане за 30 мин. Добавят се моркови, праз и вода, минава се на програма СУПА за 15 мин. Добавя се фиде и се доварява за 10 мин. Накрая се слагат 2 чаши зелев сок.
  • Свинско с праз на Филипс 2151: месото се задушава на програма СОТЕ за 10 мин. Добавят се праз, бульон, 100 мл бяло вино, подправки като мащерка и чер пипер + вода да покрие месото. Вари се 30 минути под налягане.
  • Винен кебап по Фейсбук: месото се запържва на програма СОТЕ за 10 мин. Добавят се 1 глава лук, ½ стрък праз, 1 ск. чесън, 1 с. л. брашно, 200 мл вино, 300 мл вода и подправки чер, червен пипер, дафинов лист, бахар, сол. Доварява се под налягане за 30 мин.
  • Кюфтета по Чирпански по Фейсбук: 500 г. кайма се омесва с 1 яйце и подправки. Оформят се кюфтета и се запържват на програма СОТЕ до пълна готовност. Кюфтетата се изваждат и в съда се слагат 8 нарязани картофа, 2 моркова на шайби, 2 гл. лук наситнен, 1 буркан белени домати, магданоз, сол, чер пипер и 150 мл вода. Пуска се програма „ПАРА“ за 12 минути.
Книжка с рецепти за мултикукър Филипс

Рецептурникът на Филипс съдържа множество рецепти, но към тях българските домакини имат значителни забележки. В отзиви четем, че текстовете не са преведени коректно, че има грешни мерки на продуктите и дори погрешно преведени програми. Затова в социалните мрежи се споделят коригирани рецепти, така че ястията да се получат според българския вкус.

Аксесоари, сервиз и резервни части

Филипс се грижи за своите уреди чрез собствена мрежа от сервизи, публикувани в официалния им сайт philips.bg. Там се въвежда номера на продукта и местоживеене и излиза насочване към адекватен сервиз в близост.

  • Например за София в сферата на уредите за готвене компанията работи със сервиз РЕТЕЛ ЕАД, чийто адрес е бул. Г. М. Димитров бл.60, тел. 0887920242.

При посещаване на сервиз на Филипс от клиентите се иска да представят касова бележка и целия комплект на продукта, заедно с аксесоарите. Това е необходимо при евентуална замяна.

Multicooker Philips 02

Аксесоари за мултикукъри не са предвидени, тъй като уредите са напълно окомплектовани. Но често има нужда от резервни части. Най-търсени са вътрешен съд за мултикукър Филипс, някои го описват като купа или тенджера.

При покупката трябва да се проследи точният модел. Например в philipsagd.pl има купа за мултикукър Филипс HD2151 за близо 38 евро, тенджера за мултикукър Филипс модели HD3037 и HD3133 на цена 39 евро, както и 3-литрова купа за HD3031 и HD3134 на 26.75 €. В Емаг вътрешен съд за HD3037/70, алуминий с тефлон, на цена от 77 лв.

Мултикукърите на Филипс „вървят“ с определен съд и не позволяват замяна дори в рамките на марката.

Вижте и ТОВА: Мултикукър Нинджа 9 в 1. Откъде се купува на изгодна цена. Способности.

Оригинална рецепта на Филипс за пиле фрикасе от сайта на производителя:

1 мнение за “Мултикукър Филипс. Мнения, минуси и плюсове. Модели и цена”

  1. След ейърфраер Филипс не бих купила мултикукър Филипс. Как пък само на Филипсите се надира покритието!!

    Отговор

Вашият коментар