Мултикукър и еър фрайър в едно. Ninja Foodi и другите

Мултикукър и еър фрайър в едно. Ninja Foodi. Как да изберем мултикукър и еър фрайър Ninja. Цена, функции и мнения

Уред, който готви всичко в един единствен съд? Изпълнява всички видове топлинна обработка?

Да, съществува. Той е по-„мулти“ от мултикукър, защото го съвместява с еър фрайер за пържене без мазнина.

Уреди, които съвместява мултифункционалният сет за готвене
Вид уред Какво прави
Тенджера под налягане ускорено сваряване
Готвене на пара здравословно сваряване
Тиган пържи с мазнина
Еър Фрайър пържи без мазнина
Скара пече
Уред за кисело мляко заквасва

 

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 12

Мнения за мултикукър и еър фрайър в едно

В готварските форумни теми често се задава възпросът: какво да купя – мултикукър или еърфрайър? Запознатите търпеливо повтарят, че едното вари, а другото пържи. Едното е като тенджера, другото е като тиган.

Малцина са запознати със съществуването на комбинация. Запознатите са възхитени. Споделят, че това е перфектното готвене – без миризми, без изпарения, без излъчване на топлина, без цапане на посуда, без наглеждане и бъркане, дори без нуждата от човешко присъствие.

Всъщност надграденият мултикукър представлява една тенджера с два капака – един за готвене (и под налягане) и един за пържене. Като марки са познати Нинджа и Инстант Пот.

ВАЖНО: Вижте още мнения за мултикукърите с ерфрайър в едно, оставете и своя отзив или попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Най-популярните уреди мултикукър и еър фрайър в едно Нинджа Foodi

За Нинджа пишат: няма нещо, което да не може! Тя съвместява три уреда в едно, ако броим и тенджерата под налягане. Отличават я висока мощност, капацитет като за голямо семейство и примамлив набор от програми.

Тук ще разгледаме бюджетни модификации. От описанията изключваме раздела „негативи според потребителски ревюта“, защото за уредите Нинджа не намираме отрицателни отзиви. Всички мнения са суперлативи, без сянка на съмнение или недоволство.

Мултикукър Ninja OP300EU, 1460W с еър фрайър, 7 в 1
 • Технически параметри: мощност 1460W, капацитет на съд за готвене 6 л (за 4 души), капацитет на кошница за пържене 3.7 л, 7 технологии на готвене, вкл. „бавно“ за по-вкусна храна. Таймер, дигитален контрол на температурата и времето за готвене.
 • Преимущества: ускорено с до 70% готвене; запичане до златисто с функцията еър фрайър. Възможност да се вложат замразени продукти – размразява и след това ги сготвя. Събира цяло пиле. Намаляване на мазнините с до 75% при пържене. Готвене без надзор. Поддържане на топло ядене до 12 часа.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 01 Ninja Op300eu

Мултикукър Ninja OP500EU, 1460W 9 в 1
 • Технически параметри: мощност 1460W, капацитет на съд за готвене 7.5 л (за 6 души), капацитет на кошница за пържене 4.5 л, 9 технологии на готвене, вкл. „бавно“ за по-вкусна храна. Таймер, дигитален контрол на температурата и времето за готвене.
 • Преимущества: по-бързо готвене от обикновените тенджери под налягане, капацитет за 6 души, всички технологии за готвене, вкл. пара, сушене, бавно сваряване. Функция за сочна храна, за запичане, за готвене без никаква мазнина, за ризото. Предварително задаване на старта. Подквасване, готвене на замразени храни.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 02 Ninja Op500eu

Най-евтините комбинирани мултифункционални уреди с Air fryer

7 модификации Ninja има към момента на пазара. Те са от сериите OL, OP и ON, като има mini i maxi модификации.

Мултикукър Ninja Speedi ON400EU, 1760W, 10 в 1
 • Технически параметри: мощност 1760W, капацитет на съд за готвене 5.7 л (за 4 души), 10 технологии на готвене, вкл. „бавно“ за по-вкусна храна. Таймер, дигитален контрол на температурата и времето за готвене.
 • Преимущества: бързо готвене, бавно готвене, на пара, адушаване, пържене без мазнина. Повечето рецепти се изпълняват за 15 минути. Дигитална книжка с рецепти и опция за персонализиране. При въздушното пържене се намалява нужната мазнина с до 75%. Функция сушене на плодове, билки, зърнени закуски и др.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 03 Ninja On400eu

Мултикукър Ninja Foodi MINI OP100EU, 6-in-1
 • Технически параметри: мощност 1460W, капацитет на съд за готвене 4.7 л (за 2 души), 6 технологии на готвене, вкл. „бавно“ варене. Таймер, дигитален контрол на температурата и времето за готвене. Функция претопляне.
 • Преимущества: уредът е от типа MINI – съкратена версия на комбиниран уред, в който са предвидени най-често ползваните техники на готвене – варене – обикновено, бавно, под налягане и на пара, печене и пържене. Отличава се с компактен дизайн и същевременно събира цяло пиле.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 04 Ninja Op100eu

Фритюрници Нинджа

Описват ги като уред за горещ въздух или мултикукър с горещ въздух. Предлагат се 13 модификации на цена от 245 лв до 749 лв.

Фритюрник с горещ въздух Ninja AF160EU
 • Технически параметри: мощност 1750W, капацитет на съда 5.2 л (4 души), 6 технологии за готвене, дигитален контрол до 240 °C, цифров панел.
 • Преимущества: пържене без мазнина, пържене на замразена храна, равномерно изпичане. Сушене на плодове, билки, чипс и др. Готви с 50% по-бързо от вентилаторните фурни. Незалепваща кошница с керамично покритие.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 05 Ninja Af160eu

Фритюрник с горещ въздух Ninja AF300EU
 • Технически параметри: фритюрник с две кошници за едновременно готвене на различни температури. Мощност 2400 W, 6 метода на готвене, вкл. сушене, печене, запичане, пържене. Капацитет 7.6 л. Дигитален контролен панел. Незалепващо покритие, миене в съдомиялна.
 • Преимущества: синхронизирано готвене при различни температури с цел ястията да са готови едновременно и да се сервират в комплект. Настройка за удвояване на количеството за готвене, като се запаси времето за готвене. Функция Max Crisp за поставяне на замразена храна – размразява и приготвя. Функция за повторно загряване. Рецепти.

Multicooker I Air Fryer V Edno Ninja Foodi 06 Ninja Af300eu

Сервиз, аксесоари, консумативи

Аксесоари за уредите Ninja като стоманена купа, кошница, грил плоча, силиконови форми за печене, форма за кекс, тавички, поставки, стъклен капак и други удобства за надграждане на уредите се продават отделно в сайтове като danysgame.com, elakupi.com, emag.bg и при други онлайн и физически търговци. На същите места се откриват и малкото нужни консумативи като уплътнения и клапани.

Марката Ninja (както и още няколко британски марки) НЯМА оторизиран сервиз в България. Уредите, които дават повреда в срока на гаранция, се подменят от търговеца. Това обяснява един от дистрибуторите topappliances.eu.

Гаранцията на Ninja е 1 година. След изтичане на този срок евентуалните повреди се отстраняват в обичайните сервизи за битова техника.

Вижте и ТОВА: Четете още за други марки еър фрайъри – мнения, цени на фритюрници с горещ въздух: Силвър крест, Тефал, Делимано, Филипс.

Ревю на Instant Pot Pro Crisp – Мултикукър и Air fryer в един уред.

3 мнения за “Мултикукър и еър фрайър в едно. Ninja Foodi и другите”

 1. Доволна съм от мини фуудито 6 в 1. Прави всичко, което ми трябва, повече функции щяха да са излишни.

  Отговор
 2. Имам нинджата 11 в 1, откакто е купена, друго вкъщи не е включвано. Всичко прави сама.

  Отговор
 3. Семейството ми сме почитатели на марката Нинджа, имаме няколко уреда. Скъпички са, но си струват и са здрави.

  Отговор

Вашият коментар