Еър фрайър Тефал. Топ 10 най-добри модели. Мнения

Мнения за най-добър еър фрайър Тефал. Рецепти, тавичка и аксесоари, цена. Топ най-търсени модели

Свързват марката Tefal с революция в здравословното хранене. Благодарение на първия Актифрай с въртящата се бъркалка бе открито пържене без мазнина (което и сега се осмисля трудно).

Първите „Тефали“ с бъркалката се продават и в момента. Наред с тях се появи модел без бъркалка, който превзе пазара с големия си обем и отлична практичност.

Ползи от еър фрайер
Качество Описание
По-малко мазнини Тефал ги съкращава на 99%
По-малко калории позволява спазване на балансирани режими
Намален риск от изгаряне рискът от пръскане на сгорещена мазнина е изключен
Вкус и текстура запазва естествения вкус на храните и сочност във вътрешността

Мнения за моделите еър фрайър Тефал

Отличен помощник в кухнята, здраво и ненарушимо покритие, лесно почистване – за фритюрниците с въздух Тефал се откриват повече положителни отзиви, отколкото критики. Клиентите харесват вкуса на храната и бързината на приготвяне.

Обемът на уредите подхожда за стандартно семейство 3 – 4 души, няма по-компактни за 1 – 2 души.

Много семейства използват Тефал всеки ден и готвят на него голям набор от ястия, а не само пържени картофи. Във Фейсбук има полезни групи за обмяна на рецепти.

ВАЖНО: Вижте още мнения за най-добър еър фрайър Тефал, напишете и вашия отзив или само попитайте ТУК, в специалния ни форум с коментари!

Еър фрайър TEFAL Ultra Fry Digital EY111B15, 4.2 литра
  • Параметри: мощност 1630 W, обем на кошницата 4.2 л (1.2 кг), 8 предварително зададени програми, таймер до 60 мин, термостат до 200 °C, цифров интерфейс;
  • Преимущество: 99% по-малко количество мазнина, без предварително загряване,  голям капацитет за семейство; интуитивно управление;
  • Екстри: автоматично изключване, с-ма срещу прегряване, светлинна индикация, неплъзгаща се основа;
  • Отзиви: 95% положителни отзиви. Критики: грубовато изпълнение, голям размер, недостатъчна мощност, кратък таймер, няма програма за изсушаване.

Air Fryer Tefal 01 Ultra Fry Digital Ey111b15

Еър фрайър и грил Tefal Easy Fry EY701D15, 1850 W ХХЛ (XXL)
  • Параметри: мощност 1850 W, обем на кошницата 5.6 л (1.6 кг), 8 зададени програми, таймер до 60 мин, термостат 80 – 200 °C, цифров интуитивен интерфейс; незалепващо покритие;
  • Преимущество: технология Hot Air с оптимизиран въздушен поток за запичане отвън и запазване на крехка сърцевина на храната, готви без мазнина, патентованата система на кошницата за улавяне на мазнини от дъното;
  • Екстри: автоматично изключване, звукова индикация, корпус от неръждаема стомана, разглобяване за миене в съдомиялна;
  • Отзиви: 98% позитивни мнения. Критики: програмите не са прецизирани като продължителност; в комплекта няма аксесоари.

Air Fryer Tefal 02 Easy Fry Ey701d15

Още нещо интересно ТУК: Мултикукър и еър фрайър в едно. Тефал или Нинджа? Инстант пот по-добре ли е? Рецепти. Какво дават в Технополис?

Air Fryer и грил Tefal EY501815 Easy Fry
  • Параметри: мощност 1400 W, , капацитет 4.2 л (1 кг), без програми, механично управление, функция грил, термостат;
  • Преимущество: съчетава фритюрник с грил, система против хлъзгане, ниска консумация, готвене без мазнина;
  • Отзиви: 80% одобрение. Критики: шумен, трудно изваждане на кошницата, не пържи добре картофи.

Air Fryer Tefal 03 Ey501815 Easy Fry

Tefal Air Fryer и грил FW606810 1800 W, Easy Fry
  • Параметри: мини фурна с горещ въздух, мощност 1800 W, обем 20 л, 10 програми, 3 нива на печене, 2 грил решетки;
  • Преимущество: комбинация от фритюрник и фурна, пести до 70% енергия, готви до 50% по-бързо.

Air Fryer Tefal 04 Fw606810

Еър фрайър и грил Tefal Easy Fry EY201815
  • Параметри: мощност 1500 W, обем 4.2 л (1.2 кг), 4 програми, механично управление, термостат до 200 °С, таймер;
  • Преимущество: патентована подвижна решетка на кошницата за извеждане на повече мазнини, компактен дизайн при XL капацитет;
  • Екстри: автоматично спиране, отделящи се компоненти за съдомиялна;
  • Отзиви: 89% одобрителни. Критики: няма разделителна решетка за два вида храна, риск от изтичане на гореща мазнина от кошницата при разглобяване, неравномерно изпичане на картофи.

Air Fryer Tefal 05 Easy Fry Ey201815

Еър фрайър с бъркалка Tefal ActiFry Genius FZ760030
  • Параметри: мощност 1350 W, обем на съда 4.2 л (1.2 кг), 9 програми, незалепващо покритие, таймер, термостат 70° C до 220° C, голям дисплей, сензорен контрол;
  • Преимущество: модел с въртяща се бъркалка (технология Dual Motion, комбинация от горещ въздух и разбъркване за готвене без наблюдение), готви течни рецепти, оптимална видимост през стъклен капак, технология Actifry Genius без миризми,
  • Екстри: автоматично изключване, антихлъзгаща основа, мие се в съдомиялна, студени дръжки, книга с 300 рецепти в мобилно приложение;
  • Отзиви: 95% одобрение от клиенти. Критики: леко шумен, пластмасовите елементи прегарят, капакът се нагрява (риск от изгаряне!).

Air Fryer Tefal 06 Actifry Genius Fz760030

Фритюрник с горещ въздух с бъркалка Tefal ActiFry Extra FZ720015
  • Параметри: мощност 1300 W, обем на кошницата 3.5 л (1 кг), механичен контрол, интелигентно регулиране на температурата (чрез сензор),
  • Преимущество: 99% по-малко мазнина, равномерно приготвяне с комбинация от високоскоростен въздух и бъркалка, стъклен капак за наблюдение, приложение с рецепти, без миризма на мазнина; разглобяване за миене в съдомиялна;
  • Критика: няма книжка с рецепти, звуковата сигнализация е тиха и не се чува.

Air Fryer Tefal 07 Actifry Extra Fz720015

Погледнете и ТОВА: Силвър Крест, еър фрайър от Лидл. Мнения и цени. Кога пускат SilverCrest?

Фритюрник с горещ въздух Tefal Fry Delight FX100015
  • Параметри: мощност 1400 W, обем на кошницата 1 л (0.8 кг), 6 програми, таймер за регулиране на температурата 150 до 200 °C, механичен контрол, таймер 30 минути;
  • Преимущество: 2 порции картофи за 15 минути, сваляща се купа, Air Pulse технология за готвене без мазнина;
  • Екстри: мие се в съдомиялна, студени дръжки, филтър за миризми;
  • Критики: работи бавно, трябва да се слагат малки количества.

Air Fryer Tefal 08 Fry Delight Fx100015

Аксесоари за еър фрайър Тефал, сервиз и резервни части

На официалния сайт на производителя tefal.bg има информация за всички продукти от марката. Там са дадени сервизните центрове, които поддържа производителят. Намират се след въвеждане на местоживеене. За обща информация е тел. 0700 10 330.

Резервни части намираме в богат набор на сайта servicebg.net. Там са налични бъркалки за Актифрай (20 – 33 лв), решетки, дръжки, резервни капаци, рингове, тави (основен съд).

Тавичка за еър фрайър Тефал? Кошница

За жалост на мнозина, еър фрайерите се продават без аксесоари. А те са нужни, за да се разшири диапазонът на използване. Други производители се възползват от „пропуска“ и предлагат комплекти с различен брой части.

В типичния комплект аксесоари има силиконова тава (продават се и отделно), тенджера за ястия с течна компонента, кухненска щипка, решетка за печене, метална тава за печене. Разпространени са още силиконови подложки и форми за изпичане на гофрети, мъфини, торти и др. изделия.

Аксесоарите за еър фрайер нямат деление по марки, те стават за всички уреди. Различават се единствено по диаметъра, защото тези уреди имат различна по големина кошница (обем). За избора на правилни аксесоари трябва да измерим кошницата в см (напр. 18 см, 20 см).

Разгледайте аксесоарите при интернет търговци като allmag.bg, emag.bg, rosini.bg и др.

Почистване на еър фрайър Тефал

Търсен консуматив са хартиените подложки, които спестяват често измиване на уреда и го запазват за много използвания.

Почистването на еър фрайерите е тяхната слаба точка. В кошниците се натрупват и загарят мазнини, а покритието не позволява да се ползват абразиви. Някои марки се прославят негативно с лющещи се кошници и невъзможност да се измият напълно.

Тефал стои много добре спрямо този проблем. Неговите кошници са с конструкция, която не задържа мазнини и се почиства лесно. Повечето модели са приспособени за високата температура на съдомиялната.

Рецепти за еър фрайър Тефал

В интернет и приложенията на Тефал има стотици рецепти. Повечето от тях са екзотични за българския вкус и кухня. Затова във Фейсбук има създадени групи за обмяна на рецепти. В тях се „побългаряват“ рецептите на производителя и се измислят нови рецепти за печене на баници, тестени изделия, десерти и много други. В Тефал се прави дори крем карамел.

Пилешки бутчета в еър фрайър Тефал

Освен бутчетата, трябват за овкусяване: 2 – 3 с. л. зехтин, сол, червен и чер пипер, млян чесън, кимион.

С подправките се приготвя дресинг, в който добре се овалват бутчетата (може и да постоят). Уредът се настройва на 200° C и време за печене 25 минути.

Други рецепти
  • Пилешко филе с корнфлейкс: бон филе се нарязва на средни парчета. Овалва се в разбито яйце и след това в предварително приготвен микс от смлян корнфлейкс, сол, червен и чер пипер. Пече се на 180° С за 16 – 18 минути, в средата на времето се обръщат.
  • Сандвичи: нареждат се в кошницата и се пекат 3 – 5 минути. Хитрост срещу „разлетяване“ на кашкавала и други тънко нарязани продукти е сандвичът да се забоде с клечка за зъби.
  • Кьопоолу: пиперът и патладжанът се изпичат отделно за 15 – 20 минути на 200° С. Пасират се, смесват се и се овкусяват.
  • Суфле: 100 г горчив шоколад, 70 г брашно, 4 яйца, 30 г какао, 130 г захар, 70 г масло. Яйцата и захарта се разбиват и им се добавят разтопените индиректно шоколад и масло, заедно с брашното и какаото. Сместа се разбива, налива се в силиконови форми и се пече 5 минути на 180° С.

Вижте и ТОВА: Какъв еър фрайър да си купя? Мнения за и против от БГ Мама и др. Мултикукър по-добре ли е?

Видео: Кюфтета на еър фрайер (без значение от марката).

Вашият коментар