Машина за хот дог. Топ 10 най-добри. Мнения, цена

Кои са най-добрите модели машина за хот дог в Технополис, Лидл, Кауфланд, Зора, Техномаркет и Емаг. Мнения и цена. Домашна и професионална. Уреди за хот дог на газ

Хот дог не е просто кренвирш в хлебче. Идеята е вътрешността на хляба да се препече, за да запази пълнежа сочен. От кренвирша се иска да е попарен, а не затоплен.

Заради тези особености са създадени машини за хот-дог. Те не са глезотия за мързеливи домакини, а уреди, които осигуряват точното и правилно приготвяне на изделието. Използват се главно за професионални цели – за оборудване на кафенета и закусвални.

Домашни машини за хот-дог
Параметър Характеристика
Капацитет на съда 4 – 6 кренвирша
Брой шишове от 1 до 3
Комбиниран уред комбинират го с яйцеварка

Мнения: Най-добрата машина за хот дог

В България не се прави хубав хот дог. Ако си любител на този сандвич, трябва да си купиш машина и да го правиш сам. Това е всеобщото мнение във форумите, където темата периодично се повдига в последните 15 – 18 години.

В темите се обсъжда къде, в коя верига магазини са пуснали машина за хот-дог, защото те не са масови и не се намират по всяко време. До сравняване на марки и качества не се стига, защото купувачът е щастлив, че въобще е намерил уреда, дай Боже на разумна цена.

Mashina A Hot Dog 06

ВАЖНО: Вижте още мнения за най-добра машина за хот дог, напишете и своя отзив или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Професионална машина за хот дог

Професионалните модели се разпознават по цената. Тя варира около 400 лв или 6-7 пъти по-висока от домашните. Някои домашни изделия се представят за професионални, но цената ги издава.

Външно професионалните машини не си личат. Те са снабдени с 3 или максимум 4 шиша и имат съд за запарване на кренвирша. Разликата е в бързината на приготвяне и издръжливостта. Тези уреди издържат на непрекъсната работа.

Maxima с регулиране на температурата

Професионална машина от неръждаема стомана и алуминиев резервоар.

  • Технически параметри: съд 24 см, плоча 20 см, мощност 300 W.
  • Екстри: Индикатор за достигане на точната температура за кренвиршите. Термостат за регулиране от 30° C до 100° C. Защитен превключвател и дръжки за преместване на уреда.
HW 2 с 4 шиша

Професионална машина от неръждаема стомана и стъклен цилиндър за колбасите€

  • Технически параметри: съд 24 см, мощност 450 W.
  • Екстри: светлинни индикатори, термостат за регулиране от 0° C до 90° C, дръжки за преместване на уреда.

Mashina A Hot Dog 05

Професионални машини за хот дог на старо, втора ръка

В ОЛХ и другите за частни обяви изобилства от предлагане на машини за хот дог от професионалния клас. Но използваните уреди сред офертите са рядкост, повечето изделия са нови и на цени, идентични с тези в търговските вериги.

Цената на употребяваните уреди с малко пада под тази на новите. Тя е около 300 – 350 лв, според състоянието.

Домашна машина за хот дог

Домашните машини стандартно са с 1 или 2 шиша. Цената им е 55 – 60 лв с малки изключения.

Elekom ЕК-9941

Уред с капацитет на съда 6 кренвирша и 2 шиша.

  • Технически данни: мощност 340 W, индикатор за готовност (светлинен сигнал), ключ за включване и изключване.
  • Качества: шишове от неръждаем метал, плоча от емайлирана стомана, основа със защита против плъзгане.
  • Негативи според потребители: шишовете не загряват достатъчно и не препичат хлебчето (само затоплят).
Nikai SFZ-01

Уред с капацитет на съда 6 кренвирша и 2 шиша.

  • Технически данни: мощност 450 W, защита против прегряване, индикатор за готовност (светлинен сигнал), ключ за включване и изключване.
  • Качества: незалепващи покрития на шишовете, антиплъзгаща основа.

Няма потребителски отзиви.

Clatronic HDM3420 – хот дог и яйцеварка в едно

Капацитет на съда 14  кревирша или 6 яйца, един шиш за хлебче.

  • Технически данни: мощност 350 W, отделни бутони за загряване на съда и на шиша.
  • Качества: шиш от неръждаема стомана.
  • Потребителски отзиви: една препоръка.

Mashina A Hot Dog 04

Машина за хот дог на газ

Домашната техника е предвидена за захранване с ток. Отделни професионални модели са направени на газ с цел икономия при производството на големи количества.

Royal Corn газов кренвиршовар

Уред за професионална употреба само за приготвяне на кренвирши. Корпус с размери 55 см Х 44 см Х 20 см.

  • Технически данни: работи на пропан бутан, термостат за регулиране на температурата на варене
  • Предимство: корпус от неръждаема стомана, отделения за гарнитури.
Подвижна количка за хот дог

Съчетание от приставки за хот дог, скара, съд за варене на кренвирши в общ плот с габарини 137 см Х 75 см Х 138 см.

  • Технически параметри: работи на газ 10,5 kW;
  • Допълнения: стъклена надстройка, шкафове за съхранение на продукти и за газова бутилка.

Mashina A Hot Dog 03

Какво предлагат в Технополис, Лидл, Кауфланд, Зора, Техномаркет
  • Технополис предлага комбиниран уред на Voltz за приготвяне на хот-дог и варене на яйца. Мощността е 365 W, с незалепващо покритие. Капацитет 6 кренвирша и 6 яйца (слагат се с приставка). Цена 60 лв;
  • Лидл трябва да се следи. По-рано са пускани уреди за хот-дог с много приятен дизайн и още по-приятна цена, но промоцията отдавна е изтекла. В момента няма такова предлагане;
  • Кауфланд също не поддържа непрекъснато уред за хот-дог, но периодично зарежда марката Princess на много добра цена. Последно е продавана за 40 лв. Машината е с купа и капак + приставка за яйца. Мощност 350 W;
  • Зора и Техномаркет не предлагат машини за хот дог.

Mashina A Hot Dog 02

Как да приготвя перфектен хот дог без машина?

Идеята на хот дога е гнездото за кренвирша да е препечено, за да не пропуска сосове към хляба и да не му позволява да се напои. Така се получава хрупкаво хлебче със сочен кренвирш.

Ако нямаме машина, която да прободе хлебчето и да го препече отвътре, възпроизвеждаме (но не перфектно!) този ефект по следния начин:

  1. Разрязваме хляба в средата, без да го разполовяваме напълно. Обръщаме го с разреза надолу и го припичаме на сандвич-тостер, без да затваряме горния капак. Така хлебчето се препича само откъм среза;
  2. Отделно запарваме на котлона кренвирш (или в микровълновата), докато набъбне;
  3. Поставяме кренвирша в хлебчето, гарнираме с традиционните кетчуп и горчица, притискаме.
Избор на най-добрите хлебчета и кренвирши

Хлебчето за хот дог не е обикновена франзела, нарязана на нужните части. Оригинално това са цели хлебчета, заоблени от двете страни, които се запазват меки, докато сърцевината им се запича. Някои производители предлагат хлебчета, които са за хот дог. Няколко оферти:

  • Макголд, хлебчета за хот дог от пшенично брашно, 260 г – 1.65 лв;
  • Mr Baker, хлебчета за френски хот дог – с фабричен улей за кренвирша, в професионални опаковки по 32 бр. цена 46.40 лв;
  • Ja!, хот дог хлебчета в опаковки по 250 г (4 броя), цена 2 лв.

При кренвиршите също има отделни артикули, предназначени за хот дог. Те са изработени с нужната дебелина и дължина. Такива специални изделия имат Деликатес Житница, Кен, Тандем и др. производители.

Mashina A Hot Dog 01

Функционалности на добрия уред за хот дог

Добрият уред за хот дог приготвя хляба и кренвирша едновременно. Времето за препичане и времето за запарване са приблизително еднакви. Това е логично, но не всички уреди го постигат заради ниската си мощност.

Сред потребителските отзиви в търговски сайтове като Емаг четем такива оплаквания – че кренвиршите стават по-бавно заради слабия котлон и трябва да се слагат в машината десетина минути преди хлебчето.

Втори ключов момент за хубавия хот дог е качественото препичане на хлебчето отвътре. Някои уреди имат слаби шишове, които само затоплят хляба, но не успяват да го препекат. За това също има потребителски оплаквания.

И двата проблема се решават със закупуването на по-мощни уреди. Професионалните не случайно са разчетени на 1000 – 1500 W.

Наземни магазини, сервиз, аксесоари

  • Магазини Home-max в София, Пловдив, Плевен, Бургас, Варна, Русе (бул. Липник 131, тел. 082 81 91 00). Продават Sapir с един шиш.
  • Магазини Денси – София, бул. „Акад. Стефан Младенов“ 90, 029601223 и Обелско шосе 20, 024001284, магазини в МОЛ В. Търново, Елена и онлайн магазин. Продава SENCOR SHM-4210 за 77 лв с един шиш;
  • Хипермаркети Крез –  Пазарджик, ул. Хр. Касабвелев 1, 0700 800 30 и онлайн продажби. Предлага Елеком с два шиша, 350 W на 59 лв;
  • Gastroteam оборудване на ресторанти – Варна,  ул. П. Стайнов № 3, тел. 052617654 и София, сграда „Сити Парк“, ет. 4, тел. 0888 877 234. Продава професионални машини.

Обслужването и ремонтни услуги на машините за хот дог се осъществяват от сервизите за дребна домакинска техника. Тези уреди не винаги се намират в листата на конкретния сервиз, но това е, защото са редки. За сигурност попитайте по телефона, преди да занесете уреда за поправка.

Mashina A Hot Dog 08

Вижте и ТОВА: Видове прахосмукачка Керхер. Вертикална или перяща? Мнения, топ 10, цени.

2 мнения за “Машина за хот дог. Топ 10 най-добри. Мнения, цена”

  1. Хот догът става най-хубав с късите франзели от Кауфланд и качествен кренвирш. Аз слагам лук, майонеза, уникален. Машинката ми е Елеком.

    Отговор

Вашият коментар