Хлебопекарна Лидл. Мнения, рецепти, цена

Добрите модели хлебопекарна в Лидл. Мнения за SilverCrest, рецепти, цена. Козунак, хляб и тесто за пица. Хлебопекарна Тефал по-добра ли е?

Хлебопекарните са умни машини, които умеят да замесят тесто, да създадат идеални условия за втасването му, да го изпекат и да съхранят хляба топъл още поне 1 час.

Ключови параметри на хлебопекарните
Параметър Добра характеристика
Капацитет за хляб от 0.4 кг до 1.5 кг, за тричленно семейство стига 0.5 – 0.7 кг
Мощност 450 – 1650 W, по-мощните пекат по-бързо, но и харчат повече; удобни са уреди със средна мощност 600 – 800 W
Брой функции до 20; някои модели правят кекс, подквасват мляко, варят сладко, каши и супи
Диспенсър отделение за ядки, семена, сухи плодове и др. добавки, които се въвеждат на късен етап
Материал на чашата по-здрави са стоманените с незагарящо покритие
Важни „дреболии“ дължина на захранващия кабел не под 1.5 – 1.7 м; проверка на размера според наличното място; шум до 55 – 60 децибела, прозорче и индикация, защита от деца, механичен или сензорен панел за управление

Мнения за хлебопекарна Лидл SilverCrest

В Лидл през годините са „пускани“ хлебопекарни от марката SilverCrest и машини без изрично упомената марка, означени като хлебопекарна Лидл (но тя пак е марка SilverCrest). Всички дадени мнения касаят именно тази марка.

Много потребители предпочитат да купуват от Лидл първо заради изгодната цена и второ заради безпроблемното обслужване на неизправни уреди. Тази верига веднага заменя или връща парите, стига да си пазиш касовата бележка, твърди привърженичка на Лидл.

Силвъркрест лидл хлебопекарна 072

Специално за хлебопекарните Силвър Крест се харесва гаранцията от 3 години, а към уредите няма някакви забележки. Напротив, хвалят ги: Много хубав хляб изпича, заслужава си да си я имаш.

ВАЖНО: Вижте още мнения за хлебопекарна Лидл SilverCrest и обезателно дайте и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Каква ползвате? Доволни ли сте? Пишете! Нека бъдем полезни!

Хлебопекарна Silver Crest SBB 850 E1

Хлебопекарната SBB 850 E1 е уред за разбъркване, месене, втасване и изпичане на хляб и още няколко произведения.

Силвъркрест лидл хлебопекарна 05
Модел Silvercrest SBB 850 E1

Освен 16 запаметени програми, тя дава възможността за ръчно програмиране и настройване прецизно по фази на процеса. Така потребителят може да изпълнява до 8 собствени рецепти. Степента на изпичане също се регулира на три нива.

Плюс за модела е наличието на бърз режим. И без него, месенето се изпълнява за 10 – 45 минути според целта. Произвежда 3 размера хляб от 1 кг до 1.5 кг.

 • Технически параметри: поддържане на топло до 60 мин., отложен старт до 15 ч., сигнализиране за добавки, тегло 5.8 кг, мощност 850 W.

По цена Lidl SilverCrest SBB 850 E1 се разполага в ниския ценови клас, по екстри отговаря на уредите от среден и висок клас.

Още по темата ТУК: Хлебопекарна Moulinex OW210A30. Мнения, откъде да везем книжка. Втора ръка Горение, Heinner, Tefal!

Програми на хлебопекарна SilverCrest

Тя прави обикновен хляб, а също пълнозърнест, нисковъглехидратен, безглутенов, сладък и фин (френски), както и бърз хляб.

Извън хляба, машината има възможност да замеси тесто за пица и тесто за паста. Прави кекс и други сладкиши, вари конфитюр, сладко и мармалад. Кваси мляко.

Едната програма е свободно програмируема по фази – месене, втасване, печене.

Проблеми с хлебопекарна SilverCrest

Като характерни за модела проблеми се посочват бързо износване на формата и бъркалките.

Книжка с инструкция за хлебопекарна SilverCrest

SBB 850 E1 се окомплектова с книжка – упътване. В нея са дадени основни данни за уреда, обща информация за работата с хлебопекарна и обичайните съставки, съвети за качеството на продуктите и конкретни рецепти. Отделено е място за безглутеново печене.

Рецепти за хлебопекарна Лидл

Рецептите в рецептурника са класифицирани по програми, което е удобно за потребителя. Той вижда с един преглед какви видове хляб могат да бъдат направени при съответните параметри. Например в раздела за нормален хляб има рецепта за картофен, бирен, царевичен, меден, маков, селски и с разни подправки. Мерките са дадени в три графи, според размера на хляба 1 кг, 1.25 кг, 1.5 кг.

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна

Този вид се приготвя на програма 3. За малък хляб трябват по 270 г брашно от два типа – 1050 и пълнозърнесто, 25 г масло и 5 г мая. Слагат се още по 1 ч.л. сол и захар и 350 мл вода.

Козунак в хлебопекарна Лидл

Този вид се приготвя на програма 4. В страната производител козунакът не е познат, затова не е предвидена отделна програма и не е дадена рецепта. Желаещите могат да изпълнят собствена рецепта и да я изпекат на програма 4 за сладък хляб или да използват програма 16 за ръчно настройване.

Тесто за пица в хлебопекарна, мекици

На програма 1 се пече пица хляб с подправки и пармезан. За месене на тесто за пици, които да се изпекат в обикновена фурна, е предвидена програма 12. Дадени са три варианта – оригинална италианска пица, пълнозърнеста и обикновена за двама души.

Мекици като традиционно българско ястие не присъстват в рецептурника. Тесто за тях се измесва на програма 10 – тесто.

Hlebopekarna Lidl 02

Хлебопекарна Лидл или други марки?

Лидълските хлебопекарни са добри уреди в ниския ценови клас. Има марки с по-голяма мощност, повече програми и екстри, но срещу съответната по-висока цена.

Силвъркрест лидл хлебопекарна 07
Процесът от замесване до изпичане на хляб

От същия ценови клас е например пекарната MUHLER MBM-1502, към която се отправят забележки за качество (справка ревютата в Емаг). По-евтина е Heinner PastryChef 550, но тя е „малограмажна“. Също и  Liberton LBM-6302, която е по-маломощна спрямо Силвър Крест.

Силвъркрест лидл хлебопекарна 08
Тестото се замесва и втасва, автоматично управлявано от хлебопекарната

Същевременно хлебопекарната от Лидл притежава някои екстри, присъщи на по-скъпи машини. Например прави безглутенов хляб (удължено втасване), който особено се търси от една категория потребители.

Хлебопекарна Тефал

В момента разпространени модели са Pain & Plaisir PF220 и Pain Doré PF210138, и двете по 700 W.

Функционалности
 • Pain Doré е снабдена с 12 запаметени програми. Освен разните видове хляб (и безглутенов), тя вари конфитюр и каша.
 • Pain & Plaisir има 17 програми. 3 програми са за разни видове безглутенов хляб и блатове за торта, по 7 програми има за хляб и други тестени като паста, зърнени закуски и др.
Цена

Pain Doré струва 222 лв, Pain & Plaisir струва 239.38 лв.

Плюсове и минуси

Тиха, функционална, тавичката е стабилна, прави невероятен хляб. Нямаме провален хляб, всичко става от първия път. Това са само част от плюсовете, които потребителите изтъкват за Pain Doré. В Емаг са написани 60 ревюта за продукта и сред тях има само две забележки. Те са, че няма прозорец за наблюдаване на процеса (което не пречи) и че прави кората на хляба по-дебела от вкуса на автора на отзива.

Подобна е ситуацията и за модела Pain & Plaisir – суперлативи и доволни потребители. Тук също се отбелязва липсата на наблюдателно прозорче, както и подсветка на дисплея.

Какво може да се купи онлайн + цена

119 модела хлебопекарни от над 10 марки виждаме при един от големите онлайн търговци Емаг. Най-популярна е супер евтината Heinner HBM-915BKR за 74 лв. Под нея като цена е само пекарната на ELITE BM-001, която само пече, без да меси.

Ценовият диапазон минава 600 лв с четири модела. Moulinex 16 програми,  1650 W струва 642 лв, Morphy Richards 19 програми луксозно иноксово изпълнение, но само 600 W, струва 643 лв. Sana Standard 7 програми, 815 W е максимумът 699 лв.

Най-много ревюта са написани за хлебопекарните Тефал, което показва висок потребителски интерес и голям процент одобрение.

Балансирана оферта е Finlux FBM-1684IX, която струва 150 лв. Тя е снабдена с 25 програми, капацитетът й е 1 кг хляб. Има интересен дизайн от инокс и червен капак. Мощността е 550W, подкрепена от екстрата на отложения старт до 15 часа.

Същите и подобни хлебопекарни можете да купите от ТУК и онлайн:

Hlebopekarna Lidl 03

Сервиз, аксесоари, консумативи

Сервиз за електроника Бушона продава, обслужва и ремонтира хлебопекарни Silvercrest, разполага и с резервни части. Той отговаря за гаранционното обслужване на Лидл. Само за лидълските стоки е сепариран отделен офис в София, на ул. Индустриална 11. Телефонът за гаранционно обслужване е 0890 191 192.

В официалния сайт на сервиза има форма за въпроси, такива се задават и на имейла service@bushona.com.

Вижте и ТОВА: Мнения за вакуумираща машина, ръчен чопър ЛИДЛ, прахосмукачка, хлебопекарна, air fryer, парочистачка с марката SilverCrest.

Видео: Ревю на хлебопекарна SBB850E1

4 мнения за “Хлебопекарна Лидл. Мнения, рецепти, цена”

 1. Закупих тази хлебопекарна SilverCrest SBB 850 E1 преди няколко месеца, за да опитам да правя домашен хляб. Машината изглежда стабилно конструирана и има приятен дизайн. Управлението е интуитивно – има добре обяснени програми за различни видове тесто.
  Опитах няколко пъти правенето на обикновен хляб и резултатът беше добър – вкусна коричка и мека среда. Също така, тестото за пица се получава перфектно.
  Забелязах обаче, че след месене на твърдо тесто като това за хляб, бъркалката и съда започнаха да се износват бързо. Мисля, че трябва да се подобри здравината на тези части при следващите модели. Въпреки това, като цяло съм доволен от покупката.

  Отговор
 2. Лидълските уреди са евтини и добри, аз съм им фен. Имам хлебопекарна и еър фрайър от там.

  Отговор
 3. Имам Силвър крест и съм доста доволна, хлябът ми е перфектен и не купувам повече магазински.

  Отговор

Вашият коментар