Вертикална прахосмукачка Керхер. Мнения, най-добри модели

Коя е най-добрата вертикална прахосмукачка Керхер? Мнения за видовете мощна ръчна прахосмукачка. Перяща Karcher SE 4001 и др. модели. 10 идеи

В тази тема ще направим преглед на най-добрите модели и видове прахосмукачки Керхер. Ще дадем подробности за предимствата и недостатъците на всеки от тях. Компанията Керхер е име в сферата на почистващата техника. Завоювала е позициите си с иновативни решения и практични нескъпи продукти. Тя разработва първата пароструйка в Европа. Днес на българския пазар се предлагат над 170 вида и модели прахосмукачки и парочистачки.

Вертикална прахосмукачка Керхер

Karcher VC 4 Cordless myHome

Безжична прахосмукачка с отлична конструкция. Двигателят е разположен на ръкохватката, което прави уреда гъвкав, способен да проникне в дълбоки и тесни пространства.

 • Описание: мощност от 140 W, 2 степени на мощност, три степени на филтриране, контейнер 650 мл.
 • Какво ми харесва: конструкцията е най-добрата при вертикалните прахосмукачки, лека 2.4 кг, активна дюза за под, удобно съхранение на станция.
 • Какво не ми харесва: акумулаторът осигурява автономна работа в течение на 30 мин. при по-слабия режим на мощност.

Коя е най-добрата вертикална прахосмукачка Керхер? Мнения за видовете мощна ръчна прахосмукачка.

Мнения и модели: Най-добрите прахосмукачки Керхер

„Проучих и разбрах, че тази марка е от най-добрите. Помогнете за модел“, апелира потребителка в БГ-мама и отваря дискусия за качествата и различните варианти. Притежатели на Karcher го определят като „змей“ и супер машина.

Някои търсят минимална цена и Керхер отговаря с предложения около 200 – 400 лв според видаы други търсят повече функции и високи технологии, за което Керхер също е насреща.

Добри отзиви получават перящите прахосмукачки, както и вертикалните. Конкретно хвалят WD6 и WD2 като олекотен вариант. За домове с много текстилни покрития – SE 4001, водят я за „дълбоко почистване“.

ВАЖНО: Вижте още мнения за прахосмукачка Керхер (Karcher) и дайте и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари!

Перяща прахосмукачка Керхер, за сухо и мокро

Karcher SE 4001 Plus

Прахосмукачка за дълбоко почистване на текстилни влакна от килими и мебели, за пране на матраци и тапицерии. Вариантът се ориентира към притежатели на животни и страдащи от алергии.

Перяща прахосмукачка Керхер 07

 • Описание: прахосмукачка с торба, мощност от 1400W, смукателна мощност от 210 mbar, на помпата 40W. Отделна дюза за тапицерии. Уредът въвежда разтвор за почистване в дълбочина и го изсмуква с разтвореното замърсяване.
 • Какво ми харесва: иновативна технология за скоростно изсъхване след пране, 4-литров резервоар, дръжка 3 в 1 за улеснено пренасяне, облекчено почистване на контейнера, съхранение на аксесоари върху корпуса.
 • Какво не ми харесва: теглото на уреда без аксесоарите е 8 кг.

Karcher SE 5100

Прахосмукачка за сухо изсмукване и измиване, ориентирана към килими, тапицерии, матраци. Подобна на SE 4001 Plus, този модел има повече аксесоари и допълнения.

 • Описание: мощност от 1400 W, подвижни резервоари по 4 л за чиста и замърсена вода, шлаух 2 метра. Работи с почистващ разтвор.
 • Какво ми харесва: атрактивен дизайн, големи бутони, различни накрайници и дюза за тесни пространства. Работи като суха прахосмукачка. Намалено време за сушене.
Перяща прахосмукачка Керхер WD 3 + мнения

Потребителски класации на прахосмукачките Керхер поставят този модел на първо място в семейството на миещите уреди. Харесват го, защото е многофункционален, без допълнително сглобяване. Друг плюс са множеството дюзи.

 • Описание: уред за сухо и мокро чистене с обем от 17 л, шлаух 3.5 метра, мощност от 1000 W. Ефективен  уред за фин и груб отпадък.
 • Какво ми харесва: предвидени накрайници за кола, тесни пространства и текстилни повърхности; компактен дизайн.
 • Какво не ми харесва: захранващият кабел е 4 м.

Прахосмукачка Керхер 06

Прахосмукачка Керхер WD 2 + мнения

Керхер WD 2 се харесва още повече, защото е почти като WD 3 (олекотен вариант с по-малко накрайници), но с цена почти наполовина. Това е бюджетно решение за нуждите на ежедневното чистене.

 • Описание: сухо изсмукване и миене, мощност 1000 W, капацитет 12 л, дюза 2 в 1 и торбичка от хартия.
 • Какво ми харесва: изсмуква с висока мощност спрямо спестовната консумация от 1000 вата. Практичен уред с удобен подов накрайник. Работи добре и с груби отпадъци.
 • Какво не ми харесва: ограничен набор от накрайници и дюзи, захранващ кабел от 4 м.
Комбинирана прахосмукачка и парочистачка Керхер

Karcher SC3 EasyFix + disposable cloth

Афишират я като най-бързата парочистачка с достигане до пълна готовност за 30 секунди.комбинирана прахосмукачка и парочистачка керхер

 • Описание: мощност 1900 W, налягане 3.5 бара, капацитет на резервоара 1 л. Резервоар за бързо зареждане, позволяващ да се работи без прекъсване, регулиране на интензивността според вида повърхност и замърсяване, работа на две нива.
 • Какво ми харесва: декалцира водата, убива всички бактерии от твърди повърхности, разнообразни аксесоари, накрайник за гъвкава повърхност, място за съхранение на аксесоарите.
 • Какво не ми харесва: захранващ кабел 4 метра, кабелът не се прибира в уреда.
Прахосмукачка за камина Керхер (за пепел)

Karcher AD 4 Premium

Уред за пепел и сухо чистене с турбина и изходящ филтър.

 • Описание: мощност от 600 W, интегрирана филтрираща система, бързо отпушване на филтъра и изсипване на контейнера. Изработена от негорими материали, хромирани всмукателни тръби.
 • Какво ми харесва: универсална прахосмукачка поради множество допълнения и аксесоари, самопочистващ се филтър, филтър за груб отпадък, метален резервоар от 17 л.
 • Какво не ми харесва: захранващият кабел не се прибира в корпуса, не е предвидена негумена четка за изсмукване.

Прахосмукачка Керхер 05

Строителна прахосмукачка Керхер

Karcher NT 35/1 Tact

Компактна прахосмукачка за употреба в строителството с висока мощност.

 • Описание: сухо изсмукване и мокро изсмукване, система за почистване на филтъра, автоматична работа, стабилна дръжка и лесно боравене при неравни повърхности. Множество аксесоари.
Прахосмукачка за кола Керхер

Акумулаторна прахосмукачка Karcher CVH 2

Ръчна прахосмукачка за автомобили и тесни пространства, отстранява трохи и косми.

 • Описание: осигурява автономна работа с акумулатор в течение на 10 минути. Мощност 70 W. Лек дизайн, отработеният въздух е пречистен, двустепенна система на филтриране, стоманена мрежа за груб отпадък.
 • Какво ми харесва: наличие на хепа филтър, миещ се филтър, ниско тегло от 0.7 кг, лека и компактна.
 • Какво не ми харесва: време за зареждане 4 часа за работа 10 минути.

Сервиз, аксесоари и консумативи за Karcher

Компанията Керхер има собствени сервизни центрове. Оторизиран дилър е Боротрейд. Всяка нужна информация и контакти са на официалния им сайт karcher-borotrade.com. За резервни части и сервиз функционира телефонът 0879 945 051.

 • Боротрейд има сервизни центрове в градовете Варна, Враца, Бургас, Пловдив, Велико Търново, София, Стара Загора.
 • Център в София: ул. К. Величков 133, тел. за сервиз 0879 945 051;
 • Център в Пловдив: бул. 6 септември 252, тел. 0887 85 75 05.

Prahosmukachka Karcher 02

Модели и видове Керхер
Вид / предназначение Примерни модели
Вертикална Karcher VC 6 Cordless our Family Limited Edition, Karcher VC 4 Cordless myHome
Перяща Karcher WD 4 V-20/6/22, Karcher SE 4001 Plus
С воден филтър Karcher DS 6, KARCHER SC 4 Deluxe Easy
За камина, строителна Karcher AD 4 Premium, Karcher NT 35/1 Tact
Акумулаторна за кола Karcher HV 1/1, KARCHER CVH 2
Робот Karcher RCV 3 *EU
Филтър за прахосмукачка Керхер

Плосък филтър за AD 2, 3 и 4 – уред за събиране на пепел с цена от 52.90 лв е наличен при Боротрейд.

karcher-cleanteh.com разполага с Хепа 13 филтър и с комплект Хепа 12 + защитен филтър на цена, и двата на цена на цена 21.75 лв. Освен това са налични филтър за двигател, патронен и мембранен филтър и други разновидности, приложени в прахосмукачките Керхер.

Накрайник за прахосмукачка

Официалният дилър Alfred Karcher GMBH предлага разнообразие от накрайници, които могат да бъдат разгледани в сайта karcher-cleanteh.com. Сред тях са накрайник за пране на тапицерии (32 лв), за пране (32.20 лв), смукателен за WV 50 и WV 60 (32.20 лв) и др.

Маркуч за прахосмукачка Керхер

Дилърите продават и всмукателни маркучи. Тяхната цена според материала варира от 42 лв до 104 лв.

Торбички за прахосмукачка Керхер

Хартиени и текстилни торбички в комплекти по 5 и 10 броя струват в ценовия диапазон от 26.50 лв до 91.11 лв. Най-скъпи са консумативите за моделите NT 48/1, NT 65/2 и NT 72/2.

Вижте и ТОВА: Какво да изберем? Перяща прахосмукачка Керхер или Бош? Предимства и недостатъци. Цени.

Видео демонстрация на прахосмукачка Керхер W3.

3 мнения за “Вертикална прахосмукачка Керхер. Мнения, най-добри модели”

 1. Моделите WD са от най-старите. Сега вече интегрират шланговете в един и е много по-удобно. Имам WD 2 и смятам да я сменям с някой от по-новите модели.

  Отговор
 2. Серията на Керхер с 4000 е за сухо чистене с възможност нещо да се изпере. Серията 5000 е основно за пране, с възможност за сухо, когато се налага.

  Отговор
 3. Много го мислих и изборът ми падна на миеща SE 5.100 вярвам е бил правилен.

  Отговор

Вашият коментар