Ютия Филипс. Топ 10. Цена, мнения

Кои са най-добрите видове ютия Филипс – парна, с парогенератор, за вертикално гладене. Технологиите Azur, PerfectCare, ComfortTouch и EasySpeed.

Гарантирано без изгаряне, най-доброто гладене, перфектната грижа за тъканите, елитна техника. Philips е световна марка №1 за гладене.

Така се представят ютиите Филипс, но дали всички модели имат такова качество?

Начини за гладене от Philips
Вид Линии модели
Парни ютии GC, DST до серия 7000, Azur Performer, EasySpeed Plus
Парогенератор PerfectCare PSG до серия 8000, Perfect Care Elite GC , Activesense
Ръчен уред с пара STH
Станция с вградена дъска all-in-one серия 8500

Мнения за видовете ютия Филипс

99% положителни отзиви и препоръки за различните модели на Филипс и само отделни оплаквания. Потребителите хвалят най-много функциите за саморегулиране. Има изказвания, че след откриване на автоматичното регулиране никога не биха гладили отново с ръчно. Харесват се още покритието на плочата и дизайнът със скрити в улей бутони.

Парните генератори се удобни за професионални цели и за семейства с голямо количество пране. Те са направени за продължително гладене, затова са най-леки.

Стандартният продукт са парните ютии. С цена от 38 лв до 317 лв те предоставят набор от екстри за всеки бюджет. Ютиите са удобни за гладене на малки количества.

За най-кратко гладене са уредите за отвесно гладене с пара, те са за бързо освежаване и за пътуване.

ВАЖНО: Вижте още мнения за модели ютия Филипс, оставете и своя отзив или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Ютия Philips GC5034 20

Парна ютия с автоматична настройка на температурата от линията Azur Elite за бързо гладене на несортирано пране.

 • Технически параметри: мощност 3000 W, подаване на пара в обем от 65 г/мин., парен натиск 260 г. Шестслойна гладеща повърхност SteamGlide Plus с титан. Вградена помпа Turbo Steam за до 50% повече пара. Контейнер за вода 350 мл.
 • Режими на работа: четири режима на пара – автоматично подаване (сензор DynamiQ), мощно подаване на пара за опърничави гънки (Max), за пестене до 20% (ECO) и изключена (OFF). Технология OptimalTEMP за автоматична настройка на температурата спрямо тъканта. Система против прокапване. Автоматично изключване.
 • Преимущества: интелигентна ютия, която разпознава тъканите и определя режима на гладене. Температурата се коригира на момента. Мощна пара за перфектно изглаждане. Без риск от изгаряне на тъканите. Шипок отвор за пълнене на вода. Разнообразни режими на работа за всякакви нужди и изисквания.

Yutiya Philips Iron 01 Gc5034 20

Ютия Philips Azur Performer Plus GC4527 00

Парна ютия с автоматичен регулатор на парата и самопочистване на накипа.

 • Технически параметри: мощност 2600 W, подаване на пара в обем от 50 г/мин., парен натиск 220 г. Гладеща повърхност T-ionicGlide с вграден титанов оксид. Контейнер за вода 300 мл.
 • Функции: самопочистване на накипа от гладещата повръхност и събирането му в нарочен вграден контейнер. Чрез функция Self Clean накипът се извежда от ютията.
 • Преимущества: прецизно заострен връх за леко управляване, достигане на тесни места и гладене около копчета. Бързо загряване. Система против прокапване. Автоматично изключване.

Yutiya Philips Iron 02 Azur Performer Plus Gc4527 00

Уред за вертикално гладене с пара Philips ComfortTouch GC557/30

Уред за отстраняване на гънки и за освежаване на тъкани.

 • Технически параметри: мощност 2000 W, ръчно настройване на парата на 5 нива, автоматично превключване към режим готовност. Удължена опора за гладене StyleBoard (отвесна дъска). Силиконов проводник на парата, мощна постоянна пара.
 • Функции: гладене на долната част на дрехите без навеждане с помощта на функцията FlexHead – гъвкава плоча за пара за максимален контакт с тъканта. Функция за премахване на накипа с Easy Rinse. Заключване на дрехите в изправено положение за стабилност при гладене. Аксесоар – четка за по-добро проникване на парата във връхни дрехи и други дебели тъкани.
 • Преимущества: безопасно гладене и на най-деликатни тъкани, дълъг живот на уреда поради редовното отстраняване на накипа. Удобно отвесно положение за гладене.

Yutiya Philips Iron 03 Comforttouch Gc557 30

Уред за гладене с пара Philips STH7020/20 Seria 7000, 1500W

Ръчен уред за отстраняване на гънки и за освежаване на тъкани с технологията за автоматично разпознаване на тъканите и избиране на температурата.

 • Технически параметри: мощност 1500 W, продължителна пара 28 г/ мин., метална плоча, вместимост на резервоара 100 мл (подвижен за лесно напълване), загряване за 30 сек., светлинен индикатор за работния режим, постоянно подаване на пара
 • Функции: отвесно гладене, регулиране на главата за работа под всякакъв ъгъл, заострен връх за труднодостъпни области, бързо начало на гладенето. Технология OptimalTEMP избира оптималния режим на гладене, като изключва изгарянето на тъкани.
 • Преимущества: работи с водопроводна вода, без нужда от пречистване или преваряване. Топлоустойчив калъф за съхранение и пренасяне, ръкавици в комплекта с цел засилена защита при гладене.

Yutiya Philips Iron 04 Sth7020 20 Seria 7000

Парогенератор PHILIPS PerfectCare 7000 series

PerfectCare серия 7000 радва с ниското тегло на ютията, излъчването на мощна пара и технология за автоматичен избор на работна температура.

 • Технически параметри:  мощност 2100  W, налягане 8,0 бара, продължителна пара в обем от 120 г/мин., парен натиск 600 г. Подвижен резервоар с вместимост 1800 мл. Гладеща повърхност Steam Glide Elite. Загрява за 2 минути.
 • Функции: гладене на несортирано пране без настройване с технология OptimalTEMP за избор на нужната температура по данни, подадени от датчик. Система Easy De-Calc отстранява и събира варовика в контейнер. Изпразва се ръчно по светлинен сигнал. Автоматично изключване.
 • Преимущества: тегло на ютията от 800 г (удобна за отвесно гладене). Пестене на енергия до 30%, работа с вода от водопровода, индикатор за нивото на резервоара. Заключване за безопасно пренасяне.

Yutiya Philips Iron 05 Perfectcare 7000 Series

Ютия Philips DST3020/30, 2200 W

Парна ютия от серия 3000 с керамична плоча.

 • Технически параметри: мощност 2200 W, продължителна пара в обем от 35 г/мин., парен натиск 160 г. Керамична гладеща повърхност. Контейнер за вода 300 мл. Загрява за 35 сек.
 • Функции: система против прокапване на вода върху прането; отвесно подаване на пара за гладене на закачалка и за освежаване на тъкани и пердета.
 • Преимущества: Улеснено достигане до тесни места с троен изострен връх за прецизно гладене на плисе и около копчета. Работи с вода от водопровода. Има плъзгач за улеснено премахване на накип от плочата.

Yutiya Philips Iron 06 Dst3020 30

Ютия Philips EasySpeed GC1742/40, 2000 W

Ютия с водна струя за овлажняване на тъканите, тип EasySpeed.

 • Технически параметри: мощност 2200 W, продължителна пара в обем от 25 г/мин., парен натиск 90 г. Гладеща повърхност, покрита с незалепващ слой. Контейнер за вода 220 мл. Загрява за 30 сек.
 • Функции: регулиране на парата на 4 нива, защита срещу варовик, водна струя за овлажняване на тъканите.
 • Преимущества: Улеснено достигане до тесни места с троен изострен връх за прецизно гладене на плисе и около копчета. Работи с вода от водопровода. Има плъзгач Calc Clean а улеснено премахване на накип от плочата. Широк отвор на резервоара за лесно пълнене.

Yutiya Philips Iron 07 Easyspeed Gc1742 40

Ютия Philips EasySpeed GC1750/20, 2000 W

Ютия от типа EasySpeed за гладене с много пара.

 • Технически параметри: мощност 2000 W, продължителна пара в обем от 25 г/мин., парен натиск 100 г. Гладеща повърхност, покрита с керамика. Контейнер за вода 220 мл. Загрява за 30 сек.
 • Функции: плъзгач против варовик, водна струя за допълнително овлажняване. Система против прокапване.
 • Преимущества: работи с водопроводна вода. Плоча с голяма площ за по-бързо гладене. Разширен отвор на контейнера за лесно пълнене.

Yutiya Philips Iron 08 Easyspeed Gc1750 20

Ютия Philips EasySpeed Advanced GC3925/30

Парна ютия от типа PerfectCare с автоматично настройване на температурата.

 • Технически параметри: мощност 2500 W, продължителна пара в обем от 45 г/мин., парен натиск 180 г. Шестслойна гладеща повърхност SteamGlide Plus с титан. Контейнер за вода 300 мл.
 • Функции: автоматично изключване, система против прокапване, вграден плъзгач за убиране на накипа от плочата, технология OptimalTEMP за автоматично настройване на температурата според тъканта.
 • Преимущества: безопасна работа без риск от изгаряне на тъкани и от забравяне на ютията. Работи с водопроводна вода.

Yutiya Philips Iron 09 Easyspeed Advanced Gc3925 30

Ютия Philips GC4909/60 Azur , 3000W

Усъвършенствана ютия от серията Azur с повишена устойчивост на плочата срещу надраскване.

 • Технически параметри: мощност 3000 W, продължителна пара в обем от 55 г/мин., парен натиск 250 г. Шестслойна гладеща повърхност SteamGlide Plus с титан. Контейнер за вода 300 мл.
 • Функции: автоматично изключване, система против прокапване, система Quick Calc Release за премахване на накипите.
 • Преимущества: ел. кабелът се върти свободно на 360°. Управление на парата от дръжката.

Yutiya Philips Iron 10 Gc4909 60 Azur 3000w

Сервиз, аксесоари и резервни части

Производителят Филипс се грижи за гаранционното обслужване на своите продукти чрез сайта philips.bg. На него новозакупените уреди се регистрират. При възникване на проблем, има контактна форма. Клиентът бива насочен към близък и удобен за него сервиз на Филипс.

Сервизен телефон за клиенти (за пренасочване към сервиз): 024916274.

Резервни части се предлагат и от други търговци. Може да се закупят нови плочи, резервоари, модули, кабели, регулатори и всичко, необходимо за отремонтиране на ютията Филипс. Части се предлагат в интернет магазини като tetshop.bg, ashop.bg, philipsagd.pl и др.

Вижте и ТОВА: Мнения за парогенератор Филипс. Тефал по-добър ли е? Откъде да купим ютия с парогенератор изгодно?

Видео тест на парогенератор Philips.

3 мнения за “Ютия Филипс. Топ 10. Цена, мнения”

 1. Филипсите от серията GC са по-обикновени, даже старички модели. Затова пък са без пари.

  Отговор
 2. От няколко години имам филипс с автоматичното регулиране и не бих се върнала към обикновена ютия. Много доволна!

  Отговор
 3. Ръчният уред не замества ютията, особено за цяла пералня да се изглади абсурд.

  Отговор

Вашият коментар