Електрическа кана за вода. Най-добрите + един проблем с кана Rosberg R51230O

Кои са най-добрите видове електрическа кана за вода. Описания на Филипс, Смег, Russell Hobbs Clarity, Bosch TWK7203 + един проблем с кана Rosberg R51230O

Нека да започнем с описанията на най-хубавите модели и марки електрическа кана за вода, а накрая ще ви запознаем с един казус около конкретен евтин модел кана на Росберг и как да го решим.

Електрическа кана Philips Daily Collection

Технически детайли

Тази електрическа кана за вода е с капацитет 1,7 литра. Изработена е от здрава и издръжлива неръждаема стомана с матово покритие за сравнително голяма трайност и устойчивост на корозия.

Каната разполага с мощен нагревателен елемент от 1850 вата за бързо загряване на водата. Плоският дизайн на нагревателя позволява лесно почистване на вътрешността на съда.

Вграденият филтър ефективно пречиства водата от частици варовик, осигурявайки чист вкус на приготвените напитки.

Предимства
  • Издръжливост и надеждност. Неръждаемата стомана, от която е направена каната Philips, я прави силно устойчива на износване и корозия. Така тя се оказва подходяща за ежедневна интензивна употреба и има продължителен живот.
  • Ефективен филтър срещу варовик. Вграденият в каната филтър ефективно задържа частиците варовик от течащата през него вода. Така се осигурява високо качество и чист вкус на приготвените напитки, без утайки и мътилка.
  • Бързо загряване на водата. Мощният 1850-ватов нагревател бързо довежда водата до температура на кипене. Така се спестява ценно време при приготвянето на топли напитки.

Elektricheska Kana Za Voda 01 End

Недостатъци

Един от недостатъците на модела е липсата на регулируем термостат за контрол на температурата. Каната не разполага и с функция за автоматично изключване.

Също така външната повърхност може да се нагрява значително по време на работа, което изисква известно внимание при боравене с нея.

Препоръки за употреба
  • За най-добри резултати използвайте прясно филтрирана или бутилирана вода, за да предпазите филтъра на каната от прекомерно запушване
  • Не оставяйте каната без наблюдение по време на работа и я изключвайте ръчно, тъй като тя не разполага с автоматично изключване
  • При повдигане хващайте каната през дръжката и ръкохватката отстрани, а не за горната част на корпуса, който силно се нагрява
  • Редовно почиствайте филтъра от утайки, за да поддържате ефективната работа на каната.

Електрическа кана Smeg

Технически характеристики

Тази ретро електрическа кана е с капацитет 1,7 литра, което я прави подходяща за по-големи семейства и приготвяне на повече чаши напитки. Изработена е от здрава неръждаема стомана с висококачествено червено прахово покритие със стилна визия. Мощността на скрития нагревател е 2400 вата. Разполага със 7-степенен термостат за прецизен контрол на температурата между 50 и 100 градуса по Целзий.

Предимства
  • 7 температурни настройки. Уникалната функция със 7-те настройки за температурата позволява прецизно регулиране на загряването в зависимост от приготвяната напитка и лични предпочитания.
  • Голям обем. 1,7-литровият резервоар е подходящ за приготвяне на до 7 чаши чай или кафе наведнъж, което спестява време.

Elektricheska Kana Za Voda 02 Smeg

Недостатъци

Един от недостатъците на модела е липсата на функция за автоматично изключване. След достигане на зададената температура каната трябва да се изключи ръчно.

Страничната дръжка за обхващане може да се окаже тясна за потребители с по-големи длани.

Препоръки при употреба
  • При приготвяне на чувствителен към температурата чай (например бял или зелен чай) изберете по-ниска температурна настройка за по-добри вкусови качества.
  • След като водата заври, изключете каната ръчно веднага, за да не престоява продължително на висока температура
  • За удобно боравене с каната я хванете здраво с две ръце – едната за основната дръжка, другата за страничната. Така ще избегнете нежелано изпускане.
Сравнение с други марки

В сравнение с много други марки електрически кани, моделът на Smeg се отличава с уникалната си 7-степенна настройка на температурата. Това дава преимущество при приготвянето на различни видове напитки с нужда от специфична температура на водата.

Големият капацитет също е по-различен спрямо класическите 1,5-литрови кани. От дизайнерска гледна точка пък моделът се откроява със стилен винтиджов вид.

Електрическа кана Russell Hobbs Clarity

Основни технически характеристики

Тази електрическа кана е с капацитет 1,5 литра, подходящ за по-малки домакинства. Изработена е от здраво стъкло с детайли от полирана неръждаема стомана за стилен и модерен външен вид.

Разполага с мощен скрит нагревател за бързо загряване на водата. Подвижният филтър улавя частиците варовик и лесно се сваля за почистване.

Предимства

Нисък разход на енергия. Благодарение на специална технология, този модел изразходва с до 66% по-малко електроенергия за загряване на малки количества вода. Това го прави изключително ефективен при приготвянето на една-две чаши напитки.Elektricheska Kana Za Voda 03 Russell Hobbs Clarity

Недостатъци

Липсата на въртяща се основа ограничава в известна степен удобството при зареждане и изпразване на каната от различни посоки.

Конструкцията от стъкло и метал също прави уреда по-тежък в сравнение с пластмасовите модели.

Препоръки за употреба
  • Редовно почиствайте сваляемия филтър от утайки за оптимална ефективност и вкусови качества на напитките
  • Наливайте в каната само необходимото количество вода според броя чаши, които ще приготвяте, за максимална енергийна ефективност
  • При пренасяне хващайте здраво каната и с двете ръце заради по-голямото ѝ тегло
Сравнение с други модели

За разлика от повечето класически пластмасови електрически кани, моделът Clarity на Russell Hobbs се отличава с уникалния си дизайн от стъкло и неръждаема стомана. Неговата по-ниска консумация на енергия при загряване на малки количества вода също го прави по-ефективен в това отношение от конкурентните 1,7 литрови модели.

Електрическа кана Bosch TWK7203

Тази електрическа кана за вода е с капацитет 1,7 литра, подходящ за средно големи домакинства от 3-4-ма души. Корпусът е изработен от висококачествена пластмаса в бял цвят.

Мощността на нагревателя е 2400 W за бързо завиране на водата само за няколко минути. Разполага с 4 температурни настройки от 80 до 100 градуса според нуждите при приготвяне на различни напитки.Elektricheska Kana Za Voda 04 Bodh

TWK7203 е снабдена с удобна 360-градусова основа за поставяне върху плота под всякакъв ъгъл. Подвижният филтър улавя частиците варовик и лесно се сваля за почистване под течаща вода.

Каната разполага с функция за автоматично изключване след завиране на водата, както и автоматично изключване при вадене от захранващата основа. Така се елиминира рискът от прегряване и евентуални повреди.

Един от недостатъците на този модел е леко по-високото тегло в сравнение с други 1,7-литрови кани от същия клас. Също така външният корпус може да се нагрее до известна степен по време на работа, което налага известно внимание при преместването му.

Препоръки при употреба:
  • Редовно почиствайте сваляемия филтър за оптимална ефективност
  • Използвайте препоръчаните от производителя температурни настройки за съответните напитки
  • Внимавайте с горещия корпус при пренасяне или изпразване на каната

Проблем с отварянето на капака на електрическа кана Rosberg R51230O

Електрическата кана Rosberg модел R51230O е с капацитет 2 литра и мощност 2200W. Тя е изработена от инокс с черни детайли. В описанието й са посочени функции като автоматично изключване, защита от прегряване, 360-градусова въртяща се основа и други.

Elektricheska Kana Za Voda 05 Rosberg R51230o

Проблемът, за който бяхме сигнализирани от читател, е свързан конкретно с отварянето на капака (можете да видите коментара по-долу или ТУК и да оставите и своя отзив!). Съгласно приложените в кутията инструкции, капакът на този модел се отваря чрез натискане на бутон в горната му част. В този определен случай обаче подобен бутон не е открит от клиента при използването на закупената от него кана.

В интерес на истината на самия сайт е написано, че отварянето става ръчно. Но „ръчно“ е и да натиснеш бутон, нали така? Едва ли някой ще се сети да натиска бутона с крак! Търговците не са отчитали такива филологически подробности и вероятно дори са използвали Гугъл транслейт при превода.

Elektricheska Kana Za Voda 07 РосбергНо не в това е драмата. А в разликата между инструкцията и това, което получавате като машинка

Съществуват няколко вероятни обяснения за този проблем: производствен дефект при конкретния екземпляр на каната като липсващ или повреден бутон за отваряне на капака; неправилна употреба поради незапознатост на купувача с точния начин на отваряне; липса на достатъчно ясни инструкции от страна на производителя, които да насочват потребителите как точно да отварят капака.

Какво може да се направи в подобни случаи: От страна на клиентите е препоръчително още в магазина преди покупката да се запознаят внимателно с инструкциите за експлоатация и да поискат демонстрация на функциите от търговския представител. След закупуването уредът отново трябва да се тества стъпка по стъпка по ръководството, а при установяване на нередности, производителят, вносителят или търговецът да бъдат уведомени своевременно.

От своя страна производителите и търговците на такива уреди също носят отговорност – те следва да предоставят максимално ясни и подробни инструкции за употреба, както и да осигуряват възможност за тестване на функциите на място в търговския обект. Бързина и адекватност на реакцията при постъпили оплаквания от клиенти също трябва да бъде гарантирана.

Вижте и ТОВА: Проточен бойлер за кухня. А за баня? Мнения. Кои са добри за под мивката. За стена.

2 мнения за “Електрическа кана за вода. Най-добрите + един проблем с кана Rosberg R51230O”

  1. Закупих тази ел. кана, но капакът й не се отваря. В упътването пише, че се натиска бутонът за отварянето му, който би трябвало да се намира в горната част на капака, но нищо такова не откривам. Занесох я на доставчика, който я отвори с дърпане и с обяснението, че явно така се отваря. Каната е сравнително евтина, но все пак е закупена, за да върши някаква работа. Подобна конструкция на капак на ел. кана срещам за първи път.
    Ако имате някаква идея за решаване на проблема, моля пишете.
    Поздрави!

    Отговор
    • Здравейте!
      Благодарим ви за запитването. Ще направим корекции на материала в статията, за да стане ясно на повече хора как стоят нещата.
      На сайта, откъдето сте купили каната, обаче пише, че се отваря ръчно (вижте снимката от екрана по-горе). Изглежда са ви пратили сгрешено упътване или всичките им са такива. Наистина странна конструкция на капака!

      Отговор

Вашият коментар