Мнения за Dyson прахосмукачка. Цена за нова и втора ръка

Прахосмукачка Dyson. Мнения за моделите Dyson V8 Absolute, за V11, V12, V15. Къде има сервиз на вертикални прахосмукачки Дайсън. Цена за нови и втора ръка. Откъде?

Можете да намерите мнения за прахосмукачките Дайсън по-долу в този материал или под него в нашия форум с коментари по темата. Също така непременно оставете и своя отзив, ако имате наблюдения, или задайте въпрос, ако нещо не ви е станало ясно или информацията не достига. Ще разгледаме подробно предимствата и недостатъците на най-търсените модели, но искаме да съберем мнения и от читатели, които са ги ползвали. И така:

Dyson е сингапурска технологична компания за битови уреди. В България се отличават и ценят високо техните вертикални прахосмукачки. Цялата продукция на Дайсън е достатъчно търсена, поради което има много имитации. Самата компания не се бори с тях, но дистрибуторите са обобщили правила за различаване на истински Dyson.

Отличителни белези на Dyson
Параметър Характеристика на оригинала
Опаковка кутия от дебел стабилен картон със щрихкод и фирмен стикер
Сериен номер проверява се по телефон, за България е 02/9633304
Регистрация продуктът се регистрира в официалния сайт, за България е dyson.bg
Изработка без неравни краища, капки лепило, накриво залепени етикети и др. белези за ниско качество и липса на контрол
Надписи ясно напечатани, не се размиват и изтриват
Щрихкод (баркод) указва същата страна производител, каквато е посочена и на опаковката (Сингапур и Малайзия)
Окомплектоване сверете брой и вид части в сайта на бранда
Цена всички стоки на Дайсън във високия ценови клас

Мнения за прахосмукачка Dyson

Едва ли има друга стока, която да е събирала толкова много верни почитатели, като прахосмукачките Dyson. Забележителното е, че феновете не променят мнението си, а броят им само расте.

Прахосмукачките Дайсън са обявени за №1 в БГ-мама и никакви доводи срещу тях (доводът е само един – цената!) не са в състояние да преобърнат мнението на „мамите“. Който веднъж е закупил Дайсън, не съжалява за покупката си и става най-верен почитател и рекламист на марката.

Dyson прахосмукачка дайсън 02
Dyson се държи с една ръка

Дайсън е скъпа прахосмукачка, цената на почти всички модели е четирицифрена. Затова масовият потребител трудно се решава на такава покупка. Но всеобщото становище в БГ-мама е такова: ако можеш да си я позволиш, марката е Дайсън!

ВАЖНО: Вижте още мнения за прахосмукачка Dyson и дайте и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Какъв модел ползвате? Доволни ли сте от него? Пишете! Нека бъдем полезни!

Каква прахосмукачка Dyson да изберем?

Нека да започнем с най-търсената:

Прахосмукачка Dyson V8 Absolute

От линия V8 се продава само модификациите Origin и Absolute, които се оказаха „стари, но златни“. Това са най-евтините Дайсъни, които обаче радват с основните плюсове на марката.

V8 има мощен мотор, който се справя с всякакви замърсявания дори и на ниска мощност. Снабдена е с 15 циклона, които изсмукват микроскопични алергени, полени, бактерии. На ниска мощност работи автономно 40 минути, достатъчни за почистване на двустайно жилище. На турбо мощност батерията свършва за 7 минути.

Екстри на V8 Absolute: Вложена е технология срещу заплитащи се косми. Дайсън прави този модел много тих, нещо повече – работният шум е приятен за ухото. Контейнерът се изпразва хигиенично без докосване, само с издърпване на бутон. Лесна смяна на накрайниците и превръщане в ръчна прахосмукачка с един бутон. Мнения за модела – по-долу.

Dyson Prahosmukachka V8 Absolute

Всяка следваща версия на Dyson излиза по-мощна, с повече екстри, с оптимизирани накрайници. Към момента новото е V15  – най-умната и технологична от всички Дайсъни. Тя се отличава с лазерна подсветка за откриване на микроскопичен прах. Определя размера и количеството на боклука и автоматично регулира мощността. Има автономия от 60 минути. Това съвършенство струва 1740 лв, през ноември 2023 г. може да се купи и за 1500 лв.

В България ограничен брой потребители ще си позволят новия Дайсън. Въпросът е има ли разумни като цена и практични модели?

Например скъпите Дайсъни имат продължителна автономия, а евтините работят кратко. И все пак времето стига за основно изчистване на двустаен апартамент, а батерията даже не се изтощава при текущите минавания за трохи и прах.

Dyson прахосмукачка дайсън 01
Dyson се отличава с начина на присъединяване на частите – с един бутон и „изщракване“

В момента на пазара са линиите V7, V8, V10, V11, V12, V15 и Gen5 Detect. V6 e само на вторичен пазар (употребявани).

Плюсове на всички безжични прахосмукачки Дайсън:

 • по-мощни от обикновените безжични марки благодарение на цифровия четков мотор. Създава мощен вакуум и чисти по-бързо;
 • по-леки от останалите с тегло от 1.5 до 3 кг;
 • по-маневрени. Отличават се с ергономичен дизайн, двигател в дръжката и чупещо се рамо, които осигуряват маневреност, възможност за подпъхване под ниски мебели и в процепи;
 • по-лесни за сглобяване/ разглобяване/ изпразване; „закачане“ на накрайниците със закопчалка (щрак и готово), система за безпрашно изпразване на контейнера с едно издърпване, разглобяване до ръчна прахосмукачка с един бутон;
 • по-тихи от обикновените прахосмукачки, щадящи за домашни любимци (80 – 87 децибела);
 • докинг (зареждаща) станция с място за аксесоари.

Недостатък:

Според множеството отзиви, ревюта, коментари и мнения на потребители, публикувани в сайтовете на търговците като Емаг и в социалните мрежи, Дайсън има един недостатък – цената.

Прахосмукачка Dyson V10

Линията V10 има модификации Cyclone, Absolute, Motorhead, Animal. Техническите параметри са еднакви. Разликата е в окомплектовката – брой накрайници и приспособления. Теглото на тази линия е в рамките на 2.6 – 2.7 кг. Автономна работа с едно зареждане – 60 минути.

Dyson V10 е оборудван с технологията циклон (циклонен модул) и усъвършенстван филтър. Частите му за събиране на прах са запечатани, така че пропускат само чист въздух (и той мирише приятно). V10 задържа всичко над 0.3 микрона размер, което значи 99.97% от алергените и бактериите във въздуха.

Dyson Prahosmukachka V10

Прахосмукачка Dyson V11

Линията V11 има модификации Absolute, Absolute Pro, Absolute Extra, Extra. Техническите параметри са еднакви, разликата е в окомплектовката. Тегло на тази линия – 3 кг. Автономност – 60 минути.

Линията V11 e с последно поколение двигател Dyson Hyperdymium. Той е по-мощен – 125 хил. оборота, и засмуква двойно повече.

Dyson Prahosmukachka V11

Новото във V11 е, че следи производителността на почистването и дава данни в реално време. „Чисто почистване“ е налично и тук. Dyson V11 улавя и микроскопичните частици от повърхностите и не изпуска нищо във въздуха. Тук се спират 99.99% от бактерии и алергени. Данните за отпадъка се отчитат на LCD екран.

Потребителка в Емаг, която сменя V8 с V11, нарича по-новия модел „мерцедеса на вертикалните прахосмукачки“.

Прахосмукачка Dyson V8 Total clean

Тази модификация се различава от другите V8 само по окомплектовката. Вече се намира само по изключение при отделни търговци в България. Отличава се с ел. четка с директно задвижване.

Dyson Prahosmukachka V8 Total Clean

Прахосмукачка Dyson 6+

Линията Dyson V6 е стара и вече слязла от производство. У нас се намира само втора употреба.

Dyson Prahosmukachka 6+

Dyson Cinetic Big Ball 2 Animal Pro

Дайсън произвежда основно безжични вертикални прахосмукачки. Тя има малко разработки от традиционния модел обла прахосмукачка на колелца и със захранващ кабел. Но определено и тях не бихме нарекли обикновени.

С какво са различни прахосмукачките Big Ball:

 • Те са без торба и филтри (лесно и евтино обслужване);
 • Те не се преобръщат. Ако Big Ball се преобърне поради тегленето при чистене, тя отново се изправя сама, като матрьошка. Това е, защото Дайсън слага центъра на тежестта най-долу, така че уредът стои винаги в нормално положение;
 • Те са прецизни в чистенето и мощни (600 W смукателна мощност) с технология циклон за насочено събиране на микроскопична прах, бактерии, алергени;
 • Безпрашно изпразване на контейнера с един бутон;
 • Пневматична четка, която се адаптира към повърхностите.

Dyson Cinetic Big Ball 2 Animal Pro

Прахосмукачка втора ръка. Откъде?

В сайтовете за втора употреба можем да видим първите серии на Дайсън, още преди да придобият днешните си отличителни особености. Въпреки че са доста стари и нямат преимуществата на марката, те струват около 200 лв.

Частни лица продават и по-нови модели. Към момента има V12 Absolute за 600 лв, V11 за 900 лв, един Gen5 Detect Absolute само изпробван за 1600 лв.

Сервиз за прахосмукачка Dyson

България Сервиз Груп осъществява гаранционното обслужване на уредите Dyson. Централата на компанията е на бул. „3-ти март“ №36 във Варна. На тел. 0700 10 218 клиентите могат да се информират къде и как да предадат уреда си за ремонт.

Консумативи, резервни части, аксесоари

Тези нужни части за прахосмукачките Дайсън се продават от гаранционния сервиз, а също и от някои търговци като Емаг. Намират се филтри, накрайници, четки, адаптори, батерии, зарядни и др. нужни части.

Дайсън продава отделно аксесоари и накрайници, така че веднъж закупена прахосмукачка с времето може да се допълни с елементи като накрайник за ъгли, за матрак, четка за прах без драскотини и др.

Поради смяна на начина на „закопчаване“ на накрайниците, компанията произвежда и преходници (адаптори) от типа „стар – нов модел“. Така частите от новите модели стават и на старите.

Този подход на Дайсън е оправдан – някои стари модели като V8 Абсолют не слизат от пазара, даже стават още по-предпочитани заради ценовата разлика спрямо новоизлезлите модификации.

Дайсън произвежда и специфични допълнения, които не причислява към стандартната окомплектовка. Например комплект за подстригване на домашни любимци Dyson. Това е приспособление, което се закрепва върху двигателя и подстригва, без да падне и косъм.

Вижте и ТОВА: Вертикална прахосмукачка с кабел или безкабелна? Дайсън, Керхер, Бош или Електролукс?

Видео: реклама на новата линия.

4 мнения за “Мнения за Dyson прахосмукачка. Цена за нова и втора ръка”

 1. Купихме Dyson, но искам да си кажа мнението. Турбо четката вече три пъти спира да работи, това не влиза в гаранцията и се налага ние да си я правим. Друго нещо, което не ни харесва е тръбата, която не може да се сгъва и е много дълга. Третото е, че няма индикатор кога ще падне батерията, а директно спира. Не си заслужават парите, които сме дали за нея!!!

  Отговор
 2. Аз съм с V8 Animal. Като другите dyson v8 e, само че има допълнителна четка срещу заплитащи се косми. Имам три кучета и само с нея се справям. Всеки ден за 5 минути минавам набързо и винаги е чисто.

  Отговор
 3. На два пъти тръгвам да купувам Dyson и ме спират, че били безобразно скъпи. В резултат се сдобих с два непотребни компромиса и накрая пак купих, каквото исках.

  Отговор
 4. Горда собственичка съм на най-евтиното моделче дайсънче V8 абсолют и съм абсолютно щастлива от това. Изчиствам си за 10 минути и батерията спада на една трета.

  Отговор

Вашият коментар