Смяна на език на клавиатурата на телефона

Промяната на езика на клавиатурата на телефона е лесен и бърз процес както на устройства с Андроид, така и на Айфон. Тази функция е много полезна за хора, които общуват на различни езици или просто искат да персонализират начина си на писане.

За да смените езика на клавиатурата на телефон с Андроид, първо отворете Настройки и изберете „Система“. След това кликнете върху „Езици и въвеждане“ и изберете „Екранна клавиатура“. Там ще видите списък с наличните клавиатури. Можете да активирате желаните езици, като ги включите от списъка. След това ще можете лесно да превключвате между тях, докато пишете, като натиснете и задържите интервала и изберете езика, който искате да ползвате.

Change Phone Keyboard Language 06

На Айфон процесът е подобен – отворете Настройки, изберете „Основни“ и „Клавиатура“. Кликнете върху „Клавиатури“ и „Нови клавиатури“. От там можете да изберете езиците, които искате да добавите. За да превключвате между тях, докато пишете, просто натиснете и задръжте бутона за емотикони до интервала и изберете желания език.

Добавяне на нов език на телефона

Change Phone Keyboard Language 05

Освен смяната на езика на клавиатурата, можете да добавите изцяло нови езици на вашия телефон. Това ще промени езика на менютата, настройките и някои от предварително инсталираните приложения.

Вижте и ТОВА: Какъв винтоверт да си купя? Мнения за перфоратори Steinhaus. Евтини винтоверти. Кои са най-добрите от тях?

При Андроид устройствата отидете в Настройки, „Система“ и „Езици и въвеждане“. От там изберете „Езици“ и кликнете върху „Добавяне на език“. Ще се появи списък с всички налични езици – изберете желания и той ще се инсталира на телефона. След това може да се наложи да рестартирате устройството, за да се отразят промените. Ако искате да промените основния език, от същото меню можете да го направите, като го изберете и натиснете „Избор за по подразбиране“.

Change Phone Keyboard Language 01

За да добавите нов език на Айфон, отворете Настройки и кликнете върху „Основни“. Изберете „Език и регион“ и после „Добавяне на език“. Ще се появи списък с всички налични езици. Изберете желания и след кратко изчакване, той ще се появи в списъка с езици. За да го направите основен, просто го изтеглете най-отгоре в списъка.

Добавяне на български език на телефона

Change Phone Keyboard Language 04

За да добавите български език на вашето мобилно устройство, процесът е абсолютно същият, както при добавянето на всеки друг език. Просто следвайте стъпките, описани в предишната секция и изберете български от списъка с налични езици.

След като веднъж сте го добавили, ще можете да го изберете като език на клавиатурата и да пишете на кирилица. Освен това, ако искате изцяло да промените езика на телефона на български, отново следвайте стъпките за смяна на основния език и изберете „Български“.

Change Phone Keyboard Language 03

Важно е да се отбележи, че за някои устройства е възможно българският да не е сред първоначално наличните езици. В такъв случай, първо добавете някой от езиците, които ползват кирилица, като руски например. След като го инсталирате, в същото меню ще се появи опция „Добавяне на езици“ – от там вече ще можете да изтеглите и български.

Change Phone Keyboard Language 02

С тези лесни стъпки можете бързо да персонализирате вашия телефон и да го настроите на предпочитания от вас език. Независимо дали искате да пишете на различни езици или изцяло да промените целия интерфейс, възможностите са на един клик разстояние. Експериментирайте смело и направете устройството наистина ваше!

Още нещо интересно ТУК: Какъв еър фрайър да си купя? Мнения от БГ Мама, за и против RAF и другите.

Вашият коментар