Чопър за зеленчуци. Ръчен мини или електрически? Мнения, цена

Мнения за ръчен мини чопър с въже. Електрически кухненски чопър за зеленчуци, мултифункционален. В Лидл, Кауфланд и др. Тефал, Делимано.

Кухнята определено може без чопър, но работата на този малък и нескъп уред прави живота по-лесен и приятен.

Видове „резачки“ за кухнята
Вид Особеност
Чопър рязане и кълцане на неравномерни парчета, негладка консистенция
Блендер смилане до еднородно състояние (пюриране)
Електрическо ренде реже на идеално еднакви парчета, в различна форма според накрайника
Кухненски робот меле, реже, кълца, стърже

От всички уреди в таблицата, най-скромният е чопърът. Той е маломощен, не се справя с големи количества, но пък е достъпен. Ще видим, че има добри чопъри за сумата от 30 – 50 лв. Има и дизайнерски изделия, които надхвърлят 300 лв, но те са друга тема.

Мнения за най-добър чопър

Чопърът трябва за рязане на лук и моркови, ключовите съставки на много български гозби. Някои домакини искат да му измислят максимален брой функции, например за мелене на кафе, подправки, ядки, бисквити за сладкиши и т.н. Някои опити са успешни, някои – неуспешни.

Като цяло домакините харесват чопъра и го ползват ежедневно. Някои го имат само за рязане на лук, затова не гледат качеството, но други питат за добри марки и успешни модели.

В БГ-мама се споменават с добро уредите Браун, Мулинекс, чопър от Лидл, Беко. Умерени са изказванията за Филипс, има негативен отзив за Сингер.

ВАЖНО: Вижте още мнения за модели чопър, оставете и своето или попитайте ТУК, в нашия специален форум с коментари!

Чопър Bosch MMR08R2, 400 W, 0.8 л

Кълца, мели или пасира – според продължителността на работа на уреда. Троши лед.

  • Технически параметри: мощност 400 W, обем 800 мл, ръчен контрол (работи, докато е натиснат бутона), нож от неръждаема стомана;
  • Преимущества: компактен уред с голям контейнер. В комплекта е добавен е диск за разбиване на сметаната и белтъци. Контейнерът е съвместим с микровълнова фурна и се мие машинно.
  • Негативи според потребителски ревюта: неравномерно рязане – отдолу продуктите стават на пюре, а отгоре остават цели; според друг отзив по-гъстите (твърди) продукти се залепват по стените, а ножчетата въртят напразно.

Chopper Za Zelechuci Chopar 01 Bosch Mmr08r2

Чопър Hausberg HB-4505, 400W, 2 литра

Стърже, реже, пюрира.

  • Технически параметри: мощност 400 W, обем 2 л; 2 скорости; 4 ножа от стомана; контрол – механичен;
  • Преимущества: стъклена купа, неръждаем корпус.
  • Негативи според потребителски ревюта: къс захранващ кабел, лошо закрепване на ножовете, гуменото уплътнение не пасва, не се усеща разлика между двете скорости.

Chopper Za Zelechuci Chopar 02 Hausberg Hb 4505

Ръчен пасатор Moulinex Powelix Life, 1200 W, 800 ml чопър блендер

Комбиниран уред с чопър, пасатор и ел. тел за разбиване.

  • Технически параметри: мощност 1200 W, обем на съда 800 мл, ръчен контрол чрез бутон.
  • Преимущества: комбиниране на три уреда за кухнята, лесно сглобяване.
  • Негативи според потребителски ревюта: не са публикувани отзиви.

Chopper Za Zelechuci Chopar 03 Moulinex Powelix Life

Ръчен чопър Tefal, с въже, 900 мл

Tefal 5 Second е механичен модел с ръчно задвижване (чрез издърпване на шнур).

  • Параметри: набор от независими остриета за рязане в различни форми. Едновременно работят две остриета в капака (неръждаема стомана). Контрол – механичен.
  • Преимущества: регулира размера на парчетата при рязане, дълъг ход за най-ситно нарязване. Прозрачен контейнер за проследяване на резултата. Максимална производителност благодарение на патентована технология за движение на остриетата. Екстри като заключваща система, основа за захващане и ергономична мека дръжка.
  • Негативи според потребителски ревюта: продуктите се залепват по стените, реже на неравномерни парчета.

Chopper Za Zelechuci Chopar 04 Tefal Manual Chopper, With Rope, 900 Ml

Безжичен мини чопър Real, За чесън, зеленчуци, ядки, С USB

Малък чопър за мелене на чесън и подправки.

  • Технически параметри: мощност 45 W, обем на съда 100 мл, две скорости, контрол – механичен, зареждане през USB.
  • Преимущества: симпатичен дизайн, ниска цена.
  • Негативи според потребителски ревюта: има оплаквания от бутона за включване, че аварира още при първи опити за работа с чопъра. Една цялостна оценка за ниско качество.

Chopper Za Zelechuci Chopar 05 Real

Пасатор и чопър 2 в 1 Tefal Quickchef HB65KD38, Вертикален, 1000 W, 20 скорости

Комбинация от пасатор и чопър.

  • Технически параметри: мощност 1000W, 20 скорости за контролирана консистенция + турбо режим, обем на каната 800 мл, за чопъра – 500 мл.
  • Преимущества: висока мощност, смяна на скоростите по време на работа, протектор срещу пръскане, здрави основа и дръжка, които не се плъзгат, мие се машинно.
  • Негативи според потребителски ревюта: разграфяване на каната на сентилитри и унции.

Chopper Za Zelechuci Chopar 06 Tefal Quickchef Hb65kd38

Пасатор и чопър 2 в 1 Bosch ErgoMixx Style MS6CM6166, 1000 W, 12 скорости + Turbo, Мини чопър

Комбиниран уред с чопър, пасатор и ел. тел за разбиване.

  • Технически параметри: мощност 1000 W за обработка на твърди продукти, променлива скорост на 12 степени + турбо режим, 4 остриета за бърза и прецизна работа, метален корпус.
  • Преимущества: ергономична дръжка, функция AntiSplash за смесване без пръски, възможност да се установи точната желана консистенция с помощта на плавна промяна на скоростта, стъклен съд с капак за измерване и съхранение на порции в хладилник, лесно отделяне за почистване.
  • Негативи според потребителски ревюта: няма публикувани оплаквания.

Chopper Za Zelechuci Chopar 07 Bosch Ergomixx Style Ms6cm6166

Пасатор, чопър и бъркалка 3в1 Zephyr ZP 1112 XSC, 800w

Комбиниран уред с чопър, пасатор и ел. тел за разбиване.

  • Технически параметри: мощност 800 W за обработка на твърди продукти, променлива скорост на 2 степени, обем на купата от 700 мл, защита от прегряване, гумена подложка.
  • Преимущества: мощен мотор за бързо мелене, надеждни материали, накрайници от неръждаема стомана. Допълнително – мерителна кана, в която се пасира.
  • Негативи според потребителски ревюта: няма.

Chopper Za Zelechuci Chopar 08 Zephyr Zp 1112 Xsc

Професионален чопър SOKANY SK-7015, 800 W, 5 литра
  • Технически параметри: мощност 800 W, обем на съда 5 л, S-образно стоманено острие, 3 скорости.
  • Преимущества: смила за 5 секунди благодарение на високата мощност на мотора и вложената циклон технология. Уредът е снабден с дръжка за удобно прихващане и предпазване от плъзгане. Лесно се разглобява и почиства.
  • Негативи според потребителски ревюта: купувачи свидетелстват, че действителния обем на купата е 3.8 л до ръба, а капацитетът за обработка е само 1.5 л продукти.

Chopper Za Zelechuci Chopar 09 Sokany Sk 7015

Как да изберем подходящ чопър?

Както виждаме, чопърите са ръчни и електрически. Първите са по-евтини, но трябва да се прилага сила. Вторият вид е по-скъп, но има и разни екстри.

Какво да гледаме при покупката:

  1. Брой ножове – изделията с 4 ножа се смятат за оптимални. Остават по-големи парченца, но те не са много. Ако уредът е с два ножа, те трябва да са разположени максимално ниско на дъното;
  2. Мощност – от нея зависи доколко твърди храни ще преработва уредът. Мощност под 200 W осигурява меленето на варено месо и мека растителна храна. Мощност от 250 до 400 W е универсална, справя се с твърди зеленчуци. Мощната техника е над 400 W за смилане на свинско и трошене на лед;
  3. Импулсен режим – позволява прецизно достигане до желаната консистенция. Полезна функция за салати и заготовки за печене. С този режим се натрошава лед, без да се претовари моторът;
  4. Обем и материал на чашата – размер от 0.5 л е удобен само за смути и пюре. Универсален обем се счита 0.7 мл – 1 л, стига за тричленно семейство. От материалите се предпочита стъклото, но повечето уреди предлагат пластмаса;
  5. Защита от прегряване – механична или електронна, предотвратява повреда на мотора.

Сервиз, аксесоари и резервни части

Сервизните бази за отремонтиране на малки битови уреди ще се погрижат и за повредения чопър. Такъв сервиз ще намерите на максимум няколко километра от вас. Ето някои възможности:

  • Пан Сервиз (panserviceshop.com) – ремонт и резервни части. Продава рендета, ножове, купи и др. необходими части за възстановяване на чопъра. Сервизът е в София, Цариградско шосе, блок 1 – Г в комплекс Младост 1. За връзка е тел. 0889 31 42 13.
  • Ремонтни услуги на Бош за малки уреди – заявката се подава през сайта bosch-home.bg и клиентът се насочва към удобен партньорски сервиз. За въпроси е тел. 0 700 20 817.
  • Ремонтни услуги на Горенье – регистриране на покупката на bg.gorenje.com и последващо обслужване в рамките на гаранцията и сервизни услуги след нея. Тел.  2 4917596.
  • Електро Майстор (electromaistor.com) предоставя сервиз за домакинска техника, като работи по домовете и приема уреди за поправка в сервизна база. Адрес „Н.Вапцаров“ 111, тел. 0988 36 00 11.
  • Сонийо за бяла техника Варна, адрес Западна Обиколна 31, тел.  0897 98 68 10.
  • Станев Ремонт – поправя всякакви домакински уреди, като извършва дейността в дома на клиента. За заявки е тел. 0898371028.

Вижте и ТОВА: Мнения за мултикукър и еър фрайър. Особености на Ninja Foodi. Как да изберем мултикукър и еър фрайър Ninja. Цена, функции.

Видео демонстрация на чопър Бош.

3 мнения за “Чопър за зеленчуци. Ръчен мини или електрически? Мнения, цена”

  1. Препоръчвам Gorenje S501GW от Зора, купата е стъклена 1 литър. Взех я на майка за Коледа, работи перпфектно.

    Отговор
  2. Имам чопър делимано и ми вършеше работа, но взе че се развали, а фирмата вече я няма.

    Отговор
  3. Чопърът Бош MMR08R2, който демонстрират във видеото, сега е 64 лв в Технополис.

    Отговор

Вашият коментар