Мнения за нутрибулет. Цена и откъде?

Откъде да купим оригинален блендер Нутрибулет изгодно и на каква цена? Какви се продават в Технополис, Лидл и Кауфланд? Делимано ок ли е? Резервни части

Nutribullet е блендер за създаването на смути, коктейли, супи, ядково мляко и др. гладко смлени, фини консистенции. Името е защитена търговска марка, на която се правят имитации.

Производителят е от САЩ, има производствени мощности и в Китай. Компанията е лидер в иновациите в сферата на персоналните блендери с продадени по света над 50 млн. бройки.

Разновидности на Nutribullet
Продукт Мощност във W (особеност)
Nutribullet Original 600
Nutribullet Pro 900
Nutribullet Pro 911 900 (две чаши)
Nutribullet Pro 1000 1000 (две чаши, два капака)
Nutribullet Select 1000 (две скорости)
Nutribullet Blender 1200 (три скорости, импулсен режим)
Nutribullet Blender Combo 1200 (пълна комплектация)

Какво е нутрибулет и кой е оригинален?

Историята на Nutribullet започва през 2003 г., когато Колин Сапър пристига в САЩ и създава блендер за спортисти и любители на здравословното хранене. Идеята му е, че фино смляната храна се усвоява по-добре.

Компактните блендери първоначално се продават в САЩ, а после чрез официални дистрибутори – и в други държави. В България Студио Модерна, собственик на марката Delimano®, имаше ексклузивните права за продажбата на Нутрибулет и вариантите Меджик булет и Бейби булет.
Nutribullet 02, блендери технополис

Изглежда, че нещата с ексклузивните права вече не са съвсем така, защото Студио Модерна се изтегля от България поради финансови затруднения. Оригиналният Нутрибулет вече се предлага от различни търговци. Технологията Нутрибулет вече се внедрява и от други производители със съвсем задоволително качество, но уредите им носят друго име, например Нутри блендер.

Блендерите Нутрибулет се отличават с високо качество, но често в интернет се срещат негативни отзиви. Обвиняват ги в недостатъчна мощност, тъпи ножчета, евтина пластмасова чаша. Тези белези водят към имитациите на уреда, които се правят с нискокачествени материали, за да подбият цената.

Търговците полагат усилия да показват на потребителите как да различат оригиналния продукт. Най-ясната разлика е знакът за запазена марка след името. Старата серия Нутрибулет е с големи букви и зелена точка над буква „И“. Новата серия е с малки букви и без точка.

Мнения за нутрибулет от БГ Мама и др.

В дамския форум е разкрита нарочна тема за Нутрибулет още през 2014 г. Търсят се лични впечатления.

Повече доволни отзиви има за мощните уреди от 900 W. И „слабият“ вариант прави сок без семки и абсолютно гладки пюрета, макар че процесът отнема минута в повече.

Единственият негатив е високата му цена, единодушни са потребителите. Има едно оплакване от високо ниво на шума.

нутрибулет делимано нагревател за вода кауфланд 02

В този форуми и в други теми приоритетно се обсъжда кой уред е оригинален и откъде се купува.

ВАЖНО: Вижте още мнения за добрия нутрибулет и дайте и вие вашия отзив ТУК, в специализирания ни форум с коментари! На каква цена го купихте и откъде? Доволни ли сте? Кой нутрибулет бихте препоръчали?

Какво мога да меля в нутрибулет?

Блендерът превръща растителната храна (плодове, зелени листни като спанак, зеленчуци, ядки) в нежно и хранително смути.

нутрибулет кухненски уреди делимано 01
Последователност на работа с блендера

Производителят твърди: обикновените продукти стават супер храна. Това се случва в три стъпки – слагаш чашата, завиваш я и включваш. Резултатът – до 60 секунди.

Кой нутрибулет е по-добър? Делимано или…

Най-добър е оригиналният Nutribullet®. В някои описания го дават като Нутрибулет Делимано, защото тази компания е негов официален дистрибутор за България.

Цена на нутрибулет и откъде да го купя?

По-рано Нутрибулет се продаваше през сайта на Делимано. След като той е закрит, намираме продуктите на американската компания при други търговци. Най-голям избор модели има в Емаг, където се конкурират множество вносители. Включително се предлагат и от самия Емаг и на този фон цените се поддържат в доста приемлив диапазон в сравнение с физическите магазини.
кауфланд нутрибулет в Лидл и Емаг

 • Нутрибулет в Технополис: веригата предлага NUTRIBULLET PRO 900 NB910CP на цена от 145 лв. Мощността е 900 W, с една скорост на работа. Чашата е с вместимост от 900 мл. Веригата дава 24 м гаранция;
 • Нутрибулет в Техномаркет: тук са налични четири модела: NB907W за 159 лв и NB907CP за 149 лв, те са с мощност 900 W и две чаши; NB910CP също за 149 лв като модела в Технополис. Четвъртият Нутрибулет е от 500 W и вероятно е имитация, защото в сайта на производителя няма толкова маломощен модел (минимумът е 600 W);
 • Нутрибулет в Зора: в тази верига виждаме две модификации по 600 W, които в момента са драстично намалени от 179 лв на 129 лв. Това са NB606B и NB606DG. Третият модел е от 500 W на по-ниска цена от 99 лв;
Нутрибулет в Лидл
Nutribullet Lidl Silvercrest 01
Силвъркрест на Лидл произвежда нещо, което се нарича нутри блендер, но на някои сайтове го пишат като нутрибулет.

Не се открива в постоянния асортимент на веригата магазини. Пускат го от дъжд на вятър и човек трябва да следи брошурите или приложението им за телефон. Периодично се предлага блендер на Силвъркрест (тяхната собствена марка) от 900 вата. Дават му гаранция от 3 г. Отзивите са предимно позитивни. Въпреки не дотам красивия му дизайн, по мнението на много хора това е добра покупка.

Нутрибулет в Кауфланд

Към днешната дата нутрибулет в Кауфланд не се предлага. В една от последните брошури успяхме да открием пасатор с чопър за около 100 лева (на снимката).

Нутрибулет Кауфланд Choper 18 Dekemvri Kaufland 2023

Основните разновидности на оригиналния Нутрибулет даваме в таблицата горе.

 • Технически характеристики: Блендерите на американския производител са с мощност от 600 до 1200 W, като само най-силните имат импулсна функция. Те са с една или две скорости;
 • Окомплектовка: най-добре окомплектованите продукти включват две чаши и два капака. Идеята е да се ползва блендера без преливане на съдържанието за консумация;
 • Плюсове: блендерите действително правят добро смути. Те лесно преработват пресни и забразени плодове и зеленчуци, твърди видове като целина, зелени листни като спанак. Тези възможности оправдават високата им цена;
 • Минуси: Pro 1200, Select 1200 и Combo NBF-50500 лошо смесват по-груби зеленчуци. Всички модели освен Combo NBF-50500 имат лоши резултати при раздробяване на лед. Нутрибулетите могат да обработват лед, само ако чашата има и течности.

Нутрибулетите не правят сок. Често ги сравняват със сокоизтисквачките, но техният принцип на работа е различен. Сокоизтисквачката изтегля само течността от продукта, а Нутрибулетите го смилат целия без остатък.

Нутрибулетите правят супи, но студени! В повечето модели не се слагат горещи течности (освен в Nutribullet Select 1200 и Magic Bullet Plus).

Рецепти за нутрибулет

Според оригиналната рецептурна книжка на производителя идеалното смути е резултат от правилно слагане на съставките в чашата.

технополис нутрибулет Зора делимано 03

Рецептата дава следният порядък:

 • първо листните, зелените подправки и зеленчуците;
 • второ – плодовете;
 • трето – ядките;
 • четвърто – течност до отметката MAX;
 • накрая е ледът (не повече от 25% от целия обем).

Задължителни изисквания:

 • Винаги добавяйте течност;
 • Не пълнете чашата над отметката MAX;
 • Използвайте замразени продукти, ако искате хладно и по-наситено смути;
 • Ледът да не надвишава 25% от общия обем.
Рецепти за отслабване
 • Ягодово-бананово смути: 1 чаша замразен банан, 1 ½ чаша ягоди, 1 ½ бадемово мляко, 1 с.л. чия. Сложете съставките в указания порядък. За повишаване на хранителната стойност може да сложите 1 чаша спанак или друг листен зеленчук;
 • Цитрусово смути: ½ портокал без кората, ¼ грейпфрут без кората, 1/3 чаша нарязан ананас, ½ чаша кокосово мляко, 1 с.л. конопено семе, 1 ½ см корен джинджифил. Сложете съставките в указания порядък и пасирайте;
 • Три плода за профилактика на рак и стомашни заболявания: 1 чаша спанак, ½ чаша замразени малини, ½ чаша замразени ягоди, ½ чаша замразени боровинки, 1 чаша бадемово мляко, ½ чаша обезмаслен гръцки йогурт. Сложете компонентите в дадения ред и пасирайте.
Рецепти за закуска
 • Смути за закуска: 1 чаша спанак, ½ замразен банан, ½ чаша бадемово мляко, ½ чаша овесени ядки, 1 с.л. фъстъчено масло, 1 с.л. мед. Сложете съставките в указания порядък и разбийте;
 • Протеиново смути: 1 чаша замразени малини, 1 чаша ядково мляко, 1 ½ обезмаслено сирене, 1 с.л. ядкова паста, 1 с.л. мед. Сложете съставките в указания порядък и разбийте.
Книга с рецепти за нутрибулет

Цитираните рецепти са от оригиналната книжка на Нутрибулет. В нея има още много идеи за смути, съвети за правилна работа с уреда и списък с храните, които се мелят в уреда.

Резервни части за нутрибулет

България Сервиз Груп предлага ремонт и резервни части за марката Nutribullet. Телефонът за контакти е 0882266904. В сайта на сервиза има всякакви части за блендера – от капаци и ножове до самото моторно тяло.

Откъде да купим чаша за нутрибулет?

В България Сервиз груп се предлагат две чаши – 40 лв и 112 лв. Под артикулите са описани моделите Nutribullet, с които са съвместими.

Екстрактор острие за нутрибулет

Ножовете за Nutribullet са интегрирани с капачката. Цената на резервните е 32 – 35 лв. Има един модел за 21 лв, който е Нутрибулет Бейби. И тук има опис на моделите, за които са предназначени съответните ножове.

Вижте и ТОВА: Как се готви с мултикукър Тефал? Мнения и рецепти.

Видео ревю от производителя.

3 мнения за “Мнения за нутрибулет. Цена и откъде?”

 1. Оригиналните Nutribullet се разпознават по цената, сега базовия модел 600 вата е 170 лв. Но си струва, имитациите са маломощни и само дъвчат.

  Отговор
 2. Направих стомашно заболяване, трудно смилане на храната и задържане в стомаха. Препоръчаха ми всичко да меля и си купих нутрибулет Делимано.

  Отговор

Вашият коментар